Μία τρύπα στο νερό κατάφερε τελικά ο Τραμπ

Ιγνατίου Μιχάλης
1528
Μία τρύπα στο νερό κατάφερε τελικά ο Τραμπ, Μιχάλης Ιγνατίου

Η ανάρμοστη σχέση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με τον Τούρκο ομόλογό του, Ταγίπ Ερντογάν άρχισε σιγά-σιγά να αποκαλύπτεται σε σημείο που αρκετοί στην Ουάσιγκτον πιστεύουν ότι αυτή η υπόθεση θα μπορούσε να αποδειχθεί πολύ πιο σοβαρή από τα σκάνδαλα για την Ουκρανία. Η ανακοίνωση των κυρώσεων του Λευκού Οίκου απογοήτευσε την συντριπτική πλειοψηφία των νομοθετών, των διπλωματών και όσων ασχολούνται με την απαράδεκτη εισβολή της Τουρκίας εναντίον της Συρίας με στόχο την εξολόθρευση των Κούρδων.

Περίμεναν πολύ πιο αυστηρές κυρώσεις, όπως αρμόζουν σε μία χώρα που εισβάλλει σε ξένες χώρες και ασκεί κατοχή. Ο κ. Τραμπ και οι συνεργάτες του προετοίμασαν την Αμερική για κυρώσεις που θα γονάτιζαν τον Ερντογάν. Αυτές που επέβαλε είναι για της …πλάκας. Ας ελπίσουμε ότι το Κογκρέσο θα πράξει το καθήκον του. Οι κυρώσεις πρέπει να είναι στη βάση του νόμου CAATSA. Τίποτα λιγότερο…

Οι πληροφορίες που εκπορεύθηκαν από τον Λευκό Οίκο, ότι στις κυρώσεις θα περιλαμβανόταν και ο Ταγίπ Ερντογάν δεν επιβεβαιώθηκαν. Είπαν ότι από τη στιγμή που αποφασίστηκε η αποστολή του αντιπροέδρου Μαικ Πενς στην Τουρκία, δεν μπορούσε να είναι το όνομα του Τούρκου προέδρου στον κατάλογο. Μέγα λάθος. Διότι έχει όλη την ευθύνη για την εισβολή και τις δολοφονίες. Αυτός τις αποφάσισε. Αυτός έδωσε την εντολή. Και αυτός χρηματοδοτεί χιλιάδες τρομοκράτες που εισέβαλαν στη Συρία και δολοφονούν τους Κούρδους. Ο Ταγίπ Ερντογάν είναι ένας διεθνής εγκληματίας.

Η απελευθέρωση πολλών τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους αποτελεί έγκλημα εναντίον της ανθρωπότητας. Ο υπουργός Άμυνας Μαρκ Έσπερ ορθά μίλησε για εγκλήματα πολέμου, που διέπραξε ο τουρκικός στρατός. Και γι’ αυτά έχει την ευθύνη ο πρόεδρος της Τουρκίας. Ο Αμερικανός πρόεδρος απέδειξε για μία ακόμη φορά ότι βρίσκεται υπό ομηρία. Ο Ταγίπ Ερντογάν προφανώς τον κρατά στο χέρι… Έπρεπε ήδη να έχει ακυρώσει την πρόσκληση για επίσκεψη του Τούρκου Σουλτάνου στην Ουάσιγκτον.

Τα χέρια του είναι βαμμένα με το αίμα των Κούρδων. Ο κ. Τραμπ διατηρεί μία επιχειρηματική σχέση με Τούρκο επιχειρηματία, που έχει τα δικαιώματα χρήσης του Trump Tower στην Κωνσταντινούπολη. Από αυτή την επιχειρηματική σχέση, η εταιρεία του, την οποία όταν νίκησε στις προεδρικές εκλογές μεταβίβασε στα παιδιά του, κερδίζει κάποια χρήματα. Την ίδια στιγμή γίνεται και μία άλλη υπόθεση ότι οι προεδρικές επιχειρηματικές δραστηριότητές του δεν εξαντλούνται στον δίδυμο πύργο της Πόλης.

Σημειώνω για χάριν της συζήτησης ότι ο κ. Τραμπ, ενώ βρισκόταν στο μέσο της προεκλογικής εκστρατείας έδειξε ενδιαφέρον για να αγοράσει το πρώτο καζίνο της Κύπρου συνεργαζόμενος με μία ελληνικών συμφερόντων εταιρεία. Δεν μπόρεσε να το αποκτήσει και -υπόθεση κάνω- ίσως και αυτό να επηρεάζει κάποιες αποφάσεις του. Δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά. Στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του κ. Τραμπ, ο Μάικλ Φλιν που αργότερα ανέλαβε σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου έκλεισε συμβόλαιο με Τούρκο επιχειρηματία, ο οποίος είχε απευθείας σχέση με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Hellasjournal

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.