ΔΙΕΘΝΗ

Με 3 τόνους κοκαΐνη στην Τενερίφη πλοίο εταιρείας του Πειραιά

Με 3 τόνους κοκαΐνη στην Τενερίφη πλοίο εταιρείας του Πειραιά,
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Τρεις τόνους κοκαΐνη, εκτιμώμενης αξίας 180 εκ. ευρώ εντόπισαν οι ισπανικές αρχές στα αμπάρια του πλοίου “Blume”, το οποίο σύμφωνα με τη διεθνή βάση δεδομένων, Equasis ανήκει στην εταιρεία Rentoor Chartering και ως διαχειριστής εμφανίζεται η εταιρεία Dignatio Corp, που φέρεται να έχει έδρα την Ελλάδα.

Οι ισπανικές αρχές εντόπισαν το φορτηγό πλοίο υπό ελληνική διαχείριση και σημαία Τόγκο, στα ανοιχτά των Καναρίων Νήσων.  Aπό εκεί οδηγήθηκε συνοδεία σκαφών του ισπανικού λιμενικού στο λιμάνι Σάντα Κρουθ της Τενερίφης. Το πλοίο σύμφωνα με τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης έπλεε με απενεργοποιημένο το σύστημα εντοπισμού του και τελευταία φορά εξέπεμψε στίγμα στις 17 Ιανουαρίου.

Είχε ξεκινήσει το ταξίδι του από το λιμάνι Σάντος, στη Βραζιλία, στις 20 Δεκεμβρίου με προορισμό την Ρίγα στη Λετονία. Τα ισπανικά μέσα αναφέρουν ότι έχουν συλληφθεί όλα τα μέλη του πληρώματος.

Το “Blume” πέρυσι είχε ακινητοποιηθεί δύο φορές από λιμενικές αρχές για σειρά παραβάσεων. Η πρώτη ήταν στην Τουρκία, όπου σύμφωνα με το Equasis, διαπιστώθηκαν 45 παραβάσεις, εκ των οποίων έλλειψη πιστοποιητικού καταχώρισης σημαίας, ληγμένος πυροσβεστικός εξοπλισμός και σφάλματα στον εξοπλισμό φιλτραρίσματος λαδιού. Αργότερα, το πλοίο εντοπίστηκε στη Ρωσία, τον περασμένο Ιούλιο, με 25 παραβάσεις, μεταξύ των οποίων και παραβάσεις που αφορούν τα σωστικά μέσα και του επιβλήθηκαν κυρώσεις.

Εταιρεία-φάντασμα με έδρα τον Πειραιά

H διαχειρίστρια εταιρεία έχει έδρα στον Πειραιά, χωρίς όμως να υπάρχουν στην ηλεκτρονική της διεύθυνση τηλέφωνα ή εκπρόσωποι επικοινωνίας.

Πέρυσι είχε εντοπιστεί πλοίο με κοκαΐνη στην Ιταλία και προορισμό τη Θεσσαλονίκη, με ξένη σημαία και αλλοδαπή διαχειρίστρια εταιρεία.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι