ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Γιατί οι ΗΠΑ τρέμουν τις ένοπλες δυνάμεις του “Δράκου”

Γιατί οι ΗΠΑ τρέμουν τις ένοπλες δυνάμεις του "Δράκου"

Η Κίνα συνεχίζει τον εκσυγχρονισμό των ενόπλων της δυνάμεων απειλώντας τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους ακόμα και από μεγάλες αποστάσεις, από την κινεζική ενδοχώρα, ανέφερε ο Αμερικανός στρατηγός Τζέιμς Ντίνκινσον, επικεφαλής της US Space Command (USSPACECOM – Διοίκηση Διαστήματος ΗΠΑ). Κατ’ αυτόν, η Κίνα αποτελεί μια μείζονα πρόκληση ασφαλείας και παραμένει ο σε βάθος χρόνου κύριος ανταγωνιστής των ΗΠΑ.

«Επικεντρώνεται δε στην ανάπτυξη των ενόπλων της δυνάμεων με στόχο να καταστεί παγκόσμια στρατιωτική δύναμη», ανέφερε ο ίδιος στην αρμόδια επιτροπή της Γερουσίας. Για αυτό η Κίνα ρίχνει ιδιαίτερο βάρος στην ικανότητα μακρού πλήγματος ακριβείας, στον κυβερνοχώρο, τον ηλεκτρονικό πόλεμο, το διάστημα, την αντιμετώπιση απειλών από το διάστημα και στη δημιουργία ικανής πυρηνικής αποτροπής.

Η Κίνα διαθέτει ήδη μια ικανή διαστημική στρατιωτική υπηρεσία. Παράλληλα ο Αμερικανός στρατηγός ανέφερε ότι η Κίνα βελτιώνει τα υπάρχοντα συστήματά της, περιλαμβανομένων και των διαστημικών πλατφορμών της, των δορυφόρων και των συστημάτων πλοήγησης. Την ίδια ώρα ο επικεφαλής της US Strategic Command (Στρατηγική Διοίκηση ΗΠΑ – USSTRATCOM) ναύαρχος Τσαρλς Ρίτσαρντ ανέφερε ότι η Κίνα έχει αναπτύξει τις πυρηνικές της δυνατότητες στην περιοχή Ινδικού-Ειρηνικού και σύντομα θα μπορεί να χτυπήσει και διηπειρωτικά.

«Η Κίνα δεν είναι πλέον ο ταπεινός ακόλουθος της Ρωσίας όσον αφορά την πυρηνική απειλή», ανέφερε. Αν και το πυρηνικό οπλοστάσιο της Κίνας είναι μικρότερο από αυτό της Ρωσίας και των ΗΠΑ, εξακολουθεί να αναπτύσσεται. «Η Κίνα ταχέως βελτιώνει την στρατηγική, πυρηνική της ικανότητα εκτόξευσης διηπειρωτικών πυραύλων από κινητούς εκτοξευτές, διπλασιάζοντας τον αριθμό των εκτοξευτών ορισμένων ταξιαρχιών της, ενώ προσθέτει και αερομεταφερόμενα όπλα, με στόχο τον διπλασιασμό του πυρηνικού της οπλοστασίου μέχρι το τέλος της δεκαετίας», είπε ο ναύαρχος.

Στάθηκε και στις πολυηχητικές πλατφόρμες. «Η Κίνα διαθέτει συστήματα ακριβείας εκτόξευσης πυρηνικών όπλων που μπορούν να πλήξουν στόχους εντός των ΗΠΑ, όπως τα DF-26 και τα CSS-10 (DF-31A)», τόνισε. «Διαθέτει δε τουλάχιστον δύο ταξιαρχίες εξοπλισμένες με βλήματα CSS-20 (DF-41)», κατέληξε.

Νέο drone

Παράλληλα η κινεζική China Aerospace Science and Technology Corporation (CASC) ανακοίνωσε πως αναπτύσσει ένα νέο μέσου/μεγάλου ύψους πτήσης-μεγάλης εμβέλειας (MALE/HALE) ένοπλο μη επανδρωμένο αεροχήμα (drone) με την ονομασία CH-6 (Cai Hong 6 – “Ουράνιο Τόξο” 6).

Μοντέλο υπό κλίμακα του CH-6 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σε δημόσια θέα πριν λίγες ημέρες. Από το μοντέλο φαίνεται πως το νέο κινεζικό μη επανδρωμένο έχει μη συμβατική εμφάνιση, αντίθετα με τα προηγούμενα τα οποία θυμίζουν σε σκανδαλιστικό βαθμό αντίστοιχα αμερικανικά.

Πυρηνικές κεφαλές σε κινεζικό διηπειρωτικό, βαλλιστικό πύραυλο DF-41. Σχεδιάγραμμα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι