Μα να μιλά και η Τουρκία για διώξεις και μισαλλοδοξία!

Σύνταξη SLpress.gr
32
Μα να μιλά και η Τουρκία για διώξεις και μισαλλοδοξία!

Και η Τουρκία ανακάλυψε την «ισλαμοφοβία» και ο Τσαβούσογλου νουθετεί την Ευρώπη να την ποινικοποιήσει! Κατά τον Τούρκο υπουργό Ισλάμ σημαίνει «ειρήνη». Στην πραγματικότητα Ισλάμ σημαίνει υποταγή και η απαίτηση της Άγκυρας για συνταγματική, μάλιστα, ποινικοποίηση της ισλαμοφοβίας είναι παντελώς μετέωρη, παρά τα ρητορικά σχήματα του Τσαβούσογλου, ο οποίος επιχειρεί να συνδέσει την ισλαμοφοβία με τους φούρνους του Άουσβιτς.

Οι απόψεις της Άγκυρας δεν είναι καινούργιες. Εν μέρει βασίζονται στο Κοράνι όπου αναφέρεται πως το Ισλάμ είναι ανώτερο από κάθε άλλη θρησκεία. Την αυτή άποψη υποστηρίζει και ο Ερντογάν. Την ίδια ώρα οι μη μουσουλμάνοι διώκονται σε ορισμένες ισλαμικές χώρες. Αντίθετα οι μουσουλμάνοι στην Ευρώπη απολαμβάνουν ίσων δικαιωμάτων και θρησκευτικής ελευθερίας.

Δυστυχώς πολλοί φανατικοί ιμάμηδες χρησιμοποιούν αυτή την ελευθερία για να κηρύξουν το μίσος κατά των εβραίων και των χριστιανών, τον «ιερό πόλεμο» (τζιχάντ) ή να επιβάλουν την Σαρία. Ο Τσαβούσογλου επίσης παρέλειψε να αναφερθεί στις τουρκικές διώξεις κατά μη μουσουλμάνων κυρίως στο διάστημα 1914-42. Σήμερα μόλις το 0,2% του τουρκικού πληθυσμού είναι Χριστιανοί ή Εβραίοι.

Έχουν απομείνει λιγότεροι από 2.000 ‘Έλληνες στην Κωνσταντινούπολη. Από το 1971 η Θεολογική Σχολή της Χάλκης παραμένει κλειστή και το Οικουμενικό Πατριαρχείο αδυνατεί να «παράγει» κληρικούς και πιθανό διάδοχο του Πατριάρχη. Στη δε πάλαι ποτέ ελληνική Μικρά Ασία δεν υπάρχουν πλέον Έλληνες, καθώς είτε δολοφονήθηκαν, είτε εκδιώχθηκαν. Μετά και τα πογκρόμ του 1955 και 1964 και οι τελευταίοι Έλληνες διώχτηκαν από την Τουρκία.

Οι Αρμένιοι μετά τη γενοκτονία 1,5 ανθρώπων το 1915 εξακολούθησαν να διώκονται στην Τουρκία. Περιουσίες αρπάχτηκαν, αρμενικές κοινότητες και μεμονωμένα άτομα δέχονται επιθέσεις. Το ίδιο ισχύει και για τους εβραίους, από τους αντιεβραϊκούς νόμους της δεκαετίας του 1920 μέχρι το αντιεβραϊκό πογκρόμ του 1934 στην ανατολική Θράκη.

Ανάλογα υφίστανται και οι περίπου 20.000 Ασσύριοι χριστιανοί που έχουν απομείνει στην Τουρκία. Επίσης καθαρά θρησκευτικές μειονότητες στην Τουρκία, όπως οι Προτεστάντες ή οι Γεζίντι και φυσικά οι Αλεβίτες που έχουν υποστεί σειρά πογκρόμ και διωγμών. Κατά συνέπεια το να μιλά η Τουρκία για μισαλλοδοξία παραπέμπει στην παροιμία "είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα"...

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.