ΔΙΕΘΝΗ

Οι φωτογραφίες των “εξωγήινων” που βρέθηκαν στο Περού

Οι φωτογραφίες των "εξωγήινων" που βρέθηκαν στο Περού, Όλγα Μαύρου
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Τρία αμφιλεγόμενα άτομα παρουσίασαν στο Κογκρέσο του Μεξικού δύο μικρόσωμες μουμιοποιημένες σορούς, οι οποίες υποτίθεται ότι βρέθηκαν στο Περού και ανήκουν σε εξωγήινους που απεβίωσαν εκεί, πριν από περίπου χίλια χρόνια. Κατά άλλους δείχνουν ανθρώπινα όντα που ακολούθησαν διαφορετική γραμμή εξέλιξης και, τέλος, για ορισμένους το όλο θέμα συνιστά απάτη.

Η κυβέρνηση του Μεξικού μέχρι στιγμής δηλώνει ότι απλώς δέχτηκε να γίνει στο Κογκρέσο της χώρας η συγκεκριμένη παρουσίαση ως εκδήλωση, αλλά τηρεί σιγή ιχθύος ως προς το “δια ταύτα”. Κατά πάσα πιθανότητα οι Μεξικανοί δέχτηκαν επειδή τον περασμένο Ιούλιο είχε δεχτεί και το Κογκρέσο των ΗΠΑ, μόνον που εκεί δεν υπήρχε show με μούμιες.

Ο Μεξικανός δημοσιογράφος Jose Jaime Maussan, που παρουσίασε στο μεξικανικό Κογκρέσο τους αποσκελετωμένους “εξωγήινους”, ύψους περίπου 60 εκατοστών έκαστος, κατηγορείται ότι είχε ξανακάνει το ίδιο κατά το παρελθόν με “μούμιες εξωγήινων” που είχαν βρεθεί και πάλι στο Περού και οι οποίες αποδείχθηκε ότι ήταν σοροί μικρών παιδιών.

Πρόκειται για άτομο που ζει στην ουσία από την θεωρία της εμφάνισης εξωγήινων σε διάφορα σημεία της γης. Μαζί του στην εκδήλωση ήταν και ένας πρώην πιλότος των ΗΠΑ ο οποίος υποστηρίζει ότι έχει δει εξωγήινους με τα μάτια του, ο Ryan Graves και ένας καθηγητής Επιστημών του Χάρβαρντ, ο Avi Loeb, ο οποίος έχει γράψει καμιά δεκαριά βιβλία για εξωγήινους.

Μία αμφιλεγόμενη επίδειξη

Αυτοί οι τρεις είχαν παρουσιάσει το ίδιο θέμα προ διμήνου και στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, αλλά χωρίς να επιδείξουν σκελετούς. Μάλιστα σε αυτές τις περιπτώσεις οι καταθέσεις είναι ένορκες και έχουν θεωρητικά μεγαλύτερο κύρος, όμως κανένας εισαγγελέας δεν θα ασκήσει δίωξη επειδή κάποιος είπε ότι “κατά τη γνώμη μου αυτοί οι σκελετοί δεν αποτελούν ανθρώπινες σορούς” και “το DNA τους διαφέρει σε πολύ υψηλό ποσοστό από το ανθρώπινο”, ή “καταθέτω ότι έχω δει εξωγήινους”.

Κατά το μεγαλύτερο μέρος της παρουσίασης και οι τρεις αναφέρονταν γενικώς στην παρουσία εξωγήινων και στην αποσιώπηση του “γεγονότος” αυτού από τις αρχές όλων των χωρών. Ελάχιστα στοιχεία δόθηκαν δηλαδή για τις τρεις σορούς, όπως το ακριβές σημείο ανεύρεσης, ο λόγος που δεν αναλύθηκε το DNA στο Περού, ποιοι επιστήμονες επικυρώνουν ότι υπάρχουν διαφορές στο DNA κ.λπ. Το μόνο που είπαν ενόρκως ήταν πως οι σοροί δεν συνδέονται με κατάρριψη ιπτάμενου δίσκου, διευκρινίζοντας δηλαδή ότι δεν βρέθηκαν συντρίμμια διαστημικού σκάφους.

/

Εκτός από το γεγονός ότι καμία μεξικανική ή περουβιανή επίσημη αρχή δεν αναφέρεται στα ευρήματα καθ’ αυτά, είναι και απορίας άξιο πώς μεταφέρθηκαν στο Μεξικό από αρχαιολογική ανασκαφή στο Περού και μάλιστα από τον προστατευόμενο και εξαιρετικά σημαντικό αρχαιολογικό χώρο του Κούζκο (στα νοτιοανατολικά της χώρας). Στις περουβιανές εφημερίδες και ιστοσελίδες δεν βρήκαμε καμία αναφορά στο “γεγονός”, ενώ το προβάλλουν πολλές μεξικανικές αλλά και αγγλόφωνες, όλες με πολλά ερωτηματικά.

  Ανησυχία για διωγμό των Αρμενίων του Καραμπάχ – Ο ρόλος της Μόσχας

Ο 70χρονος Maussan δήλωσε στους παρευρισκόμενους ότι τα δύο δείγματα μελετήθηκαν από επιστήμονες του Αυτόνομου Εθνικού Πανεπιστημίου του Μεξικού (UNAM), το οποίο γενικά θεωρείται αξιόλογο ερευνητικό κέντρο, αλλά δεν αναφέρονται τα ονόματα των ειδικών που φέρονται να ανέλυσαν τα δείγματα.

Σύμφωνα με τον “ουφολόγο” Maussan αντλήθηκαν στοιχεία DNA και χρησιμοποιήθηκε ραδιοχρονολόγηση με άνθρακα. Αφού έγιναν συγκρίσεις με άλλα δείγματα DNA, διαπιστώθηκε ότι πάνω από το 30% του DNA των δειγμάτων ήταν κατά τη γνώμη τους “άγνωστο”. Όμως στην παρουσίαση δεν ήταν παρών κανένας γενετιστής επιστήμονας, ή έστω ανθρωπολόγος ή αρχαιολόγος.

Οι παραμορφώσεις

Οι παραμορφώσεις στο σκελετό και στο κεφάλι μπορεί να οφείλονται σε παθήσεις, όμως αν δεν πρόκειται για απάτη, παραμένει περίεργο το ότι είχαν τρία δάχτυλα, αντί για πέντε στα χέρια τους. Καταγράφονται πάντως περιπτώσεις ολιγοδακτυλίας ή, απεναντίας, πολυδακτυλίας και σε ανθρώπους. Αυτές οφείλονται σε εκ γενετής παραμορφώσεις ή και σε μηχανικά αίτια. Πιθανόν οι σοροί να ανήκαν σε δύο δίδυμα παιδάκια με το ίδιο γενετικό πρόβλημα.

Οι Μεξικανοί δημοσιογράφοι, που ξέρουν τον Maussan κυρίως από την τηλεοπτική εκπομπή που έχει εδώ και τριάντα χρόνια για εξωγήινους και για μεταφυσικά φαινόμενα, αναφέρουν ότι ουσιαστικά ο δημοσιογράφος ζήτησε ένορκη ακρόαση από το Κογκρέσο προκειμένου να ζητήσει “με αποδείξεις” από τους βουλευτές να νομοθετήσουν σχετικώς και να αναγνωρίσουν την ύπαρξη εξωγήινης ζωής. Πρότεινε μάλιστα στους βουλευτές την τροποποίηση του νόμου για την προστασία του εναέριου χώρου.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι