Η Γερμανία δεν βλέπει τζιχαντιστές – Θυμήθηκε τη Χεζμπολάχ!

Η Γερμανία δεν βλέπει τζιχαντιστές – Θυμήθηκε τη Χεζμπολάχ!, Γιώργος Λυκοκάπης

Ως «υποταγή στην βούληση των ΗΠΑ και του Ισραήλ» χαρακτήρισε ο Χασάν Νασράλα, ηγέτης της λιβανέζικης Χεζμπολάχ, την απόφαση του Βερολίνου να χαρακτηρίσει την σιιτική, φιλοιρανική οργάνωση ως «τρομοκρατική». Ο σείχης Νασράλα καταδίκασε τις αστυνομικές εφόδους που πραγματοποίησαν σε τεμένη της οργάνωσης οι γερμανικές αρχές, ενώ είδε «πολιτικά κίνητρα» πίσω από την στάση της γερμανικής κυβέρνησης.

Και όμως δεν φαίνεται να έχει άδικο. Μέχρι πρότινος η Γερμανία, όπως και οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, χαρακτήριζε μόνο το ένοπλο σκέλος της Χεζμπολάχ, ως «τρομοκρατική οργάνωση», διαχωρίζοντας το από το πολιτικό της σκέλος. Θα μπορούσαμε μάλιστα να ισχυριστούμε, πως η τωρινή ενέργεια της γερμανικής κυβέρνησης ενέχει και κάποια στοιχεία σουρεαλισμού!

Ο λόγος είναι πως η Γερμανία διατηρεί καλές σχέσεις με τον Λίβανο, η κυβέρνηση του οποίου έχει κοινοβουλευτική στήριξη και από την Χεζμπολάχ! Μοιάζει αδύνατον η Γερμανίδα καγκελάριος, που μάλιστα ομνύει και στον “πολυπολιτισμό”, να μην έχει ακούσει για την δημοφιλία που έχει η οργάνωση, ακόμα και στις τάξεις των χριστιανικών κοινοτήτων του Λιβάνου.

Πόσο μάλλον φαίνεται εντελώς απίθανο να μην έχει παρατηρήσει η Μέρκελ πως, σε όλα τα περιστατικά ισλαμικής τρομοκρατίας που σημειώθηκαν ανά την Ευρώπη, οι δράστες προέρχονταν, αποκλειστικά, από τις τάξεις του εξτρεμιστικού-σουνιτικού Ισλάμ. Κανένας ισλαμιστής μακελάρης δεν ήταν σιίτης, μέλος της Χεζμπολάχ, ούτε καν Ιρανός.

Η Καγκελάριος “αγαπά” τον Ερντογάν

Αντιθέτως όλοι οι τζιχαντιστές “ξεπήδησαν” από τα τζαμιά των σαλαφιστών, που έχουν πλημμυρίσει την Ευρώπη και ειδικά την Γερμανία, την στιγμή που οι μυστικές υπηρεσίες των ευρωπαϊκών κρατών κοιμόντουσαν “τον ύπνο του δικαίου”! Ίσως γιατί πολλά από αυτά τα τζαμιά χρηματοδοτούνται από το Κατάρ, την Σαουδική Αραβία και φυσικά, την αγαπημένη της γερμανικής κυβέρνησης, Τουρκία.

Μάλιστα είναι τέτοια η “αγάπη” της Μέρκελ για τον Ερντογάν που του “συγχώρεσε” μέχρι και την αποστολή Σύρων τζιχαντιστών, που εξακολουθεί και πραγματοποιεί ο “σουλτάνος” στο λιβυκό μέτωπο. Την στιγμή που ο Ερντογάν “πετάει στα σκουπίδια” τις αποφάσεις της ειρηνευτικής διάσκεψης του Βερολίνου για την Λιβύη, η Μέρκελ “θυμήθηκε” ξαφνικά να χαρακτηρίσει «τρομοκρατική οργάνωση» την πολιτική πτέρυγα της Χεζμπολάχ!

Πόσο μάλλον που η σιιτική οργάνωση έχει σταματήσει εδώ και χρόνια να πραγματοποιεί επιθέσεις, όχι μόνο στο εσωτερικό των ευρωπαϊκών χωρών, αλλά ακόμα και εις βάρος του κράτους του Ισραήλ. Από τον πόλεμο του 2006, η Χεζμπολάχ έχει σταματήσει να συνδέει την δράση της με το Παλαιστινιακό ζήτημα, όπως έδειξε η αξιοσημείωτη αυτοσυγκράτηση που έδειξε για μία σειρά από κοσμοϊστορικά γεγονότα, όπως για την μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ.

Η γερμανική υποκρισία

Η τελευταία πολεμική εμπλοκή της Χεζμπολάχ με το εβραϊκό κράτος, περιορίστηκε στον “ψευδοπόλεμο” του περασμένου Σεπτεμβρίου, που περιλάμβανε ορισμένα πυρά σε, όλως τυχαίως, άδεια οχήματα του ισραηλινού στρατού, στα σύνορα με τον Λίβανο! Ειδικά τελευταία η Χεζμπολάχ συμπεριφέρεται, όλο και περισσότερο, ως “αστικό” πολιτικό κόμμα, καταδικάζοντας τις λαϊκές διαδηλώσεις που συγκλονίζουν τον Λίβανο, προστατεύοντας στην κυριολεξία τις φιλοδυτικές ελίτ της χώρας!

Στο ερώτημα λοιπόν αν η Χεζμπολάχ είναι, στο σύνολο της, τρομοκρατική οργάνωση θα μπορούσαμε να απαντήσουμε καταφατικά. Αρκεί να θυμίσουμε όμως πως “τρομοκρατική οργάνωση” ήταν κάποτε και το Εθνικό Αφρικανικό Κογκρέσο του Νέλσον Μαντέλα, η ΟΑΠ του Γιασέρ Αραφάτ και, για να πάμε στο σήμερα, στην λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων είναι και οι Κούρδοι του YPG.

Όμως είναι οι μαχητές τους που πολέμησαν το Ισλαμικό Κράτος στην Συρία, όπως έπραξε και η Χεζμπολάχ. Στην πραγματικότητα, ο ορισμός της τρομοκρατίας, συχνά επηρεάζεται από πολιτικές σκοπιμότητες και γεωπολιτικούς συσχετισμούς. Επομένως, μόνο ως υποκριτική μπορούμε να χαρακτηρίσουμε την απόφαση της απόφαση του Βερολίνο, την οποία χαιρέτισαν (όπως αναμένονταν) οι ΗΠΑ και το Ισραήλ.

Ίσως αποτελεί ένα σημάδι της επικείμενης αυστηροποίησης της γερμανικής κυβέρνησης κατά του Ιράν, την οποία επίσης θα εκτιμήσουν Αμερικανοί και Ισραηλινοί. Μιας και η εικόνα της Γερμανίας δεν είναι και η καλύτερη εντός της ΕΕ, δεν αποκλείεται το Βερολίνο να αναζητά νέες “παρέες”. Εξάλλου, το “κοστούμι” του γαλλογερμανικού άξονα, φαίνεται πλέον “στενό”.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx