Λίντσεϊ Γκράχαμ - Ο σωτήρας του Ερντογάν στην αμερικανική Γερουσία

Ιγνατίου Μιχάλης
980
Λίντσεϊ Γκράχαμ - Ο σωτήρας του Ερντογάν στην αμερικανική Γερουσία, Μιχάλης Ιγνατίου

Ο γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ, μπορεί να μην είναι γνωστός στην Ελλάδα όσο ο Ρόμπερτ Μενέντεζ, αλλά από τη θέση του μπορεί να επηρεάζει τα θέματα που ενδιαφέρουν την Αθήνα και την Λευκωσία, σε σχέση με την Τουρκία. Το χαρακτηριστικό του είναι ότι αλλάζει τις θέσεις του, όπως τα πουκάμισα του! Αν αναλύσει κάποιος τις δηλώσεις του, από τον Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα, θα καταλήξει στο ίδιο συμπέρασμα με τους αναλυτές και τους διπλωμάτες στην Ουάσιγκτον: ότι σε μία μέρα μπορεί να αντικρούσει τα δικά του επιχειρήματα!

Είναι εντυπωσιακός ο τρόπος, αλλά και η ταχύτητα που το κάνει. Στην αμερικανική πρωτεύουσα θεωρείται ο "λαγός" του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Άλλοι υποστηρίζουν ότι είναι το "σκυλάκι" του, αλλά εμείς δεν υιοθετούμε τον χαρακτηρισμό. Διότι ομιλούμε για ένα αξιότιμο νομοθέτη της Αμερικανικής Γερουσίας και ανώτατο στέλεχος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Το τελευταίο διάστημα απειλούσε τον Ταγίπ Ερντογάν με την καταστροφή της τουρκικής οικονομίας. Αμέσως μετά έλεγε ας δώσουμε ακόμα μία ευκαιρία στην Τουρκία. Σε μία ώρα επανερχόταν και ομιλούσε για την ανάγκη να δοθεί ένα γερό μάθημα στην κατοχική δύναμη. Λόγω της τουρκικής εισβολής στη Συρία εισήγαγε το πιο σκληρό σχέδιο νόμου εναντίον της Τουρκίας, που άγγιζε και τον Ερντογάν. Στη συνέχεια επανερχόταν στην ανάγκη διαλόγου, για να καλέσει ειδική συνέντευξη Τύπου με άλλους συναδέλφους του γερουσιαστές για να ανακοινώσει πάλι σκληρότατες κυρώσεις.

Κανείς δεν τον παίρνει στα σοβαρά

Οι δημοσιογράφοι δεν τον προλαβαίνουν και βεβαίως σταμάτησαν να τον παίρνουν πλέον στα σοβαρά. Η αλλαγή των θέσεων του έχει εξήγηση: Δέχεται τηλεφώνημα από τον κ. Τραμπ, ο οποίος του τα «ψάλλει» προφανώς. Ακολούθως, κάποιος άλλος άγνωστος παρεμβαίνει και ο κ. Γκράχαμ επανέρχεται στην προτέρα θέση. Έτσι έχει καταστεί επικίνδυνος και δεν του έχει κανείς εμπιστοσύνη.

Την περασμένη Τετάρτη, ο κ. Τραμπ κάλεσε τον γερουσιαστή μαζί με άλλους συναδέλφους του στο Όβαλ Όφις του Λευκού Οίκου για να συναντήσει τον Ερντογάν. Ο πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε μετά ότι «έβαλε στη θέση του» τον κ. Γκράχαμ. Το γραφείο του γερουσιαστή διέρρευσε ότι λίγο-πολύ ο ίδιος όρθωσε το ανάστημά του στον Ερντογάν. Ποιος γνωρίζει όλη την αλήθεια εκτός των παρισταμένων;

Διαβάστε την συνέχεια  στο hellasjournal

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.