Σύμβουλος Ερντογάν σε παραλήρημα για Τσεχία - Γερμανία

Ηλιάδη Ιωάννα
0
Σύμβουλος Ερντογάν σε τηλεοπτικό παραλήρημα για Τσεχία - Γερμανία

Προκλητικές δηλώσεις έκανε στο κρατικό κανάλι της Τουρκίας ο επικεφαλής σύμβουλος του Ερντογάν, σχολιάζοντας την απελευθέρωση του Κούρδου ηγέτη Σαλίχ Μουσλέμ. "Η Γερμανία ίδρυσε το PKK", "η Τσεχία δεν κατοικείται από πραγματικούς άνδρες"!

 

Το τηλεοπτικό παραλήρημα για Τσεχία και Γερμανία, στο κρατικό κανάλι TRT haber σημειώθηκε στην εκπομπή με τίτλο «Derin Analiz (μτφ Ανάλυση εις βάθος)», όπου συζητήθηκε η σύλληψη και εν συνεχεία η απελευθέρωση του Κούρδου ηγέτη του PYD, (πολιτικό κόμμα των Κούρδων της Συρίας), ο οποίος είναι ένας από τους πλέον καταζητούμενος στην Τουρκία.

Η σύλληψη έγινε την περασμένη εβδομάδα και μια ημέρα μετά ο Κούρδος πολιτικός ήταν ελεύθερος, αφού το δικαστήριο δεν έκανε αποδεκτές τις τουρκικές αιτιάσεις περί τρομοκρατίας.

Το γεγονός έχει προκαλέσει αντιδράσεις από την Άγκυρα. Στο πλαίσιο αυτό ο σύμβουλος του Ερντογάν υποστήριξε στον τηλεοπτικό "αέρα" ότι «δεν υπάρχει χώρα με το όνομα Τσεχία» και ότι «όλοι οι πραγματικοί άνδρες έφυγαν από εκεί ιδρύοντας τη Σλοβακία».

Επιπλέον πρόσθεσε ότι η «Δημοκρατία της Τσεχίας είναι ιδιοκτησία της Γερμανίας» και ότι «η Γερμανία ήταν αυτή που θέλησε η Τσεχία να αποφασίσει την απελευθέρωση του Salih Muslim».

Επιπλέον ανέφερε ότι «η Γερμανία είναι αυτή που ίδρυσε το PKK» το οποίο χαρακτηρίζεται ως τρομοκρατική οργάνωση στην Τουρκία, τις ΗΠΑ και την ΕΕ.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.
  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.