Ο αμετανόητος Σικελός φασίστας εκπρόσωπος του ψευδοκράτους πάει Στρασβούργο

Ο αμετανόητος Σικελός φασίστας εκπρόσωπος του ψευδοκράτους πάει Στρασβούργο, Δημήτρης Δεληολάνης
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Ο πιθανότερος επικεφαλής του ψηφοδελτίου για τις ευρωεκλογές της ιταλικής φασιστικής οργάνωσης Κάζα Πάουντ ονομάζεται Αουγκούστο Σινάγκρα, είναι Σικελός της Κατάνης και καθηγητής ευρωπαϊκού δικαίου στο πανεπιστήμιο La Sapienza της Ρώμης. Η ηγετική ομάδα της οργάνωσης είχε ήδη περιλάβει το όνομα του Σινάγκρα στο ψηφοδέλτιο για τις περσινές βουλευτικές εκλογές. Τότε οι «φασίστες της τρίτης χιλιετίας», όπως αυτοχαρακτηρίζονται, δεν κατάφεραν να κάνουν την είσοδο τους με το βήμα της χήνας στο ιταλικό Κοινοβούλιο. Θεωρήθηκε, όμως, ότι η παρουσία του καθηγητή Σινάγκρα στο ψηφοδέλτιο αποδίδει «αίγλη», «σοβαρότητα» και «αξιοπιστία» στη φασιστική ομάδα.

Για τον ίδιο αυτό λόγο ο Σινάγκρα ήταν η κυριότερος ομιλητής στο φεστιβάλ της Κάζα Πάουντ που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο στα περίχωρα του Μιλάνου. Σύμφωνα με πληροφορίες προερχόμενες από το φασιστικό περιβάλλον της ιταλικής πρωτεύουσας, είναι πολύ πιθανό να είναι ξανά υποψήφιος και μάλιστα επικεφαλής της λίστας για το Ευρωκοινοβούλιο.

O Σινάγκρα είναι δεδηλωμένος φασίστας, «αμετανόητος», όπως ο ίδιος χαρακτήρισε τον εαυτό του σε παλαιότερη συνέντευξη. Το όνομα του άρχισε να κυκλοφορεί επί κυβερνήσεων Μπερλουσκόνι προκάλεσε διπλωματική κρίση με την Κροατία και τη Σλοβενία όταν απέδωσε στον πρωθυπουργό την πρόθεση να διεκδικήσει τα εδάφη που έχασε η Ιταλία μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Πριν από μερικά χρόνια έστειλε υβριστική επιστολή στην τότε πρόεδρο της βουλής Λάουρα Μπολντρίνι, προστάζοντάς της να σιωπήσει και «να μην αναφερθεί ξανά στον φασισμό», που αποτελεί «μεγαλοπρεπές πολιτικό φαινόμενο». Πιο πρόσφατα, με άλλη επιστολή του προς τον Ιταλό Πρόεδρο Σέρτζο Ματαρέλα, κάνει αυστηρές υποδείξεις συνταγματικής τάξεως.

Σχέσεις με μασονία και μαφία

Στην Ιταλία, όμως, ο «αμετανόητος φασίστας» είναι περισσότερο γνωστός με μια άλλη ιδιότητα. Με εκείνη του δικηγόρου ενός άλλου, διάσημου διεθνώς, «αμετανόητου φασίστα». Ονομαζόταν Λίτσο Τζέλι και ήταν ο Μέγας Μάγιστρος της μυστικής μασονικής Στοάς P2. Όπως εξακρίβωσε η αρμόδια ερευνητική επιτροπή του Κοινοβουλίου και πολυάριθμα κακουργιοδικεία, η μυστική αυτή μασονική Στοά συνωμοτούσε με απώτερο σκοπό την ανατροπή του δημοκρατικού πολιτεύματος της Ιταλίας.

Το όνομα του Σικελού δικηγόρου αναφέρεται στον κατάλογο με τα μέλη της Στοάς που κατάσχεσαν οι Ιταλοί εισαγγελείς τον Μάρτιο του 1981 στην έπαυλη του Τζέλι, όταν αποκαλύφθηκε η ύπαρξη της συνωμοτικής Στοάς. Ο ίδιος ο Σινάγκρα συνελήφθη τον Οκτώβριο του επόμενου έτους στη Γενεύη, καθώς συνόδευε τον καταζητούμενο Τζέλι στην προσπάθεια του να πάρει μαζί του μέρος του κρυμμένου στις ελβετικές τράπεζες θησαυρού του.

Πριν από μερικούς μήνες ο Σινάγκρα εξέδωσε με τον εκδοτικό οίκο της Κάζα Πάουντ αυτοβιογραφικό βιβλίο που τιτλοφορείται «Υπερασπίζοντας τον Λίτσο Τζέλι». Προφανώς, για τον συγγραφέα είναι τίτλος τιμής. Παράλληλα με τον Τζέλι και την P2, ο Σινάγκρα σύχναζε και σε μια άλλη μυστική μασονική Στοά, αυτή τη φορά στο Παλέρμο της Σικελίας. Ανακαλύφθηκε μόνον το 1986, ότι κρυβόταν πίσω από την επωνυμία Πολιτιστικό Κέντρο Σκοντρίνο και υπήρξε για μια εικοσαετία περίπου το κέντρο συντονισμού της Κόζα Νόστρα με μασόνους πολιτικούς και νεοφασίστες τρομοκράτες.

  Η ουκρανική αντεπίθεση θα ανοίξει τον δρόμο για διαπραγμάτευση;

Σύμφωνα με συγκλίνουσες μαρτυρίες ανανηψάντων μαφιόζων, στο Κέντρο Σκοντρίνο οργανώθηκε η δολοφονία του χριστιανοδημοκράτη περιφερειάρχη Σικελίας Πιερσάντι Ματαρέλα, αδελφού του νυν Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας. Πάντα σύμφωνα με τις μαρτυρίες, η Κόζα Νόστρα δεν χρησιμοποίησε μαφιόζους εκτελεστές, αλλά φασίστες της ακροδεξιάς τρομοκρατικής οργάνωσης NAR (Ένοπλοι Επαναστατικοί Πυρήνες). Αγνοείται αν ο Σινάγκρα διαδραμάτισε κάποιον ρόλο στην υπόθεση.

Θαυμαστής του Κεμάλ

Υπάρχει, όμως, κάποιος ιδιαίτερος λόγος που μας κάνει να ασχολούμαστε με έναν μασόνο φασίστα με ιδιαίτερα αμαρτωλό παρελθόν και παρόν. Και ο λόγος αυτός είναι ότι από τις αρχές της δεκαετίας του 1980, παράλληλα δηλαδή με την υπεράσπιση του Τζέλι και τις συναναστροφές του με μασόνους της μαφίας, ο Σινάγκρα άρχισε να περιφέρεται ως μόνιμος αντιπρόσωπος στην Ιταλία της “Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου”. Στην Viale Gorizia της Ρώμης, στην είσοδο του δικηγορικού του γραφείου, υπήρχε και επιγραφή: «Επίτιμο Προξενείο της ΤΔΒΚ»! Στην αίθουσα αναμονής προπαγανδιστικό υλικό του ψευδοκράτους στα αγγλικά και στα τουρκικά και στους τοίχους διαφημιστικές αφίσες με παραλίες της βόρειας Κύπρου.

Ο Σινάγκρα έχει εκδώσει δυο βιβλία και δημοσιεύσει πολυάριθμα άρθρα για το Κυπριακό, προβάλλοντας βεβαίως τις τουρκικές θέσεις. Στα βιβλία του γίνεται ιδιαίτερη προσπάθεια να δοθεί μια κάποια νομική και επιστημονική κάλυψη στις γνωστές τουρκικές θέσεις περί «νόμιμης ειρηνευτικής επιχείρησης» του τουρκικού στρατού το καλοκαίρι του 1974, καθώς και περί «δυο λαών» και «δύο κρατών» στην Κύπρο. Μεγάλη εκτίμηση, επίσης, εκφράζει ο ακροδεξιός καθηγητής για τον Κεμάλ Ατατούρκ και γενικότερα για τον τουρκικό εθνικισμό. Υπογραμμίζει επιμελώς τα ουκ ολίγα κοινά σημεία με τον ιταλικό φασισμό. Οι άτυχοι φοιτητές του είναι υποχρεωμένοι να αγοράζουν και να μελετούν τα πονήματα του, καθώς είναι μέρος της εξεταστέας ύλης.

Ο Σινάγκρα ήταν προσωπικός φίλος του Ραούφ Ντενκτάς, που ποτέ δεν έκρυψε τα ακροδεξιά του φρονήματα. Τον είχε συναντήσει πολλές φορές στα κατεχόμενα, με φωτογραφίες κι επίσημες ανακοινώσεις του «προεδρικού» και συνεντεύξεις στα τουρκοκυπριακά Μίντια. Άλλες τόσες φορές είχε προσκαλέσει τον Ντενκτάς στη Ρώμη, όπου είχε διοργανώσει δημόσιες ομιλίες και διακριτικές συναντήσεις με Ιταλούς πολιτικούς.

Για μια περίπου εικοσαετία ο άτυπος εκπρόσωπος του ψευδοκράτους στρατολογούσε Ιταλούς πολιτικούς, προκειμένου να επισκεφθούν τα κατεχόμενα της Κύπρου και να θαυμάσουν in loco τα θαύματα της τουρκικής κατοχής. Ανάμεσα στους στρατολογηθέντες ο σοσιαλδημοκράτης βουλευτής Κοσταντίνο Μπελούσσιο, μασόνος αδελφός στη Στοά Ρ2, ο Σικελός επιχειρηματίας Αντόνιο Ντ’ Αλί, πρώην υφυπουργός του Forza Italia, νυν υπόδικος για συνεργασία με την μαφία, η πρώην Ευρωπαία επίτροπος και υπουργός Εξωτερικών Έμα Μπονίνο, μεγάλη θαυμάστρια της Τουρκίας, η οποία πέρυσι εξελέγη στο Κοινοβούλιο χάρη στις ψήφους του Δημοκρατικού Κόμματος.

  Στρατό στο Κόσοβο στέλνει η Τουρκία – Ορκίστηκε πρόεδρος ο Ερντογάν

Αντιπρόσωπος του ψευδοκράτους

Τις μεγαλύτερες επιτυχίες, όμως, στη στρατολόγηση υπέρ της Τουρκίας ο Σινάγκρα τις είχε με το μικρό αλλά δραστήριο Ριζοσπαστικό Κόμμα. Όλοι οι στρατολογηθέντες ανταποκρίθηκαν στα κελεύσματα του Σινάγκρα, υποβάλλοντας στο Κοινοβούλιο επερωτήσεις, συνήθως πανομοιότυπες, υπέρ της αναγνώρισης του ψευδοκράτους και εναντίον της «καταπιεστικής πολιτικής των Ελληνοκυπρίων»!

Στο δικηγορικό γραφείο του Σινάγκρα συντάχτηκε και η νομική πράξη που οδήγησε στα μέσα της περασμένης δεκαετίας στα εγκαίνια «Γραφείου Εκπροσώπησης» του ψευδοκράτους στην ιταλική πρωτεύουσα. Από τη στιγμή που το ψευδοκράτος δεν έχει διπλωματική αναγνώριση, το γραφείο τυπικά εμφανίζεται απλώς ως έδρα μιας «εμπορικής επιχείρησης» με την επωνυμία RTCN (το ακρώνυμο ΤΔΒΚ στα ιταλικά).

Βεβαίως, ο δραστήριος «μόνιμος αντιπρόσωπος» του ψευδοκράτους είχε ως προνομιούχο συνομιλητή τις διάφορες ομάδες της ιταλικής άκρας Δεξιάς. Στις αρχές της περασμένης δεκαετίας ξέσπασε, μάλιστα, και διαμάχη στους κόλπους της, όταν ο τότε ευρωβουλευτής Λούκα Ρομανιόλι της νεοφασιστικής Φλόγας Τρικολόρε είχε επιτεθεί στον Σινάγκρα και τους ομοϊδεάτες του για την φιλοτουρκική τους στάση. Το ίδιο έκανε και η Λέγκα του Βορρά, φανατικά αντίθετη στην είσοδο της Τουρκίας στην ΕΕ.

Εντούτοις, δεν σταμάτησαν οι εκδηλώσεις υπέρ του ψευδοκράτους που διοργάνωναν μέχρι και σχετικά πρόσφατα διάφορες νεοφασιστικές ομάδες της Ρώμης και του Μιλάνου. Το 2017 ο Σικελός δικηγόρος πρωτοστάτησε επίσης στο να βρει φιλοξενία σε λιμάνι της κατεχόμενης Κύπρου το πλοίο C Star της ακροδεξιάς οργάνωσης Ταυτοτική Νεολαία, η οποία είχε αποκλειστεί από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά λιμάνια.

“Βιάζοντας τη Γαλλιδούλα”

Όταν το 1998 ο ηγέτης του ΡΚΚ Αμπντουλλάχ Οτσαλάν προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Ρώμης, η Άγκυρα επέλεξε τον Σινάγκρα, προκειμένου να αναλάβει την εκπροσώπηση του τουρκικού κράτους στο δικαστήριο που εκδίκασε την αίτηση ασύλου του Κούρδου ηγέτη. Αμέσως μετά, ο ίδιος ανέλαβε την υπεράσπιση του Αργεντινού στρατηγού Χόρχε Ολιβέρα, ο οποίος είχε εγκατασταθεί στην Ιταλία όταν η Γαλλία ζήτησε την έκδοση του.

Ο στρατηγός κατηγορείται για την «εξαφάνιση» μιας Γαλλίδας μουσικού, κατά την περίοδο του στρατιωτικού καθεστώτος. Μπροστά στους Ιταλούς δικαστές ο Ολιβέρα έχασε την ψυχραιμία του και κάποια στιγμή άρχισε να υπερηφανεύεται ότι «πρώτα βασάνισε και μετά βίασε για τα καλά την Γαλλιδούλα». Η καταδίκη ήταν βέβαιη, όταν κάποιος εφευρετικός δικηγόρος κατέθεσε κακότεχνα πλαστογραφημένο πιστοποιητικό που έλεγε ότι η Γαλλίδα είχε δήθεν πεθάνει «από φυσικά αίτια» και να «πείσει» τους Ιταλούς δικαστές να αφήσουν τον κατηγορούμενο ελεύθερο. Ο Ολιβέρα συνελήφθη ξανά το 2017.

Αυτός είναι ο Αουγκούστο Σινάγκρα. Δεν γνωρίζουμε πόσο πιθανό είναι η Κάζα Πάουντ να εξασφαλίσει έδρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Αλλά αν ο μοχθηρός θεός των φασιστών βάλει το χέρι του και εκλεγεί ο Σινάγκρα, τότε ο Ερντογάν θα μπορεί να υπερηφανεύεται ότι η Τουρκία διαθέτει πλέον το πρώτο της ευρωβουλευτή στο Στρασβούργο.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι