ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τί διαμηνύει το Ισραήλ στον Τραμπ – Σύλληψη-θρίλερ υπόπτου για τρομοκρατία στην Κύπρο

Τί διαμηνύει το Ισραήλ στον Τραμπ – Σύλληψη-θρίλερ υπόπτου για τρομοκρατία στην Κύπρο

Σύμφωνα με τον Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών, το Ιράν επιχείρησε να επιτεθεί κατά Ισραηλινών στην Κύπρο, αλλά οι Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας απέτρεψαν την επίθεση. «Χάρη στη δραστηριότητα των κυπριακών αρχών ασφαλείας, σε συνεργασία με τις ισραηλινές υπηρεσίες ασφαλείας, η τρομοκρατική επίθεση αποτράπηκε» γράφει ο Γκίντεον Σάαρ, χωρίς να δώσει διευκρινήσεις επί του σχεδιασμού της προαναφερόμενης επίθεσης.

«Το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης –ο τρομοκρατικός βραχίονας του ιρανικού καθεστώτος– προσπάθησε να πραγματοποιήσει επίθεση εναντίον Ισραηλινών πολιτών στην Κύπρο. Χάρη στη δραστηριότητα των κυπριακών αρχών ασφαλείας, σε συνεργασία με τις ισραηλινές υπηρεσίες ασφαλείας, η τρομοκρατική επίθεση αποτράπηκε. Το Ισραήλ ευχαριστεί την Κύπρο για τις γρήγορες και αποτελεσματικές ενέργειές της. Το ιρανικό εγκληματικό καθεστώς στοχεύει σκόπιμα Ισραηλινούς πολίτες τόσο στο Ισραήλ όσο και στο εξωτερικό. Το Ισραήλ θα συνεχίσει να ενεργεί για να απομακρύνει την υπαρξιακή απειλή που συνιστά το ιρανικό τρομοκρατικό καθεστώς», γράφει ο Ιρανός ΥΠΕΞ.

Στο μεταξύ, οι κυπριακές Αρχές επιβεβαίωσαν ότι συνέλαβαν έναν Βρετανό ως ύποπτο για αδικήματα που σχετίζονται με την τρομοκρατία και την κατασκοπεία. Τα μέσα ενημέρωσης στην Κύπρο ανέφεραν ότι ο ύποπτος παρακολουθούσε τη βρετανική στρατιωτική βάση στο Ακρωτήρι, καθώς και κυπριακή βάση, από τα μέσα Απριλίου. Δεν είναι γνωστό προς το παρόν αν ο άνδρας συνδέεται με τη συνωμοσία που αποκάλυψε ο Ισραηλινός υπουργός.

«Έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση σήμερα (σ.σ. 21.06.2025), συνελήφθη άτομο που θεωρείται ύποπτο για ανάμειξη σε παράνομες πράξεις που σχετίζονται με την τρομοκρατία», ανακοίνωσε λακωνικά η κυπριακή αστυνομία. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο ύποπτος παρακολουθούσε τη βρετανική στρατιωτική βάση της RAF στο Ακρωτήρι από τα μέσα Απριλίου. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου και εναντίον του εκδόθηκε διάταγμα κράτησης οκτώ ημερών. Δεν είναι γνωστό προς το παρόν εάν ο άνδρας αυτός συνδέεται με το σχέδιο στο οποίο αναφέρονται οι Ισραηλινοί.

Πρόκειται μάλλον για Αζέρο με βρετανικό διαβατήριο. Στο διαμέρισμά του βρέθηκαν φωτογραφίες ακριβείας, σημειώσεις, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τρία κινητά τηλέφωνα και επαγγελματικά τριπόδια με τηλεφακούς. Σύμφωνα με πληροφορίες κυπριακών μέσων, συνελήφθησαν άλλα δύο άτομα, αυτά στη Βρετανία, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης με τις Αρχές να εκτιμούν ότι ο ύποπτος τους απέστελε το υλικό που κατέγραφε στην Κύπρο.

Την ίδια στιγμή, Ισραηλινοί αξιωματούχοι δήλωσαν στην κυβέρνηση Τραμπ ότι δεν επιθυμούν να περιμένουν δύο εβδομάδες ώστε το Ιράν να καταλήξει σε συμφωνία για τη διάλυση βασικών τμημάτων του πυρηνικού του προγράμματος και ότι το Ισραήλ ενδέχεται να δράσει μόνο του πριν εκπνεύσει η προθεσμία, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν το ζήτημα, ανέφερε το Reuters.

Το αμερικανικό Πεντάγωνο μετακινεί βομβαρδιστικά B-2 στο νησί Γκουάμ του Ειρηνικού, αν και δεν ήταν σαφές αν η ανάπτυξη των βομβαρδιστικών συνδέεται με την ένταση στη Μέση Ανατολή. Aξιωματούχος είπε ανώνυμα στο Reuters ότι δεν έχουν δοθεί εντολές προώθησης των βομβαρδιστικών πέρα από το Γκουάμ, ενώ δεν ανέφερε πόσα βομβαρδιστικά μετακινούνται. Το B-2 είναι το μόνο αεροσκάφος που μπορεί να μεταφέρει τη βόμβα GBU-57, η οποία έχει σχεδιαστεί για να καταστρέφει στόχους βαθιά κάτω από το έδαφος. Αυτό είναι το όπλο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να πλήξει τις ιρανικές εγκαταστάσεις στο Φόρντο. Ισραηλινοί αξιωματούχοι δηλώνουν σε διεθνή ΜΜΕ ότι είναι αισιόδοξοι ότι οι ΗΠΑ θα μπουν στον πόλεμο.

Το Ιράν για τις διαπραγματεύσεις

«Είναι προφανές ότι δεν μπορoύμε να διαπραγματευτούμε με τις ΗΠΑ ενώ ο λαός μας βρίσκεται υπό βομβαρδισμό» δήλωσε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί, στο περιθώριο της 51ης Συνόδου του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (ΟΙΣ). Σημείωσε επίσης ότι η Τεχεράνη είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί μία λύση ανάλογη με εκείνη του 2015. «Δυστυχώς, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι οι ΗΠΑ εμπλέκονται σε αυτή την επιθετικότητα από την αρχή. Το αρνήθηκαν. Λένε συνεχώς ότι δεν εμπλέκονται, αλλά από την πρώτη μέρα έχουμε πολλά στοιχεία που δείχνουν ότι εμπλέκονται και τώρα, τα tweets και οι συνεντεύξεις του προέδρου των ΗΠΑ δείχνουν ξεκάθαρα τον ηγετικό ρόλο των ΗΠΑ στο ζήτημα».

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι «το Ισραήλ αποφάσισε να επιτεθεί στο Ιράν», προσθέτοντας: «Είναι σαφές ότι είναι αντίθετοι στη διπλωματία, δεν θέλουν να επιλυθεί το ζήτημα αυτό με ειρηνικό τρόπο. Είμαστε απολύτως έτοιμοι για μια λύση μέσω διαπραγματεύσεων όπως αυτή του 2015». Οι συζητήσεις και οι προτάσεις των ευρωπαϊκών δυνάμεων σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν στη Γενεύη είναι μη ρεαλιστικές και η επιμονή σε αυτές δεν θα φέρει τις δύο πλευρές πιο κοντά σε μία συμφωνία, δήλωσε ένας υψηλόβαθμος Ιρανός αξιωματούχος στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Βίντεο με πλήγματα των IDF

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Ίσραελ Κατς δήλωσε σήμερα ότι οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις σκότωσαν ένα βετεράνο διοικητή του ειδικού σώματος των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης που διεξάγει επιχειρήσεις στο εξωτερικό, με πλήγμα που πραγματοποίησαν σε διαμέρισμα στην ιρανική πόλη Κομ. Πρόκειται για τον Σαΐντ Ιζαντί, διοικητή του Παλαιστινιακού Σώματος της Δύναμης Κουντς, διευκρινίζει στη δήλωσή του ο Κατς.

Το Ισραήλ συνεχίζει τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις εντός του ιρανικού εδάφους, στοχεύοντας αυτή τη φορά μια στρατιωτική εγκατάσταση στην πόλη Σιράζ, στο νότιο Ιράν. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένες αναφορές για θύματα, ενώ μετά το χτύπημα έγινε ορατός πυκνός καπνός να αναδύεται από την περιοχή. Η φύση και η σημασία της εγκατάστασης παραμένουν ασαφείς, όμως οι εικόνες που μεταδίδονται αποτυπώνουν την ένταση που επικρατεί στην περιοχή.

Ο ισραηλινός στρατός (IDF) έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από τον βομβαρδισμό των πυρηνικών εγκαταστάσεων στην Ισφαχάν – μια κίνηση που θεωρείται στρατηγικής σημασίας, καθώς η συγκεκριμένη περιοχή φιλοξενεί υπόγειες δομές σχετικές με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Το υλικό καταγράφει την ακρίβεια και τη δύναμη πυρός των ισραηλινών δυνάμεων, ενώ εντείνει τους φόβους για περαιτέρω κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή. Παράλληλα, οι επιθέσεις του Ισραήλ συνεχίζονται, με τον ισραηλινό στρατό να λέει ότι «οι δυνάμεις τους εξαπολύουν επιθέσεις σε στρατιωτικές υποδομές στο νοτιοδυτικό Ιράν».

Τα τοπικά ιρανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν τώρα ότι ακούστηκαν εκρήξεις στην πόλη Ahvaz, που βρίσκεται στη νοτιοδυτική επαρχία Khuzestan, κύρια πετρελαιοπαραγωγό περιοχή του Ιράν, ενώ σύμφωνα με το Quds News Network, ισραηλινά αεροσκάφη εξαπολύουν επιθέσεις κοντά στο ιερό του Χομεϊνί. Πρόκειται για ένα συγκρότημα μαυσωλείων που βρίσκεται στο νεκροταφείο Behesht-e Zahra, νότια της Τεχεράνης, στο Ιράν, αφιερωμένο στη μνήμη του Αγιατολάχ Ρουχολάχ Χομεϊνί, του ηγέτη της Ιρανικής Επανάστασης. Είναι ένας σημαντικός θρησκευτικός και πολιτικός χώρος, που χρησιμεύει ως τόπος προσκυνήματος και σύμβολο της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Ο  Ισραήλ Κατς δήλωσε πως ο διοικητής Ιζαντί είχε χρηματοδοτήσει και εξοπλίσει τη Χαμάς στη διάρκεια των αρχικών επιθέσεων, ενώ περιέγραψε τον φόνο του διοικητή ως «μείζον επίτευγμα των ισραηλινών υπηρεσιών πληροφοριών και της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας». Σε βάρος του Ιζαντί είχαν επιβληθεί κυρώσεις από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία για τις σχέσεις του με τη Χαμάς και την παλαιστινιακή μαχητική οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ, που είχε επίσης πάρει μέρος στις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου.

Ο Χαμενεΐ όρισε τρεις πιθανούς διαδόχους

Σε μια εξαιρετικά ασυνήθιστη και ιστορικής σημασίας κίνηση, ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, φέρεται να έχει υποδείξει τρεις ανώτερους σιίτες κληρικούς ως πιθανούς διαδόχους του, σε περίπτωση που χάσει τη ζωή του κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης με το Ισραήλ. Σύμφωνα με τρεις Ιρανούς αξιωματούχους που έχουν γνώση των σχεδίων και τους επικαλούνται οι New York Times, η απόφαση αυτή έχει κοινοποιηθεί στο Συμβούλιο των Ειδικών, το όργανο που είναι θεσμικά υπεύθυνο για την επιλογή του νέου ανώτατου ηγέτη.

Η ενέργεια του Χαμενεΐ ερμηνεύεται ως προσπάθεια διασφάλισης της πολιτειακής συνέχειας της Ισλαμικής Δημοκρατίας σε περίπτωση απώλειας της ανώτατης ηγεσίας, καθώς οι φόβοι για στοχευμένη δολοφονία του ίδιου ή άλλων κορυφαίων στελεχών έχουν ενταθεί μετά την αιφνιδιαστική επίθεση του Ισραήλ. Η διαδικασία επιλογής ανώτατου ηγέτη στο Ιράν είναι, υπό φυσιολογικές συνθήκες, μακρά και περίπλοκη, με πολλαπλούς κύκλους διαβουλεύσεων μεταξύ των ισχυρών κληρικών. Ωστόσο, αυτή τη φορά, ο Χαμενεΐ φέρεται να έχει δώσει εντολή για άμεση και γρήγορη απόφαση, ώστε να αποφευχθεί πολιτικό κενό. Πρόκειται για την πρώτη φορά από την ίδρυση της Ισλαμικής Δημοκρατίας που υφίσταται τέτοια προληπτική καθοδήγηση από εν ενεργεία ανώτατο ηγέτη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τη λίστα του Χαμενεΐ απουσιάζει ο γιος του, Μοτζταμπά Χαμενεΐ, ο οποίος στο παρελθόν είχε συζητηθεί ως πιθανός διάδοχος. Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι η επιλογή των τριών υποψηφίων έγινε με μοναδικό κριτήριο τη σταθερότητα του κράτους και την επιβίωση του θεσμού του Βελιγιατί Φακίχ, του κορυφαίου αξιώματος του θεοκρατικού συστήματος του Ιράν. Ο Χαμενεΐ, ο οποίος ηγείται της χώρας εδώ και 35 χρόνια, διατηρεί τον πλήρη έλεγχο του στρατού, της δικαιοσύνης, της κυβέρνησης και της νομοθετικής εξουσίας.

Όπως σχολίασε ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων Βάλι Νασρ, «το γεγονός ότι δόθηκαν ονόματα υποψηφίων εν ζωή του ηγέτη, και εν μέσω πολέμου, δείχνει την κρισιμότητα της κατάστασης αλλά και τη θεσμική ωριμότητα ενός καθεστώτος που θέλει να διατηρήσει τον έλεγχο πάση θυσία». Παρότι δεν έχουν διαρρεύσει επίσημα τα ονόματα των τριών κληρικών, η ανακοίνωση στο εσωτερικό του ιρανικού συστήματος έχει ήδη ενεργοποιήσει τους μηχανισμούς μετάβασης και τον απαραίτητο θεσμικό σχεδιασμό, σε περίπτωση απώλειας του Χαμενεΐ.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε ένα περιβάλλον ακραίας έντασης και αστάθειας, με τη σύγκρουση με το Ισραήλ να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, την Τεχεράνη να δέχεται συνεχή χτυπήματα, και το Ιράν να ανησυχεί πλέον ανοιχτά για την ενδεχόμενη εμπλοκή των ΗΠΑ, που διαθέτουν την στρατιωτική ισχύ για πλήγματα σε υπόγειες εγκαταστάσεις όπως το Φορντό. Ο Χαμενεΐ έχει ήδη καταφύγει σε πιο προστατευμένο σημείο, αποφεύγοντας κάθε είδους ψηφιακή επικοινωνία και παραμένοντας σε διαρκή επαφή με τον στενό του κύκλο μέσω φυσικών διαμεσολαβητών.

Ιράν: Το Ισραήλ απολαμβάνει ατιμωρησία

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν Esmaeil Baghaei λέει ότι καμία χώρα δεν έχει παραβιάσει τα διεθνή ανθρώπινα δικαιώματα περισσότερο από τους Ισραηλινούς. «Ο κύριος λόγος για αυτό είναι ότι το Ισραήλ αισθάνεται ότι έχει πάντα πλήρη ασυλία για τα εγκλήματά του», τόνισε ο Baghaei σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων IRNA. «Ολόκληρη η διεθνής κοινότητα, καθένα από τα κράτη μέλη των Ηνωμένων Εθνών, έχει σαφή ευθύνη να σταθεί ενάντια σε αυτή την αδικία, διότι η απαγόρευση της χρήσης βίας αποτελεί θεμελιώδη αρχή του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, η οποία αναφέρεται σαφώς στο άρθρο 24». Την ίδια ώρα, ο υφυπουργός Υγείας του Ιράν, Αλί Τζαφαριάν, δήλωσε ότι η υπηρεσία προετοιμάζεται για τη θεραπεία τυχόν θυμάτων που υποφέρουν από τις συνέπειες των συνεχιζόμενων επιθέσεων του Ισραήλ σε πυρηνικές εγκαταστάσεις.

«Δεν έχουμε λάβει ακόμη αναφορές για χρήση μη συμβατικών όπλων από το Ισραήλ. Είμαστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε πυρηνική διαρροή, σε περίπτωση που στοχοποιηθούν πυρηνικοί αντιδραστήρες, και ελπίζουμε να μην φτάσουμε σε αυτό το στάδιο», τόνισε ο Τζαφαριάν. Πρόσθεσε ότι τρία νοσοκομεία έχουν δεχθεί επίθεση μέχρι στιγμής, με το νοσοκομείο της Κερμανσάχ να έχει εκκενωθεί πλήρως.

«Όλα αυτά είναι πολιτικοί στόχοι. Οι διεθνείς οργανισμοί, ιδίως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός, πρέπει να πιέσουν το Ισραήλ να σταματήσει να στοχοποιεί αμάχους. Ωστόσο, δεν περιμένουμε πολλά από αυτούς, καθώς έχουμε γίνει μάρτυρες της ανικανότητάς τους να κάνουν οτιδήποτε στη Γάζα εδώ και ενάμιση χρόνο», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο Τζαφαριάν επιβεβαίωσε ότι 430 άμαχοι έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής και περισσότεροι από 3.500 έχουν τραυματιστεί, μετά από οκτώ ημέρες ισραηλινής επίθεσης. Πρέπει να καθίσουν κάτω, να διαπραγματευτούν και να σχεδιάσουν μια συνθήκη, δήλωσε στο CNN ο δήμαρχος της Χάιφας, Γιόνα Γιαχάβ. Ελπίζουμε για μια συνθήκη ειρήνης, δήλωσε ακόμη και τόνισε ότι «δεν έχουμε καιρό, δείτε την καταστροφή».

Ερντογάν κατά Ισραήλ

Νέα επίθεση κατά του Ισραήλ εξαπέλυσε ο Ερντογάν, που μίλησε στην 51η Σύνοδο του Συμβουλίου υπουργών Εξωτερικών του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας. Ο Ερντογάν λέει ότι οι ισραηλινές επιθέσεις κατά του Ιράν είχαν ως στόχο να υπονομεύσουν τις πυρηνικές διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ και κατηγόρησε τον Νετανιάχου ότι θέλει να σύρει όλον τον κόσμο σε μεγάλη καταστροφή. «Το ότι οι επιθέσεις αυτές σημειώνονται σε μια περίοδο όπου εντείνονται οι διαπραγματεύσεις για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα είναι φυσικά αξιοσημείωτο. Με τις επιθέσεις της 13ης Ιουνίου, η κυβέρνηση Νετανιάχου στόχευσε να σαμποτάρει τη διαπραγματευτική διαδικασία. Το Ισραήλ δεν θέλει να ζήσει ειρηνικά πλάι σε ένα ανεξάρτητο Παλαιστινιακό Κράτος με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Προσπαθεί να εξαπλώσει τον πόλεμο σε ολόκληρη την περιοχή», τόνισε.

«Όπως η σπίθα που άναψε ο Χίτλερ πριν από 90 χρόνια έβαλε φωτιά στον κόσμο, έτσι και οι σιωνιστικές επιδιώξεις του Νετανιάχου δεν έχουν άλλο σκοπό από το να οδηγήσουν τον κόσμο στην καταστροφή… Τα τελευταία δύο χρόνια, έχουμε βρεθεί αντιμέτωποι όλο και περισσότερο με τις πολιτικές καταστροφής και σφαγών του Ισραήλ. Το Ισραήλ συνεχίζει να ωθεί την περιοχή μας στην αστάθεια. Βομβάρδισαν τζαμιά, εκκλησίες, σχολεία. Δολοφόνησαν βάναυσα ανθρώπους που περίμεναν στην ουρά για βοήθεια. Οι 2 εκατομμύρια αδελφοί μας που ζουν στη Γάζα δίνουν μάχη επιβίωσης εδώ και 21 μήνες σε συνθήκες χειρότερες ακόμη και από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί», ανέφερε ο Ερντογάν.

Χαρακτηρίζοντας το Ισραήλ ως κράτος-τρομοκράτη, ο Τούρκος πρόεδρος καταδίκασε τις επιθέσεις κατά του Ιράν. «Οι επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα, τον Λίβανο, την Υεμένη, τη Συρία και πρόσφατα στο Ιράν είναι καθαρή πειρατεία. Τα μέτρα που λαμβάνει το Ιράν για να υπερασπιστεί τον λαό του, στο πλαίσιο της νόμιμης άμυνας απέναντι στην κρατική τρομοκρατία του Ισραήλ, είναι απολύτως φυσικά, νόμιμα και δικαιολογημένα». Ο Ερντογάν κατηγόρησε τον Νετανιάχου για ύπουλο σχέδιο με στόχο τον διαμελισμό της περιοχής. «Όσοι νομίζουν ότι μπορούν να εξασφαλίσουν την ασφάλειά τους πλημμυρίζοντας την περιοχή με φωτιά, συγκρούσεις, χάος και δάκρυα, κυνηγούν ένα μάταιο όνειρο», διεμήνυσε.

Επίσης, ανέφερε ότι το Ισραήλ δεν μπορεί να έχει ασφάλεια απειλώντας την ασφάλεια των γειτόνων του. «Το να ισχυρίζεται κανείς ότι θα εγκαθιδρύσει τάξη στην περιοχή με τα αιματοβαμμένα του χέρια δείχνει πόσο τυφλοί και σκοτεινοί είναι όσοι κυβερνούν αυτή τη χώρα», πρόσθεσε. Ο Τούρκος πρόεδρος απευθύνθηκε σε χώρες με επιρροή στο Ισραήλ και τις κάλεσε να μην δώσουν σημασία στις δηλώσεις Νετανιάχου, ενώ προθυμοποιήθηκε εκ νέου να αναλάβει ρόλο διαμεσολαβητή.

«Η περιοχή δεν αντέχει άλλον πόλεμο. Από εδώ και πάλι τονίζω ότι η λύση περνά μέσα από τη διπλωματία και τον διάλογο, και δηλώνω ότι είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε όποιον ρόλο μας αναλογεί, περιλαμβανομένου και του ρόλου του διαμεσολαβητή. Καταβάλαμε σοβαρές προσπάθειες για την επίτευξη ηρεμίας. Υπό τις παρούσες συνθήκες, η επίτευξη λύσης δύο κρατών είναι ακόμη πιο κρίσιμη. Πρέπει να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για την επιβολή κυρωτικών μέτρων κατά του Ισραήλ βάσει του διεθνούς δικαίου και του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. Και πρέπει να το κάνουμε αυτό συντονισμένα», ανέφερε.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

4 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια

Διαβάζω και ξαναδιαβάζω σε όλο τον τύπο τα αρχικά IDF όταν γίνεται αναφορά στον στρατό του Ισραήλ και θεωρώ ότι είναι μια απαράδεκτη χρήση αρχικών και σε ένα βαθμό μια επικοινωνιακή στρατηγική που διαχωρίζει τη λέξη στρατός από την λέξη Ισραήλ. Μάλιστα υποκρύπτει και μεροληψία κατά άλλων Εθνών, διότι περιέχει… Διαβάστε περισσότερα »

Αεροπορικό πλήγμα σε διαμέρισμα σημαίνει πλήγμα σε πολυκατοικία και μάλιστα με τους ενοίκους μέσα. Θα μου φανεί παράδοξο οι υπόλοιποι ένοικοι να ήταν στα καταφύγια ενώ ο διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης έπαιρνε τον υπνάκο του στο σπίτι. Επομένως αν η είδηση είναι αληθής μιλάμε για δεκάδες νεκρούς αμάχους που… Διαβάστε περισσότερα »

Προφανως διαλεξαν την Κυπρο επειδη τη θεωρουν τον πιο αδυναμο κρικο.

4
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx