Η "παραίτηση"-μυστήριο του γαμβρού Ερντογάν

Σύνταξη SLpress.gr
2583
Η

Μυστήριο καλύπτει το αν παραιτήθηκε η όχι ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών και γαμβρός του Ερντογάν Μπεράτ Αλμπαϊράκ. Ο ίδιος ο Αλμπαϊράκ αρνείται ότι παραιτήθηκε υποστηρίζοντας ότι χάκαραν το λογαριασμό του στο Ιnstagram και ότι θα δώσει συνέντευξη Τύπου για να ξεκαθαρίσει το θέμα.

Νωρίτερα είχε κάνει το γύρο των διαδικτυακών ειδήσεων η ανάρτηση ότι παραιτείται για λόγους υγείας. Τη ανάρτηση στο Instagram που φέρεται να έχει γράψει ο Αλμπαϊράκ τη δημοσίευσε η εφημερίδα Cumhurriyet. Η ανάρτηση αναφέρει ότι «αφού κατείχα υπουργικές θέσεις για σχεδόν πέντε χρόνια, έλαβα την απόφαση να μην συνεχίσω την υπηρεσία μου λόγω προβλημάτων υγείας. Πλέον τον υπόλοιπο χρόνο μου, θα τον αφιερώσω στην μητέρα μου, στον πατέρα μου, στην σύζυγο και στα παιδιά μου πού ποτέ δεν μου στέρησαν την στήριξή τους και επί χρόνια λόγω των υποχρεώσεων τους είχα παραμελήσει».

»Το ταξίδι αυτό που ξεκινήσαμε με πολύ μεγάλους στόχους υπό την ηγεσία του Προέδρου μας, θα συνεχιστεί με ακόμη πιο αποφασιστικά και σίγουρα βήματα, προς τον στόχο της μεγάλης και ισχυρής Τουρκίας. Οι σπόροι που σπείραμε τόσο στην ενέργεια όσο και στην οικονομία σε ένα όχι ιδιαίτερα μακρινό μέλλον θα μετατραπούν σε τεράστια πλατάνια και πρώτα ο Θεός θα φτάσουμε στο στόχο της απόλυτης ανεξαρτησίας για τη χώρα μας. Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία για αυτό».

Τα σενάρια 

Πολλοί συνέδεσαν την φερόμενη παραίτηση του Αλμπαϊράκ με τη αποπομπή από τον Ταγίπ Ερντογάν του προέδρου της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας Μουράτ Ουϊσάλ, καθώς και με τη μεγάλη υποτίμηση που έχει υποστεί η τουρκική λίρα το τελευταίο διάστημα.

Όμως, η φιλοκυβερνητική εφημερίδα "Γενί Σαφάκ" κατέβασε την είδηση της παραίτησης Αλμπαϊράκ. Άλλοι υποστηρίζουν ότι δεν υπήρχε χακάρισμα και ότι ο Ερντογάν την τελευταία στιγμή ακύρωσε την παραίτηση. Το Bloomberg αναζήτησε στελέχη του τουρκικού υπουργείου Οικονομικών και δεν μπορεί ούτε να επιβεβαιώσει, ούτε να διαψεύσει την παραίτηση.

Η πρώτη κυβερνητική αντίδραση για την παραίτηση του Αλμπαϊράκ ήρθε από τον υφυπουργό Μεταφορών και Υποδομών, Ομέρ Φατίχ Σαγιάν, ο οποίος έγραψε: «Η χώρα και το έθνος μας σας χρειάζονται». Ο ίδιος, στην ανάρτησή του στο Twitter, προσέθεσε: «Μόνο όσοι γνωρίζουν καταλαβαίνουν όσα έχει κάνει ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ για την εγχώρια και εθνική ενέργειας για την ενέργεια και τις αμέτρητες υπηρεσίες του για να πιάσει η χώρα μας τους στόχους του 2023. Ελπίζω ότι η παραίτησή του δεν θα γίνει αποδεκτή».

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.
  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.