ΔΙΕΘΝΗ

Θα φύγει ή δεν θα φύγει ο ηγέτης των Τσετσένων Καντίροφ…

Θα φύγει ή δεν θα φύγει ο ηγέτης των Τσετσένων Καντίροφ…,
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Ανάμεσα στις πολλές ενδιαφέρουσες ειδήσεις που μας δίνει καθημερινά ο ρωσικός πολιτικός πολιτισμός, υπάρχει μία τις τελευταίες ημέρες που επιμένει να βρίσκεται στην κορυφή των ρωσικών ειδησεογραφικών πρακτορείων και αφορά τον Καντίροφ. Ναι, τον Ραμζάν Καντίροφ, ηγέτη της Τσετσενίας, που πριν από τέσσερις-πέντε ημέρες έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Telegram ότι έχει κουραστεί από την άσκηση της εξουσίας και σκέφτεται μία άδεια μακράς διαρκείας.

Τι το ήθελε. Οι βουλευτές της Δούμας, έπεσαν στα γόνατα προκειμένου να τον μεταπείσουν, κατ’ επέκταση και το Κρεμλίνο θα άσκησε την καλώς νοούμενη επιρροή του για να διαγράψει ο Τσετσένος ηγέτης αυτή την ιδέα (o εκπρόσωπος Ντμίτρι Πεσκόφ είπε με νόημα ότι δεν ξέρει τίποτα περί αποχώρησης) και οι Τσετσένοι ποιος ξέρει πόσο θα τον παρακάλεσαν για να παραμείνει στη θέση του.

Έτσι, λοιπόν, σήμερα πληροφορηθήκαμε από το RIA Novosti ότι ο Καντίροφ με νέα ανάρτησή του καθησυχάζει τον λαό της Ρωσίας και τους Τσετσένους ότι όχι μόνον δεν φεύγει, αλλά θα μείνει μέχρι να σπάσει το ρεκόρ παραμονής στην εξουσία, που σύμφωνα με τον ίδιο είναι 27 συναπτά χρόνια ( ) ενώ αυτός ο έρμος είναι μόνον 15 (από το 2007, αλλά είχε και δύο χρόνια πρωτύτερα ως υπηρεσιακός) εκεί στην θέση του ηγέτη. Λέει και άλλα ωραία, ότι «είναι ιερό καθήκον» του να μείνει εκεί που είναι και να συνεχίσει τον «πόλεμο κατά του σατανισμού» (της Δύσης εννοεί προφανώς γιατί με τον εσωτερικό… σατανισμό έχει τελειώσει προ πολλού, έτσι όπως ξέρει). Λέει, επίσης, για την εμπιστοσύνη που απολαμβάνει από τον πρόεδρο Πούτιν, αλλά, σπεύδει να προσθέσει ότι δεν ενδιαφέρεται για καμία άλλη (υψηλότερη) θέση, εκεί θα μείνει στο Γκρόσνι.

Και που θα βρει καλύτερα, αφού πέραν του γεγονότος ότι είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος της Δημοκρατίας Του, είναι και ηγέτης όλων των θεσμών και έχει και έναν δικό του στρατό, που λειτουργεί εκτός του ρωσικού στρατού και τα πιο πρόσφατα ανδραγαθήματά του έχουν αποτυπωθεί σε video στη Μαριούπολη και σε άλλες ουκρανικές πόλεις του Ντονμπάς. Καλά έκανε λοιπόν και έβγαλε τον κόσμο από την αγωνία (μένει δεν μένει) με την νέα ανάρτησή του την οποία έχουν σε περίοπτη θέση τα ρωσικά μέσα. Εξάλλου είναι μόλις 46 χρονών και τις διακρίσεις που έχει παρότι νέος, ελάχιστοι άλλοι Ρώσοι έχουν καταφέρει να αποκτήσουν στη ζωή τους, όπως τον τίτλο του ήρωα της Ρωσίας για τον δεύτερο τσετσενικό πόλεμο, του ευεργέτη της Τσετσενίας και καμιά δεκαριά άλλα μετάλλια τιμής για την συμβολή του στη σταθερότητα της Ομοσπονδίας και ευρύτερα τώρα με την εμπλοκή του στο Ουκρανικό. Άμ’ έπος που λένε άμ’ έργον.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι