Ρόμπερτ Μενέντεζ: Ο τολμηρός γερουσιαστής που τα βάζει με την Τουρκία

Ιγνατίου Μιχάλης
844
Ρόμπερτ Μενέντεζ – Ο τολμηρός γερουσιαστής που τα βάζει με την Τουρκία, Μιχάλης Ιγνατίου

Κάποτε, όταν μιλούσε ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ για την Ελλάδα και την Κύπρο, είναι ζήτημα αν εξασφάλιζε ένα μονόστηλο στα ελληνικά και κυπριακά μέσα ενημέρωσης. Τώρα με ικανοποίηση διαπιστώνουμε ότι όλα τα ελληνικά και τα κυπριακά ΜΜΕ, τον τιμούν στα πρωτοσέλιδά τους και στα δελτία ειδήσεων των τηλεοπτικών καναλιών. Και τότε του άξιζε, και τώρα πολύ περισσότερο, καθώς έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που γνωρίζει τόσο καλά τα εθνικά θέματα μας, όσο λίγοι πολιτικοί στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Είναι τυχερές οι δύο χώρες που έχουν την υποστήριξη του, αλλά πρέπει να τονίσουμε ότι λόγω του γερουσιαστή Μενέντεζ έχουν έρθει στο "στρατόπεδο" μας και άλλοι σημαντικοί βουλευτές και γερουσιαστές, οι οποίοι υποστηρίζουν τα δίκαια του Ελληνισμού. Δυστυχώς, και η περίπτωση του γερουσιαστή, όπως και άλλων υποστηρικτών της Ελλάδας, αντιμετωπίζονται "ρηχά".

Πολύ λίγοι αναζητούν να πληροφορηθούν πως ένας κουβανικής καταγωγής Αμερικανός νομοθέτης, έχει φτάσει να ηγείται των προσπαθειών για δικαίωση της Κύπρου, για την προστασία του Αιγαίου και του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Η απάντηση είναι μία,  οφείλεται στην ομογένεια και βασικά στους Ελληνοκύπριους ομογενείς.

Στους ομογενείς, που για 45 χρόνια συνεχίζουν ένα αγώνα, που έχει εγκαταλειφθεί και σ’ αυτήν την ίδια την Κύπρο. Πίσω από την υποστήριξη του Μενέντεζ βρίσκεται η οικογένεια Ζαμπά, με καταγωγή από την κατεχόμενη Μόρφου. Ήταν ο καταλύτης. Και αυτό δείχνει τι θα μπορούσε να κάνει η ελληνοαμερικανική κοινότητα, εάν το ελληνικό της "κομμάτι", που απουσιάζει ηχηρά από τις προσπάθειες για τα εθνικά θέματα, βοηθούσε όσο οι Ελληνοκύπριοι, που ζουν και δημιουργούν στην Αμερική.

"Σφάζει με το βαμβάκι"!

Ο Ρόμπερτ Μενέντεζ είναι ο υπ’ αριθμόν ένα εχθρός της Τουρκίας και οι τουρκικές οργανώσεις τον στόχευσαν πολλές φορές. Όμως δεν ιδρώνει το αυτί του. Την Τετάρτη έκανε μία ακόμα σημαντική ομιλία -για την τουρκική ανάμειξη στη Λιβύη αυτή τη φορά- στην Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, της οποίας είναι το δεύτερο πιο σημαντικό μέλος. Όπως πάντα ήταν καλά διαβασμένος και απολαυστικός!

Υπό την έννοια ότι "έσφαξε με το βαμβάκι" τους αξιωματούχους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που ασχολούνται με τα συγκεκριμένα ζητήματα. Και εδώ τίθεται πραγματικά ένα τεράστιο θέμα και θα πρέπει η Αθήνα και η Λευκωσία, σε συντονισμό με οργανώσεις της ομογένειας, όπως η HALC, που παίζει "σοβαρό παιγνίδι" στην Ουάσιγκτον, να δουν πως θα αντιμετωπίσουν τους γραφειοκράτες του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ανεξάρτητα από το τι πρεσβεύει ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Ο γερουσιαστής έστρωσε ήδη το χαλί! Δεν έχουν κανένα δικαίωμα οι Αμερικανοί αξιωματούχοι να βάζουν στο ίδιο καζάνι την παραβατική Τουρκία με την Ελλάδα και την Κύπρο. Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να ομιλούν, γενικά και αόριστα, ότι καλούν όλους να αποφεύγουν ενέργειες που αυξάνουν την ένταση.

Διαβάστε τη συνέχεια στο hellasjournal.com

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.
  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.