ΔΙΕΘΝΗ

Τι υλικό στέλνουν μέσω Αλεξανδρούπολης οι ΗΠΑ στην Πολωνία

Τι υλικό στέλνουν μέσω Αλεξανδρούπολης οι ΗΠΑ στην Πολωνία, Μελαγχροινή Μαρτίδου
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Με προορισμό την Πολωνία ξεκινά σήμερα από την Αλεξανδρούπολη η οδική και σιδηροδρομική μεταφορά στρατιωτικού υλικού των ΗΠΑ που φθάνει στο λιμάνι της ακριτικής πόλης με τεράστια αμερικανικά θωρηκτά με την εποπτεία του ΝΑΤΟ σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση και την ετοιμότητα του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης.

Η επιχείρηση αυτή “απόβασης” οχημάτων, τανκς και άλλου στρατιωτικού υλικού σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης Κώστα Χατζημιχαήλ, θα συνεχιστεί για το επόμενο δίμηνο μέχρι τις αρχές του Σεπτέμβρη ενώ ανά 10 μέρες θα φθάνει ένα θωρηκτό που θα φέρνει τον στρατιωτικό εξοπλισμό με προορισμό ευρωπαϊκές χώρες.

Ήδη πριν δύο μέρες ξεφορτώθηκαν στο χερσαίο τμήμα του λιμανιού πάνω από 2500 οχήματα, τεθωρακισμένα και containers για προορισμούς σε Βαλτική και Πολωνία αντίστοιχα, μόλις σε 60 ώρες χάρη στην ετοιμότητα που επέδειξε η ελληνοαμερικανικη ομάδα που έχει συσταθεί για τον σκοπό αυτο. Η ετοιμότητα εκφόρτωσης και φόρτωσης τόσων βαρέων οχημάτων είναι παροιμιώδης!

 

Μέσω Αλεξανδρούπολης

Ήδη το τεράστιο οχηματαγωγό ARC Endurance” αποτέλεσε αντικείμενο αναφοράς ΜΜΕ, επίσκεψης ιδιωτών από απόσταση ενώ ήδη απέπλευσε από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης για τις ΗΠΑ το “ενδιάμεσο σταθμό το Gdansk της Πολωνίας. Θα ξανάρθει αυτό η όμοιο του σε μια εβδομάδα. Τις προηγούμενες μέρες είχαν προηγηθεί υψηλόβαθμες συναντήσεις Ελλήνων και Αμερικανών επιτελικών σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένος για την άψογη διεκπεραίωση της όλης αποστολής και του συντονισμού με τον Πολωνικό Βουλγαρικό σιδηρόδρομο.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι