Πως ο Ερντογάν χρησιμοποιεί τον “Γκρίζο Λύκο”

Πως ο Ερντογάν χρησιμοποιεί τον "Γκρίζο Λύκο",Ολγα Μαύρου
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Οι πρόσφατες εμπρηστικές δηλώσεις του Ντεβλέτ Μπαχτσελί, του ηγέτη των “Γκρίζων Λύκων” και κυβερνητικού εταίρου του Ερντογάν, αποδίδονται από αναλυτές, όχι τόσο σε αυθόρμητο ντελίριουμ του ακροδεξιού Μπαχτσελί, όσο σε μια προσπάθεια να φανεί ο Ερντογάν ως “ο καλός της υπόθεσης”. Ο ίδιος ο Ερντογάν επικαλείται τις ακροδεξιές και εθνικιστικές πιέσεις του κυβερνητικού του εταίρου για να αιτιολογήσει πολλές δικές του αποφάσεις και κινήσεις.

Ο Ερντογάν εν προκειμένω έστειλε στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την 25η Μαρτίου ένα ουδέτερο (και πάντως απρόσμενο) μήνυμα, που ανέφερε «Με την ευκαιρία της Εθνικής εορτής της Ελληνικής Δημοκρατίας, απευθύνω τις ευχές μου στην Εξοχότητα σας και τον Ελληνικό λαό. Εκφράζω τις καλύτερες ευχές μου για την ευημερία και την ευτυχία της Εξοχότητας σας και του Ελληνικού λαού και εύχομαι οι σχέσεις μεταξύ των χωρών μας να αναπτυχθούν σε κάθε τομέα μέσω του διαλόγου και της συνεργασίας”.

Καπάκι όμως ο Μπαχτσελί, που είχε καιρό να επιτεθεί στην Ελλάδα, βγήκε και είπε ότι «θα πάρουμε το αίμα μας πίσω για τη γενοκτονία των μουσουλμάνων Τούρκων στο Μοριά το 1821» και χαρακτήρισε «την ελληνική εθνεγερσία ως γενοκτονία για την οποία σιωπά η διεθνής κοινότητα». Σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις για τους Έλληνες και την Κύπρο προέβη και σήμερα, απευθυνόμενος στην κοινοβουλευτική του ομάδα, στο κόμμα Εθνικιστικής Δράσης.

«Πριν από τη Λωζάνη, ο πρώτο σταθμός ήταν η Συνθήκη των Σεβρών, και πριν από αυτήν, ο πόλεμος των Δαρδανελίων. Αυτοί που μπαίνουν πάλι σήμερα εμπόδιο στο δρόμο μας, είναι οι ίδιοι που διώξαμε κακήν κακώς από τα Δαρδανέλια, ίδιοι με αυτούς που ρίξαμε στη θάλασσα στην Σμύρνη. Ποτέ δεν θα υπομείνουμε ταπείνωση, ποτέ δεν θα ανεχτούμε τη λεηλασία της ύπαρξης του έθνους μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μπαχτσελί για 1821

Στην ομιλία του ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί είπε επισης: «Έχει ακουστεί κάποιος υπηρέτης του Αλλάχ να έχει καταδικάσει σφόδρα τη γενοκτονία του 1821 στο Μοριά; Είδατε ο Πάπας, ο οποίος επισκέφθηκε το Ιράκ πριν 20 μέρες, να πει έστω και μια λέξη για τα δικαιώματα των Τουρκομάνων; Αντέδρασε στο παραμικρό ή επέκρινε την παγκόσμια εκμετάλλευση και δουλεία; Το έχουμε πει πολλές φορές και το ξαναλέμε. Ο Τούρκος δεν έχει άλλο φίλο πέρα από τον Τούρκο. Το ίδιο ήταν χθες, το ίδιο και σήμερα. Στη Λεμεσό πήγαν και ζωγράφισαν έναν σταυρό στους τοίχους του τζαμιού και έγραψαν “θάνατος στους Τούρκους”. Σε τι διαφέρουν αυτοί από τους φασίστες ρατσιστές;»

Για τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, από την οποία αποσύρθηκε η Τουρκία για να κάνει το χατήρι μίας φανατικής μουσουλμανικής μειονότητας, είπε «την περισσότερη βία κατά των γυναικών την προκαλεί η τηλεόραση. Η Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες των μουσουλμάνων, επομένως η απόσυρση της υπογραφής ήταν η σωστότερη και καταλληλότερη απόφαση». Η συγκεκριμένη μειονότητα θέλει τα κορίτσια να παντρεύονται σε μικρή ηλικία και αν κάποιος τα αποπλανήσει ή τα βιάσει, να μην πηγαίνει φυλακή αλλά να αναγκάζεται να τα παντρευτεί και το θέμα να κλείνει με αυτό τον “παραδοσιακό” όπως λένε τρόπο.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι