ΣΧΟΛΙΟ

Σενάρια για το ελικόπτερο Ραϊσί

Σενάρια για το ελικόπτερο Ραϊσί
epa11144801 A handout photo made available by the Iranian presidential office shows, Iranian president Ebrahim Raisi greeting the crowd during the celebrations for the 45th anniversary of the Islamic Revolution, in Tehran, Iran, 11 February 2024. Iran celebrates the 45th anniversary of the Islamic Revolution on 11 February 2024, in which the monarchy system was toppled and the Islamic Republic was formed, with Ayatollah Ruhollah Khomeini serving as Iran's first Supreme Leader. EPA/IRANIAN PRESIDENCY HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

Παρερχομένου του χρόνου, περισσότερα στοιχεία συλλέγονται διεθνώς, δια την μυστηριώδη πτώση του Ιρανικού ελικοπτέρου που φόνευσε τον Πέρση πρόεδρο Εμπραχίμ Ραϊσί και τον ΥΠΕΞ της χώρας Χορσέϊφ Αμιραμπντολάχιμ , μαζί με άλλες 7 πολιτικές προσωπικότητες στις 19 Μαΐου ε.έ.

Κατ’ αρχήν εξαφανίστηκε η εικόνα του μετεωρολογικού δορυφόρου “All weather satellite”  που θα μπορούσε να παράσχει πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στα ορεινά του Αζερμπαϊτζάν την ώρα πτώσης του ελικοπτέρου.  Δύο άλλα ελικόπτερα, του ιδίου τύπου, που συνόδευαν την περσική αποστολή, ουδέν έπαθαν. Ανταλλακτικά των υπάρχουν στην διεθνή αγορά- ακόμη και στην ελληνική. Συγχρόνως με την πτώση του ελικοπτέρου στο οποίο βρισκόταν ο Ραϊσί, στην περιοχή πετούσε το αεροσκάφος USC -17 Globmaster III Cargo που με στρατηγικό εντοπισμό θα μπορούσε να έχει χρησιμοποιήσει “απ’ευθείας όπλον ενεργείας” (DEW) για καταστροφή του ελικοπτέρου κινητήρα.

Δεν πρόλαβε το ελικόπτερο να εκπέμψει σήμα Μay Day για την πτώση. Το “μαύρο κουτί” ευρίσκεται εις χείρας των Ιρανικών αρχών που ανακοίνωσαν – κατά την κηδεία – ότι επρόκειτο περί θανατώσεως “Μάρτυρος” (Martyrdom) που στην μουσουλμανική φρασεολογία σημαίνει “θυσία πιστού Σιίτου”.

Ο Ραϊσί είχε πολλούς εχθρούς

Συνεπώς, δεν πρέπει καθόλου να αποκλείσουμε ότι δολοφονήθηκε ο Ραϊσί και δεν υπήρξε θύμα δυστυχήματος. Δοθέντος ότι ο πρώην Πέρσης πρόεδρος θεωρείτο υπεύθυνος 5.000 εκτελέσεων, είχε πολλούς εχθρούς εκτός από τους συνήθεις “υπόπτους” δολοφόνους προέδρων.

Ο εκλιπών προαλείφετο για διάδοχος του ανωτάτου Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ – θέση που διεκδικεί κι ο υιός του, Μοτζάμπα. Οι προεδρικές εκλογές καθορίσθηκαν για την 28η Ιουνίου στο Ιράν.

Ο Σέρλοκ Χόλμς θα έλεγε εν προκειμένω, με την κλασική του ικανότητα ως ντετέκτιβ: Φίλτατε δόκτορα Γουάτσον , αναζητήσατε το δολοφόνο μεταξύ των εχόντων… παράνομο συμφέρον!

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx