Ποιος είναι ο επόμενος που θα προδώσει ο Τραμπ;

Ποιος είναι ο επόμενος που θα προδώσει ο Τραμπ;, Μιχάλης Ιγνατίου

Ποιος περίμενε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θα προστάτευε τον δικηγόρο του, τον Ρούντι Τζουλιάνι, ο οποίος ήταν ο άνθρωπος που έκανε όλη τη “βρώμικη δουλειά” στο όνομα του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών; Ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης, που δοξάστηκε την 11η Σεπτεμβρίου 2001, αλλά πια εισήλθε στο δρόμο του χρήματος, (νόμιμου και παράνομου), είναι αυτός που έκανε τις συμφωνίες εκ μέρους του κ. Τραμπ με την Τουρκία και την Ουκρανία. Και όχι μόνο αυτές τις συμφωνίες.

Βρίσκεται και πίσω απ’ όλες τις βρώμικες επιθέσεις εναντίον των Δημοκρατικών και γενικά των αντιπάλων του. Όταν την Τρίτη το βράδυ, μιλώντας με τον Μπιλ Ο’Ρέιλι, που εκδιώχθηκε από το κανάλι FOX λόγω των πολλών σεξουαλικών επιθέσεων σε ανυπεράσπιστες γυναίκες την εποχή της παντοδυναμίας του, ο κ. Τραμπ ισχυρίστηκε ότι δεν έδωσε οδηγίες στον Ρούντι Τζιουλιάνι -επαναλαμβάνω ότι είναι ο προσωπικός του δικηγόρος- να ενεργήσει εκ μέρους του στην υπόθεση της Ουκρανίας και στην αναζήτηση επιβλαβών πληροφοριών σε βάρος του υποψήφιου για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν.

Θυμίζω ότι ο γιος του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ, εργάστηκε για την εταιρεία φυσικού αερίου ενός Ουκρανού διεφθαρμένου ολιγάρχη. Μία πράξη απαράδεκτη τη στιγμή κατά την οποία ο πατέρας του ήταν ο αντιπρόεδρος της υπερδύναμης. Ο κ. Τραμπ άδειασε τον κ. Τζουλιάνι, αλλά ουδείς τον πίστεψε. Διότι οι τηλεφωνικές του συνομιλίες με τον πρόεδρο της Ουκρανίας είναι αποκαλυπτικές για την απόφαση του Αμερικανού προέδρου να αποκαλύψει τις “βρωμιές” του κ. Μπάιντεν στην πρώην σοβιετική δημοκρατία. Αν υπάρχουν στοιχεία, ο πρώην αντιπρόεδρος τελειώνει. Θα αποσυρθεί από την κούρσα των προεδρικών εκλογών…

Ο Τραμπ “ξεφορτώνεται” τον Τζουλιάνι 

«Όχι δεν του έδωσα οδηγίες», ισχυρίστηκε ο κ. Τραμπ. «Ο Ρούντι είναι ένας πολεμιστής. Είναι πιθανό να είδε κάτι, διότι συνεργάζεται με την Ουκρανία για χρόνια» . Και αυτός ο ισχυρισμός είναι προβληματικός. Διότι ο κ. Τζουλιάνι ανέπτυξε σοβαρές και ισχυρές σχέσεις με την Ουκρανία μετά την εκλογική νίκη του κ. Τραμπ. Μέχρι τότε οι δουλειές του ήταν ασήμαντες. Βέβαια, ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης και προσωπικός δικηγόρος του Αμερικανού προέδρου, τον έχει διαψεύσει σε ανύποπτο χρόνο όταν δήλωσε ότι η έρευνα στην Ουκρανία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ρόλου του.

Ήταν ο δικηγόρος του και είχε στόχο να αποδείξει την αθωότητά του, καθώς πίστευαν, και ο κ. Τραμπ και όλοι οι συνεργάτες του, ότι η διαφθορά στην Ουκρανία ήταν ένα θέμα που οδηγούσε και σε μία πιθανή διάπραξη συνωμοσίας εναντίον του Αμερικανού προέδρου. Η φαντασία τους κυριολεκτικά καλπάζει!

Ότι και να πίστευαν, πάντως, ο Τζουλιάνι δεν ξεκίνησε την έρευνα χωρίς να ενημερώσει τον κ. Τραμπ. Αυτό είναι σίγουρο. Απλά ο Αμερικανός πρόεδρος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο προσωπικός του δικηγόρος είναι “βάρος” (liability) πλέον και επικίνδυνος για την προεδρία του, και επειδή ως γνωστόν είναι άφιλος, είπε να τον τοποθετήσει “κάτω από τις ρόδες του αυτοκινήτου” και όποιον πάρει ο χάρος!

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο hellasjournal.com

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι