ΑΠΟΨΗ

Το Ισραήλ δεν διαπράττει ποτέ εγκλήματα πολέμου!

Ο Νετανιάχου επανέλαβε στον Μπάιντεν την θέση του για το ενδεχόμενο μιας "παλαιστινιακής κυριαρχίας"

Ο πρόεδρος Μπάιντεν κατά την επίσκεψη του στο Ισραήλ και τη συνάντηση του με τον Νετανιάχου, λίγες ώρες μετά τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου στη Γάζα, όπου βρήκαν τραγικό θάνατο σχεδόν 500 άμαχοι, δήλωσε: «Είμαι βαθιά λυπημένος και εξοργισμένος για την έκρηξη στο νοσοκομείο της Γάζας χθες. Με βάση αυτά που έχω δει, φαίνεται σαν να έγινε από την άλλη ομάδα, όχι από εσάς» και διαβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ θα δώσουν στο Ισραήλ ό,τι χρειάζεται για να αμυνθεί.

Με τη δήλωσή του εξαγρίωσε εκτός από τον μουσουλμανικό κόσμο και αρκετούς Αμερικανούς, μεταξύ αυτών και Εβραίους, οι οποίοι εισέβαλαν το απόγευμα της Τετάρτης στο Καπιτώλιο διαμαρτυρόμενοι για τη συνέχιση του πολέμου στη Γάζα! Και επειδή ο Μπάιντεν ως πρόεδρος των ΗΠΑ υποθέτουμε πως είναι σε θέση να γνωρίζει την αλήθεια, δεν θα κατέφευγε στο βίντεο που έφτιαξαν οι ισραηλινές αρχές για να αποδείξουν ότι οι πύραυλοι ήταν της Χαμάς και έπεσαν από λάθος στο κέντρο(!) του νοσοκομείου.

Να θυμίσουμε επίσης, πως δύο μέρες πριν, το νοσοκομείο είχε δεχτεί πυραυλική επίθεση με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερα μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού. Τη συγκεκριμένη ενέργεια κατήγγειλε ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι, Τζάστιν Ουέλμπι, καθώς το νοσοκομείο λειτουργεί υπό την ευθύνη της αγγλικανικής εκκλησίας. Και δυστυχώς η τυφλή, εγκληματική πλέον στήριξη των ΗΠΑ στο Ισραήλ του Νετανιάχου, σφραγίστηκε από την καταψήφιση πρότασης στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για κατάπαυση του πυρός με βέτο των ΗΠΑ!

Το βίντεο και οι βόμβες φωσφόρου

Όπως τελικά αποδείχτηκε από τον δημοσιογράφο Άρικ Τόλερ των New York Times, που ειδικεύεται σε τέτοιου είδους έρευνες, στο βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι ισραηλινές αρχές, πάνω αριστερά στην εικόνα αναγραφόταν η ώρα του χτυπήματος στο νοσοκομείο και ήταν 19:59 όταν το χτύπημα έγινε 40 λεπτά νωρίτερα στις 19:20! Μετά από αυτό, το βίντεο των Ισραηλινών αποσύρθηκε, αλλά αυτό δεν είχε σημασία για τον πρόεδρο των ΗΠΑ!

Ούτε φυσικά εκτιμήθηκε από κανέναν το γεγονός πως εδώ και μία εβδομάδα οι Ισραηλινοί καλούσαν τους κατοίκους της Γάζα να εκκενώσουν τα νοσοκομεία, γιατί ήταν στόχοι, επειδή τα θεωρούσαν καταφύγια. Και επιπλέον, είχαν φροντίσει να διακόψουν την παροχή ηλεκτρισμού και νερού, χωρίς να νοιάζονται αν υπήρχαν δυνατότητες από τις αρχές της Γάζας, να μεταφέρουν ασθενείς και τραυματίες. Καμιά απάντηση στην πρόταση του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας να δώσει στη δημοσιότητα το Ισραήλ δορυφορικές εικόνες για το πλήγμα στο νοσοκομείο.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, το διεθνές Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων HRW κατήγγειλε τον ισραηλινό στρατό για χρήση βομβών λευκού φωσφόρου στον πόλεμο στη Γάζα, παραθέτοντας και φωτογραφικό υλικό. Η διάψευση από την πλευρά του Ισραήλ ήταν πως ποτέ δεν έγινε τέτοια χρήση. Πλην όμως, λίγες μέρες αργότερα, οι ισραηλινές αρχές δήλωσαν πως η χρήση του δεν είναι παράνομη σε ορισμένες περιπτώσεις!

Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Και ενώ βρισκόμαστε ενώπιον μιας κραυγαλέας παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που συνιστά εγκλήματα πολέμου, οι ηγεμόνες του Δυτικού κόσμου παρέχουν διαρκώς, από τότε που δημιουργήθηκε το κράτος του Ισραήλ τo 1947 στο 56% των εδαφών της Παλαιστίνης (σήμερα κατέχει το 85% των εδαφών) πλήρη ασυλία σε ό,τι κι αν κάνουν οι κυβερνήσεις του.

Είναι ο χωροφύλακάς τους στη Μέση Ανατολή, έτοιμος και πρόθυμος να χτυπήσει όχι μόνο τους δυστυχείς Παλαιστινίους, αλλά οποιαδήποτε εχθρό των ΗΠΑ στη περιοχή και κυρίως το Ιράν. Να θυμίσουμε για την ειρωνεία του πράγματος, πως το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο στις 17 Μαρτίου του 2023, εξέδωσε ένταλμα σύλληψης του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν μετά από καταγγελίες για σχέδιο βίαιης απέλασης χιλιάδων παιδιών της Ουκρανίας στη Ρωσία.

Στο καταστατικό του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου αναφέρονται 15 περιπτώσεις που συνιστούν εγκλήματα πολέμου. Μεταξύ αυτών είναι:

  • Εκ προθέσεως δολοφονία αθώων ανθρώπων.
  • Σκόπιμη διοχέτευση επίθεσης κατά του άμαχου πληθυσμού ως μη άμεσης συμμετοχής στις εχθροπραξίες.
  • Σκόπιμη επίθεση εναντίον κτιρίου αφιερωμένου στη θρησκεία, στην εκπαίδευση, στην τέχνη, στην επιστήμη ή για φιλανθρωπικούς σκοπούς, στα ιστορικά μνημεία, στα νοσοκομεία, εφόσον δεν χρησιμοποιούνται ως στρατιωτικές υποδομές.
  • Χρήση δηλητηρίου ή τοξικών όπλων.

Όταν όμως το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο υπηρετεί τα συμφέροντα της Δύσης και ουσιαστικά εκτελεί εντολές, παραβλέποντας τα εγκλήματα πολέμου από την κυβέρνηση του Ισραήλ ειδικά όπως αυτά στη Γάζα, τότε έχει αυτοακυρωθεί. Τελικά η Δύση υπό την ηγεμονία των ΗΠΑ αυτοακυρώνεται ως στυλοβάτης της δημοκρατίας και του διεθνούς Δικαίου. Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο κατέληξε σε οργανισμό εξυπηρέτησης των συμφερόντων της Δύσης, κάνοντας τα στραβά μάτια για ό,τι δεν συμφέρει την Αμερική και τους συμμάχους της.

Τα εγκλήματα πολέμου στο Ιράκ;

Θυμάστε την εισβολή και κατάληψη του Ιράκ με προκλητικές δικαιολογίες που αποδείχτηκαν ψευδείς και κατασκευασμένες. Πόσοι γνωρίζουν τον απολογισμό; Οι Αμερικανοί σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστήμιου Μπράουν, ενός από τα παλαιότερα και διακεκριμένα ιδρύματα στις ΗΠΑ, έχασαν 4.599 στρατιωτικούς και 3.669 μισθοφόρους ενώ περισσότεροι από 32.000 τραυματίστηκαν.

Οι Ιρακινοί πλήρωσαν πολύ πιο ακριβά την αμερικανική εισβολή: 186.600 έως 210.000 πολίτες έχασαν τη ζωή τους στο Ιράκ και 138.000 στη Συρία. Ενδεικτικά, περισσότεροι από 2.000 άμαχοι σκοτώθηκαν από αεροπορικές επιδρομές του συνασπισμού των ΗΠΑ τον πρώτο μήνα του πολέμου στο Ιράκ, με τον αμερικανικό στρατό να υποτιμά σκοπίμως τον αριθμό των αμάχων που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν στις αεροπορικές επιδρομές του. Κανένα πρόβλημα για τη Διεθνή Δικαιοσύνη; Αυτός είναι ο κόσμος που ζούμε, εμείς που έχουμε το προνόμιο να ανήκουμε στη Δύση. Πλην όμως η Δύση δεν είναι όλος ο κόσμος, ούτε σε έκταση ούτε σε πληθυσμό.

Η κορύφωση του παλαιστινιακού δράματος, ανάγκασε τον Τζος Πολ διευθυντή του γραφείου Πολιτικών και Στρατιωτικών Υποθέσεων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ να υποβάλει μετά από 11 χρόνια σε αυτή τη θέση την παραίτησή του, σημειώνοντας στην επιστολή του: «Υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι θα παραμείνω όσο ένιωθα ότι το κακό που θα μπορούσα να κάνω θα μπορούσε να αντισταθμιστεί από το καλό που μπορούσα να κάνω. Φεύγω σήμερα γιατί πιστεύω ότι στην τρέχουσα πορεία μας, όσον αφορά τη συνεχιζόμενη –ουσιαστικά διερευνώμενη και επιταχυνόμενη– παροχή φονικών όπλων στο Ισραήλ, αυτή η εσωτερική συμφωνία έφτασε στο τέλος της… Δεν μπορούμε να είμαστε και κατά της κατοχής και υπέρ αυτής. Δεν μπορούμε να είμαστε και υπέρ της ελευθερίας και εναντίον της. Και δεν μπορούμε να είμαστε υπέρ ενός καλύτερου κόσμου, ενώ συνεισφέρουμε σε έναν που είναι ουσιαστικά χειρότερος».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι