PKK: «Συνυπεύθυνοι για τις σφαγές Κούρδων οι Γερμανοί»

Σύνταξη SLpress.gr
4405
PKK: «Συνυπεύθυνοι για τις σφαγές Κούρδων οι Γερμανοί»

Την σιγουριά του ότι η Τουρκία θα είχε χάσει στον πόλεμο εναντίον των Κούρδων, εξέφρασε ο Κούρδος ηγέτης του στρατιωτικού βραχίονα του PKK Μουράτ Καραγιλάν (Murat Karayilan), αν δεν είχε προμηθευτεί εξαρτήματα από από το εξωτερικό για τα drones του τουρκικού στρατού. Σε συνέντευξή του στο Κουρδικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ANF), που εδρεύει στο Άμστερνταμ, ο Κούρδος ηγέτης επικέντρωσε τα πυρά του στις δυτικές χώρες και ειδικά στη Γερμανία αλλά και τον Καναδά του –για πολλούς συμπαθή– Τζάστιν Τρυντώ.

«Είτε η Τουρκία χρησιμοποιεί άρματα μάχης Leopard 2 είτε τεχνολογία για μαχητικά αεροσκάφη, η Γερμανία και ο Καναδάς είναι εν μέρει υπεύθυνοι για τις τουρκικές σφαγές στο Κουρδιστάν», δήλωσε ο Καραγιλάν. Το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΡΚΚ και στρατιωτικός διοικητής του PKK κατηγόρησε τη γερμανική κυβέρνηση για «εχθρότητα προς τους Κούρδους» καλώντας το Βερολίνο «να εγκαταλείψει για μια φορά την εχθρική της στάση απέναντι στον κουρδικό λαό».

Ο Καραγιλάν αναφέρθηκε στην περίπτωση του Ιράκ επί ηγεσίας Σαντάμ Χουσεΐν για να παραλληλίσει την κατάσταση με τη σύγχρονη Τουρκία. «Στην επίθεση δηλητηριώδους αερίου στη Χαλάμπια χιλιάδες Κούρδοι δολοφονήθηκαν. Αργότερα, έγινε γνωστό ότι ο Σαντάμ  εφοδιάστηκε με την τεχνολογία που απαιτείται για τη σφαγή από τη Γερμανία. Ο Ερντογάν είναι ένας σύγχρονος Σαντάμ, στον οποίο η γερμανική κυβέρνηση προσφέρει και πάλι τις υπηρεσίες της».

»Με ποιο δικαίωμα η Γερμανία βοηθάει τις φασιστικές σφαγές ενάντια στον κουρδικό λαό με αυτόν τον τρόπο; Είναι μια μεγάλη αδικία που κάνει η Γερμανία στους Κούρδους. Είναι μια σκληρότητα. Η Δύση επιτρέπει σε καθεστώτα δικτατόρων, όπως ο Σαντάμ Χουσεΐν και ο Ερντογάν, να σφαγιάσουν τον λαό μας για χρήματα ή ιμπεριαλιστικά συμφέροντα. Υπό αυτή την έννοια η αντίσταση του λαού μας αποκτά μεγαλύτερη σημασία. Μια διεθνής ηγεμονική πολιτική ακολουθείται κατά του κουρδικού λαού. Εμείς θα αγωνιστούμε ενάντια σε αυτή την πολιτική» τόνισε ο Κούρδος ηγέτης.

Θα τους είχαμε νικήσει

Ο Καραγιλάν μίλησε επίσης για την προμήθεια κεφαλών πυραύλων, με τους οποίους η γερμανική κυβέρνηση βοήθησε την Άγκυρα να παράγει μαζικά drones που χρησιμοποιούνται σε σφαγές εναντίον του κουρδικού λαού. O Κούρδος ηγέτης ξεκαθαρίζει ότι η αντίσταση των Κούρδων δεν είναι μόνο ενάντια στην Τουρκία.

«Από την αρχή, η Τουρκία υποστηρίχθηκε από το ΝΑΤΟ στον πόλεμο εναντίον μας. Αυτή η υποστήριξη συνεχίζεται και σήμερα, αν και μάλιστα μέσω διαφόρων "οργανισμών". Λέω δηλαδή ότι το τουρκικό κράτος μπορεί πάντα να βασίζεται στη στήριξη από το εξωτερικό. Πρόσφατα εμφανίστηκαν στα ΜΜΕ έγγραφα σχετικά με τη συμμετοχή της Γερμανίας και του Καναδά, καθώς και ορισμένες βρετανικές και αμερικανικές εταιρείες στην παραγωγή τουρκικών τεχνολογία drone».

Ο Καραγιλάν δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι το θέμα αυτό συζητήθηκε και στο ίδιο το γερμανικό Κοινοβούλιο. «Δεν μπορεί πλέον να αμφισβητηθεί: Τα αναφερόμενα κράτη και οι εταιρείες τους έχουν παράσχει στην Τουρκία την απαραίτητη τεχνολογία για τα μαχητικά αεροσκάφη. Από μόνο του, το τουρκικό κράτος δεν θα μπορούσε καν να κατασκευάσει μια γεννήτρια.

»Πώς γίνεται τότε να παράγει συστήματα πυραύλων και drones με τεχνολογία λέιζερ, συμπεριλαμβανομένης της μέτρησης της ταχύτητας και της κίνησης του στόχου, εάν αυτή η χώρα μπορεί να παράγει ούτε ένα μέτριο αυτοκίνητο; Δυστυχώς όμως καυχιέται για την εγχώρια παραγωγή drones. Αυτό δεν είναι σωστό. Χωρίς εξαρτήματα από το εξωτερικό για τα αεροσκάφη του τουρκικού στρατού, τα οποία χρησιμοποιούνται εναντίον μας, η Τουρκία θα είχε ηττηθεί».

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.
  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.