Οι Κινέζοι κάνουν τα μαχητικά τους "αόρατα"

-
16

Κινέζοι επιστήμονες δοκιμάζουν πειραματικές τεχνολογίες με στόχο τη μετατροπή όλων των πολεμικών αεροσκαφών τους σε stealth, ή την πρόκληση «σχιζοφρένειας» στα εχθρικά ραντάρ! Οι Κινέζοι πιστεύουν πως μπορούν να κάνουν κάθε αεροσκάφος «αόρατο» στα εχθρικά ραντάρ ή να παρουσιάζει τριπλό ίχνος, εμφανιζόμενο το ένα για τρία.

Οι Κινέζοι επιχειρούν να δημιουργήσουν έναν συνθετικό «αόρατο μανδύα» για τα αεροσκάφη τους, αναφέρει ο Τύπος. Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Nanjing, προσπαθούν να μεταβάλουν την αντίδραση των ραδιοκυμάτων επί της επιφάνειας ενός αεροσκάφους ώστε να δημιουργείται μια εικόνα «φάντασμα» ή να εξαλείφεται το ίχνος του στο ραντάρ.

Αυτό θα μπορούσε να επιτευχθεί εάν ένα τμήμα του αεροσκάφους εμφανιζόταν ως από πλαστικό, ανέφερε ένας επιστήμονας. Άλλος αντέτεινε πως είναι δυνατόν το ένα αεροσκάφος να εμφανίζεται ως τρία στις οθόνες των αντιπάλων ραντάρ και όλα αυτά με τη χρήση μετά-υλικών.

Οι εν λόγω τεχνολογίες μπορεί να δοκιμαστούν στα μη stealth κινεζικά μαχητικά J-11 και J-15. Ωστόσο τα εμπόδια παραμένουν. Το μεγαλύτερο δε αφορά τη μαζική παραγωγή των μετά-υλικών.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.
  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.