Quantcast
Σαράκι της ΕΕ η μπακαλική του ευρωιερατείου - slpress.gr
Σαράκι της ΕΕ η μπακαλική του ευρωιερατείου, Κωνσταντίνος Κόλμερ

Άλλο ένα πλήγμα υπέστη η γραφειοκρατία, το σαράκι της Ευρώπης. Αυτή την φορά από τον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν, ο οποίος επ’ ευκαιρία των εορτασμών από της λήξεως του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, εξέφρασε την επιθυμία του όπως η Ευρώπη αποκτήσει ίδιες ένοπλες δυνάμεις. Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ, χωρίς περιστολές απεκάλεσε την γαλλική πρόταση «προσβλητική», αφού οι Ευρωπαίοι δεν πληρώνουν την συμμετοχή των στα έξοδα του ΝΑΤΟ και περιμένουν από την Αμερική να συνεισφέρει.

Μπορεί να έχει δίκιο ο Αμερικανός πρόεδρος για τις λαθροχειρίες των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ (εξαιρέσει της πτωχευμένης Ελλάδος, που καταβάλλει το 4% του γλίσχρου ΑΕΠ της στην ανθελληνική συμμαχία!) αλλά ηνωμένη πραγματικά Ευρώπη δεν νοείται χωρίς ευρωπαϊκή άμυνα.

Το ΝΑΤΟ εξασφαλίζει πρωτίστως τ’ αμερικανικά συμφέροντα στην «Ευρασία», αν και τελευταίως στρέφεται κατά της ειρήνης στην Ευρώπη με προκλητικά γυμνάσια από τον Αρκτικό κύκλο μέχρι τις περιπολίες για την διευκόλυνση των ισλαμομεταναστευτικών ροών στη Μεσόγειο, από την Τουρκία και την Λιβύη προς την Ελλάδα και Ιταλία αντιστοίχως.
Ουσιαστικώς το ΝΑΤΟ εναρμονίζεται και με τα γερμανικά συμφέροντα αναβιώσεως της αυτοκρατορίας των Αψβούργων, όπερ ενοχλεί του Γάλλους – εξ ου και η πρόταση συστάσεως ευρωπαϊκού στρατού.

Το ΝΑΤΟ ερωτοτροπεί με την Ουκρανία και τη Γεωργία να τις καταστήσει χώρες-μέλη, πράγμα που εξερεθίζει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαδίμηρο Πούτιν, ο οποίος φοβάται νέα περικύκλωση και εισβολή των Ευρωπαίων. Η ΝΑΤΟϊκή διοίκηση συνεργάζεται με τους Τούρκους στο Αιγαίο Πέλαγος και τους πολεμάρχους της Λιβύης, που κουβαλούν λαθρομετανάστες στην Ευρώπη από την Αφρική και την Ινδοασία. Συγχρόνως επεμβαίνει στα δυτικά Βαλκάνια, στρεφομένη κατά της πλειοψηφίας του πληθυσμού των Σκοπίων και καλλιεργώντας μωροφιλοδοξίες του Ράμα για «μεγάλη Αλβανία».

Μπακάλικοι λογαριασμοί

Πάντα ταύτα για να συντηρηθεί η ΝΑΤΟϊκή γραφειοκρατία στις Βρυξέλλες, η οποία, με τους υπαλλήλους δευτέρας γενεάς, έχει εξελιχθή εις κράτος εν κράτει σε πολλές ευρωπαϊκές δημοκρατίες ως λ.χ. στην Ελλάδα. Η άλλη γραφειοκρατία των 45.000 υπαλλήλων της ΕΕ δίδει αγώνα επιβιώσεως με την Ιταλία, μετερχομένη όλων των δολίων μέσων (και δοκιμασμένων στο παρελθόν αλλά όχι πλέον με επιτυχία) αυξήσεως των σπρέντ επιτοκίων, επιβολής προστίμων ακόμη και απειλών, εάν το έλλειμμα του ιταλικού προϋπολογισμού ανέλθει στο 2,4% του ΑΕΠ του 2019.

Το ευρωιερατείο κάνει διαφόρους μπακάλικους λογαριασμούς που ανεβάζουν (αυθαιρέτως) το ιταλικό έλλειμμα στο 3% του ΑΕΠ, αντιλαμβανόμενο ότι εάν περάσουν τα μέτρα της νέας ιταλικής κυβερνήσεως αυξήσεως των συντάξεων και του ελαχίστου μισθού θα χάσει όσα κέρδισε, καταστρέφοντας τον ελληνικό λαό επί εννεαετία.

Τα συγχαρητήρια των δανειστών στο προτεκτοράτο

Βεβαίως και θα αυξηθή το ιταλικόν ΑΕΠ από τα μέτρα του ανυποχώρητου αντιπροέδρου Ντι Μάγιο των «5 Αστέρων», άρα το έλλειμμα ως ποσοστού του θα μειωθή, αλλά οι αδίστακτοι καρεκλοκένταυροι των Βρυξελλών δεν θέλουν να χάσουν την εξουσία να υπαγορεύουν στις εκλεγμένες κυβερνήσεις τα συμφέροντα των διορισμένων υπαλλήλων της Κομισιόν, του παρανόμου Eurogroup και των άλλων σαρακίων που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια στις ρίζες του ευρωπαϊκού δένδρου (Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός κλπ).

Στις προσεχείς εκλογές του Μαΐου για το Ευρωκοινοβούλιο, οι ευρωπαϊκοί λαοί καλούνται να συμμαζέψουν το γραφειοκρατικό τελώνιο της ΕΕ. Και είναι απορίας άξιον πώς στην δεινοπαθούσα χώρα μας από τις ευρωεπιστασίες, μόνον το ΚΚΕ τάσσεται ενάντια στο σαράκι που τρώει τα σωθικά της χριστιανικής Ευρώπης για να την μεταβάλλει σε μουσουλμανική.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.
  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι