ΔΙΕΘΝΗ

Όταν ο Μάας νομίζει ότι Ρωσία και Κίνα είναι Ελλάδα!

Όταν ο Μάας νομίζει ότι Ρωσία και Κίνα είναι Ελλάδα!
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Το έχουν αυτό το κουσούρι οι Γερμανοί. Τους αρέσει να κουνάνε το δάκτυλο συνεχώς σε “εταίρους” και “συμμάχους”. Τους βγαίνει από τα αυτιά η αίσθηση ανωτερότητας που έχουν για τον εαυτό τους. Ας μην θυμηθούμε την Ιστορία, γιατί εκεί πονάει πολύ, όχι τόσο τους ίδιους όσο τα θύματά τους. Μιλάμε για το παρόν, για τη δημοκρατική Γερμανία που αντί να γίνει “ευρωπαϊκή Γερμανία” τα κατάφερε και μας προέκυψε “γερμανική Ευρώπη”.

Θα μου πείτε γιατί τα θυμήθηκα όλα αυτά τώρα. Γιατί και να θέλεις να τα ξεχάσεις, ο Γερμανός δεν σ’ αφήνει. Πριν λίγες μέρες η φράου Μέρκελ “διέταξε” την Ελλάδα να μην δεχθεί Ρώσους τουρίστες που έχουν εμβολιαστεί με Σπούτνικ. Και ως εκ θαύματος, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έσπευσε να αλλάξει την απόφασή της και να εκτελέσει τη “διαταγή”. Κάπως έτσι έχουν κακοσυνηθίσει οι Γερμανοί και άρχισαν να κουνάνε το δάκτυλο και εκεί που δεν τους παίρνει.

Ο υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας, Σοσιαλδημοκράτης κιόλας, επέκρινε τη Ρωσία και την Κίνα, επειδή χρησιμοποιούν την παροχή των εμβολίων τους για να αποκτήσουν επιρροή και να προωθήσουν τους γεωστρατηγικούς στόχους τους. Δεν μας τα λέει καλά ο χερ Μάας. Μήπως η ίδια η Γερμανία δεν χρησιμοποιεί την οικονομική ισχύ της για να αποκτήσει επιρροή και να προωθήσει τα συμφέροντά της. Ας ρωτήσουν εμάς τους Έλληνες που ζήσαμε στο πετσί μας τον βούρδουλα του χερ Σόιμπλε, μέσω Τρόικας.

Το Βερολίνο, επειδή έχει συνηθίσει να δίνει εντολές σε κράτη-μέλη της ΕΕ, χάνει το μέτρο. Δεν είναι όλες οι χώρες Ελλάδα. Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι πρέπει να γίνει σαφές στην Κίνα και στη Ρωσία ότι οι άλλες χώρες «δεν βλέπουν με καλό μάτι τη διπλωματία των εμβολίων τους». Τι ακριβώς μας λέει ο “ποιητής”; Ότι κακώς Μόσχα και Πεκίνο πουλάνε τα εμβόλιά τους σε άλλες χώρες σ’ όλο τον πλανήτη, οι οποίες κατά κανόνα δεν έχουν (ή έχουν μικρή) πρόσβαση σε άλλα εμβόλια;

Τι πονάει τον Μάας

Δεν θυμάται ότι η Μέρκελ συζητούσε με τον Πούτιν να γίνει παραγωγή του Σπούτνικ στη Γερμανία, όταν η Κομισιόν τα είχε “σκατώσει”; Δημοσκόπηση της German Eastern Business Association είχε δείξει ότι το 60% των Γερμανών πολιτών θα εμβολιάζονταν με Sputnik αν τους δινόταν η ευκαιρία.

  Και 4η διαρροή στους αγωγούς Nord Stream - Κοντεύουν να αδειάσουν

Μήπως τον χερ Μάας πονάει το γεγονός ότι και κράτη-μέλη, όπως η Ουγγαρία, το “κακό παιδί”  της ΕΕ, έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του την Κομισιόν και τις εντολές της Μέρκελ και αγόρασε ρωσικά εμβόλια; H Σλοβακία είναι το δεύτερο κράτος-μέλος της ΕΕ που ενέκρινε το Σπούτνικ για χρήση από τους πολίτες της. Η δε Σερβία, με την αγορά ρωσικών και κινεζικών εμβολίων, εξελίχθηκε σε κέντρο εμβολιασμού των Δυτικών Βαλκανίων.

Η δήλωση Μάας είναι κλασικό δείγμα της κραυγαλέας γερμανικής υποκρισίας και του εξίσου κραυγαλέου γερμανικού ηγεμονισμού. Μόνο που όταν το Βερολίνο κουνάει το δάκτυλο στη Μόσχα και στο Πεκίνο, το πιθανότερο αποτέλεσμα είναι ή να προκαλέσει γέλια, ή το δάκτυλο να αντιμετωπίσει προβλήματα…

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι