ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Διαβουλεύσεις Νετανιάχου – “Θα συνεχίσουμε στη Ράφα” δηλώνουν οι υπουργοί του

Διαβουλεύσεις Νετανιάχου – “Θα συνεχίσουμε στη Ράφα” δηλώνουν οι υπουργοί του

Ο ισραηλινός στρατός σκοπεύει να συνεχίσει τη στρατιωτική του επιχείρηση στη Ράφα για να νικήσει τη Χαμάς, δήλωσε ο υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου Μπένι Γκαντς στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, μετά την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου να σταματήσει τις επιχειρήσεις και να επιτρέψει τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας.

«Το κράτος του Ισραήλ δεσμεύεται να συνεχίσει να αγωνίζεται για να επιστρέψει τους ομήρους του και να υποσχεθεί την ασφάλεια των πολιτών του όπου και όποτε είναι απαραίτητο, συμπεριλαμβανομένης της Ράφα», ανέφερε ο Γκαντς σε δήλωση του.

Ο πρώην υπουργός Άμυνας και αρχηγός του ισραηλινού επιτελείου, νυν μέλος του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου του Ισραήλ τόσο στη δήλωσή του προς τον ισραηλινό λαό όσο και στη συνομιλία του με τον Μπλίνκεν, τόνισε τη σημασία της συνέχισης της εκστρατείας για την ήττα της Χαμάς και τη διασφάλιση της επιστροφής των υπόλοιπων 125 ομήρων που απήχθησαν στις 7 Οκτωβρίου και κρατούνται στη Γάζα.

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας και το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ τόνισαν επίσης την πρόθεση να συνεχιστεί η επιχείρηση στη Ράφα, σημειώνοντας ότι η στρατιωτική εκστρατεία σχεδιάστηκε για να στοχεύσει τη Χαμάς και όχι τους Παλαιστίνιους πολίτες.

Διαβουλεύσεις Νετανιάχου

Από το γραφείο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου έγινε γνωστό ότι ξεκινά διαβουλεύσεις με τους υπουργούς του υπουργικού συμβουλίου σχετικά με την απόφαση του ICJ. Συγκεκριμένα θα συνομιλήσει με τον υπουργό Εξωτερικών Israel Katz, τον υπουργό Στρατηγικών Υποθέσεων Ron Dermer, τον υπουργό Δικαιοσύνης Yariv Levin, τον υπουργό Άμυνας Yoav Gallant, τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας Tzachi Hanegbi και τον γενικό εισαγγελέα Gali Baharav-Miara.

Το Ισραήλ θα μπορούσε να αποδεχθεί την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου ως έχει, να την αποδεχθεί υπό όρους, όπως για παράδειγμα η απελευθέρωση ομήρων, ή να απορρίψει την απόφαση και να συνεχίσει τις επιχειρήσεις στη Ράφα, ρισκάροντας περαιτέρω διπλωματική απομόνωση και διεθνή κατακραυγή.

Ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ δήλωσε ότι «η απαράδεκτη εντολή του αντισημιτικού δικαστηρίου στη Χάγη θα πρέπει να έχει μόνο μία απάντηση: την κατοχή της Ράφα, την αύξηση της στρατιωτικής πίεσης και την πλήρη καταστροφή της Χαμάς – μέχρι να επιτευχθεί η πλήρης νίκη στον πόλεμο».

Ο υπουργός Στρατηγικών Υποθέσεων, Ρον Ντέρμερ δήλωσε ότι «οι Εβραίοι αντιμετωπίζονται διαφορετικά και αυτό δεν είναι μια νέα ιστορία, αλλά μια ιστορία άνω των 2.000 ετών που βασίζεται στο αρχαίο μίσος. Κάθε χρόνο, το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εγκρίνει περισσότερα ψηφίσματα εναντίον του Ισραήλ από όλες τις άλλες χώρες του κόσμου μαζί».

Ο υπουργός Οικονομικών της ισραηλινής κυβέρνησης Μπεζαλέλ Σμότριχ δήλωσε ότι «το Ισραήλ δεν θα αποδεχτεί την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου (ICJ), που διατάσσει το κράτος να σταματήσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Ράφα».

Ο Σμότριχ, ηγέτης ενός από τα θρησκευτικά κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση συνασπισμού του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, υποστήριξε ότι η απαίτηση από το Ισραήλ να σταματήσει τον πόλεμο κατά της Χαμάς ισοδυναμεί με απαίτηση από το Ισραήλ να αποφασίσει να πάψει να υπάρχει. «Το Ισραήλ δεν θα συμφωνήσει με αυτή», ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

Ο ηγέτης της ισραηλινής αντιπολίτευσης Γιαϊρ Λαπίντ καταδίκασε την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου, υπογραμμίζοντας ότι το Δικαστήριο δεν συνέδεσε την απαίτησή του για τερματισμό των συγκρούσεων με την απαίτηση να απελευθερωθούν οι Ισραηλινοί όμηροι που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας. Ο Λαπίντ, σφοδρός επικριτής του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε ότι η αποτυχία του Δικαστηρίου να συνδέσει τα δύο ζητήματα είναι «μια ηθική κατάρρευση και μια ηθική καταστροφή».

Ο διευθυντής του Ινστιτούτου για τη Μελέτη του Παγκόσμιου Αντισημιτισμού και Πολιτικής (ISGAP), Τσαρλ Σμολ εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση ως απάντηση στην απόφαση του ICJ: «Η απόφαση του ICJ είναι μια έντονη υπενθύμιση του πώς η Νότια Αφρική, η οποία έχει γίνει κόμβος για εξτρεμιστικές δραστηριότητες σε ολόκληρη την αφρικανική ήπειρο, συνεχίζει να αγκαλιάζει αντισημιτικές ιδεολογίες και να υποστηρίζει την κρατική τρομοκρατία».

Ο Small συνέχισε λέγοντας: «Διατηρώντας στενούς δεσμούς και ενεργώντας για λογαριασμό του Ιράν, του Κατάρ και της Χαμάς, η Νότια Αφρική έχει γίνει μια ηγετική φωνή για την τρομοκρατία. Ασκώντας αυτήν την υπόθεση κατά του Ισραήλ και υπέρ της Χαμάς, η Νότια Αφρική τοποθετείται περαιτέρω ως κακός παράγοντας στην παγκόσμια σκηνή. Έχει έρθει η ώρα για τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει και να αντιμετωπίσει τις ανησυχητικές συνδέσεις της Νότιας Αφρικής με κράτη και οντότητες που υποστηρίζουν την τρομοκρατία».

Η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου

Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης αποφάνθηκε ότι οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Ράφα πρέπει να σταματήσουν αμέσως, μετά από σχετικό αίτημα που υπέβαλε η Νότια Αφρική στις 10 Μαΐου για επείγοντα προσωρινά μέτρα. Το Δικαστήριο διέταξε επίσης το Ισραήλ να επιτρέψει την είσοδο όλης της απαραίτητης ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Η προσωρινή διαταγή του Διεθνούς Δικαστηρίου ελήφθη με ψήφους 13-2. Οι δύο αρνητικές ψήφοι ήταν της Julia Sebutinde, εκπροσώπου της Ουγκάντας και του Aharon Barak, πρώην προέδρου του Ανώτατου Δικαστηρίου του Ισραήλ και διορισμένου στην ομάδα του Διεθνούς Δικαστηρίου που έκρινε την υπόθεση.

Ανακοινώνοντας  την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου (ICJ), ο πρόεδρος Nawaf Salam δήλωσε ότι τα προσωρινά μέτρα που διέταξε το δικαστήριο τον Μάρτιο δεν αντιμετωπίζουν πλήρως την κατάσταση στη Γάζα τώρα και ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις για μια νέα εντολή έκτακτης ανάγκης. «Το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει αμέσως τη στρατιωτική του επίθεση» στη Ράφα, είπε.

Στην απόφασή του, το Διεθνές Δικαστήριο τονίζει ότι «δεν ήταν πεπεισμένο ότι η εκκένωση της Ράφα και άλλα μέτρα από το Ισραήλ ήταν επαρκή για να ανακουφίσουν τα δεινά των Παλαιστινίων». Το Διεθνές Δικαστήριο δήλωσε ότι το Ισραήλ πρέπει να λάβει μέτρα για να εξασφαλίσει την ανεμπόδιστη πρόσβαση στη Λωρίδα της Γάζας ώστε οι ερευνητές να διατηρήσουν αποδεικτικά στοιχεία.

Το Διεθνές Δικαστήριο ανακοίνωσε στο Ισραήλ ότι πρέπει να υποβάλει έκθεση σχετικά με τα μέτρα που ελήφθησαν εντός ενός μηνός. Σύμφωνα με το Διεθνές Δικαστήριο «η ανθρωπιστική κατάσταση στη Ράφα έχει επιδεινωθεί περαιτέρω από την τελευταία δικαστική απόφαση στις 28 Μαρτίου», όταν το δικαστήριο επιβεβαίωσε την εντολή της 26ης Ιανουαρίου. Στην απόφαση, το δικαστήριο ανέφερε ότι έχει διαπιστώσει πως «η ανθρωπιστική κατάσταση στη Ράφα μπορεί τώρα να χαρακτηριστεί ως καταστροφική».

Το δικαστήριο αποφάσισε επίσης ότι το Ισραήλ πρέπει να ανοίξει αμέσως το συνοριακό πέρασμα της Ράφα μεταξύ Γάζας και Αιγύπτου για να επιτρέψει την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας σε 2,4 εκατομμύρια Παλαιστίνιους που αντιμετωπίζουν μια καταστροφική κατάσταση.

Η ανώτατη δικαστική αρχή του ΟΗΕ κάλεσε επίσης να απελευθερωθούν αμέσως οι όμηροι τους οποίους κρατά τη Χαμάς μετά την επίθεσή της στο Ισραήλ, στις 7 Οκτωβρίου. Το Διεθνές Δικαστήριο (ICJ) θεωρεί ότι «είναι βαθύτατα ανησυχητικό ότι πολλοί όμηροι παραμένουν σε αιχμαλωσία και επαναλαμβάνει την έκκλησή του για την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωσή τους» ανέφερε στην απόφασή του.

 

Χαιρετίζει η Παλαιστινιακή Αρχή

Η Παλαιστινιακή Αρχή χαιρέτισε την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου, που διέταξε το Ισραήλ να σταματήσει την επίθεση στη Ράφα, τονίζοντας ότι η απόφαση αντιπροσωπεύει μια διεθνή συναίνεση για τον τερματισμό του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε στο Reuters ο εκπρόσωπος της προεδρίας της Παλαιστινιακής Αρχής, Ναμπίλ Αμπού Ρουντέινα.

Στις 26 Ιανουαρίου, το Διεθνές Δικαστήριο, οι εντολές του οποίου είναι νομικά δεσμευτικές αλλά στερούνται άμεσων μηχανισμών επιβολής, δεν διέταξε κατάπαυση του πυρός με προσωρινή απόφαση, αλλά έδωσε εντολή στο Ισραήλ να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να αποτρέψει γενοκτονικές πράξεις στη Γάζα.

Ο αξιωματούχος της Χαμάς Basem Naim δήλωσε: «Πιστεύουμε ότι δεν είναι αρκετό, δεδομένου ότι η επίθεση κατοχής σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας και ειδικά στη βόρεια Γάζα είναι εξίσου βάναυση και επικίνδυνη. Καλούμε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να εφαρμόσει αμέσως αυτό το αίτημα του Διεθνούς Δικαστηρίου σε πρακτικά μέτρα για να αναγκάσει τον σιωνιστή εχθρό να εφαρμόσει την απόφαση».

To Διεθνές Δικαστήριο Δικαιοσύνης (ICJ) υπάγεται απευθείας στον ΟΗΕ (ιδρύθηκε το 1945), σε αντίθεση με το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ICC) που είναι ανεξάρτητο όργανο όπου εξετάζεται το αίτημα του εισαγγελέα Χαν για έκδοση ενταλμάτων κατά Νετανιάχου-Γκαλάντ και των ηγετών της Χαμάς.

Το αίτημα προσωρινών μέτρων

Η Νότια Αφρική υπέβαλε επείγον αίτημα στο Διεθνές Δικαστήριο στις 10 Μαΐου για επείγοντα προσωρινά μέτρα στη Ράφα κατά του Ισραήλ. Η Νότια Αφρική κατηγόρησε το Ισραήλ ότι δίνει εντολές αναγκαστικής εκκένωσης στη νότια πόλη της Γάζας Ράφα για να «θέσει σε κίνδυνο παρά να προστατεύσει τη ζωή των αμάχων».

Ο νομικός της Νότιας Αφρικής, καθηγητής Max du Plessis, αναφέρθηκε στην αναγκαστική εκκένωση εκατοντάδων χιλιάδων Παλαιστινίων από τη Ράφα και στον ισραηλινό χαρακτηρισμό «ανθρωπιστικών ζωνών» αλλού στη Γάζα, ως εξής: Τα μέτρα «θέτουν σε κίνδυνο αντί να προστατεύουν τη ζωή των αμάχων».

«Οι λεγόμενες ‘ανθρωπιστικές ζώνες’ δεν είναι ασφαλείς, οι ζώνες αστυνομεύονται από τις ίδιες ισραηλινές δυνάμεις που επιτέθηκαν στους Παλαιστίνιους», δήλωσε ο νομικός της Νότιας Αφρικής. Την προσφυγή της Νότιας Αφρικής υποστήριξε και η Αίγυπτος με δήλωση που κατέθεσε στις 12 Μαΐου, μετά την χερσαία επιχείρηση των ισραηλινών δυνάμεων στη Ράφα και τη διακοπή της μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας από το πέρασμα.

Απαντώντας στις κατηγορίες της Νότιας Αφρικής, ο Ισραηλινός εισαγγελέας Gilad Noam τόνισε ότι «αποκαλώντας κάτι γενοκτονία ξανά και ξανά δεν το μετατρέπει σε γενοκτονία’». Η Νότια Αφρική, σημείωσε ο Νόαμ, «εκμεταλλεύτηκε αισχρά» τη Σύμβασης του ΟΗΕ.

Μετά την ισραηλινή επιχειρηματολογία, το δικαστήριο έδωσε εντολή στη νομική ομάδα του Ισραήλ να υποβάλει εντός 24 ωρών εξηγήσεις σχετικά με τα μέτρα που έλαβε για να φτάσει ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας και τα μέτρα προστασίας των εκτοπισμένων κατοίκων της Γάζας στη Ράφα.

Κόλαφος και από το ΔΠΔ

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ), ο Καρίμ Χαν, ζήτησε να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης ισραηλινών ηγετών, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, και κορυφαίων στελεχών της Χαμάς, συμπεριλαμβανομένου του ηγέτη της στη Λωρίδα της Γάζας, του Γιαχία Σινουάρ.

Εν μέσω πολεμικής μετά την ανακοίνωση αυτή, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου προσκλήθηκε να απευθύνει ομιλία «σύντομα» στο αμερικανικό Κογκρέσο, ανακοίνωσε χθες το βράδυ ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Μάικ Τζόνσον.

Ο Δημοκρατικός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αντέδρασε εξάλλου κατακεραυνώνοντας την ανακοίνωση του εισαγγελέα Χαν.

«Είμαι ευτυχής που θα σας ανακοινώσω» πως «σύντομα θα υποδεχθούμε τον πρωθυπουργό Νετανιάχου στο Καπιτώλιο, στο πλαίσιο συνεδρίασης της ολομέλειας του Κογκρέσου», ανέφερε ο «speaker» (πρόεδρος) της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζόνσον κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην ισραηλινή πρεσβεία στην Ουάσιγκτον.

Εντός της ημέρας, το ΔΔ αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή του για το αίτημα της Νότιας Αφρικής —που κατηγορεί το Ισραήλ ότι διαπράττει «γενοκτονία» στη Λωρίδα της Γάζας— να διατάξει να κηρυχθεί «αμέσως» κατάπαυση του πυρός στον παλαιστινιακό θύλακο.

Παρότι οι αποφάσεις του δικαστηρίου, με έδρα τη Χάγη, που καλείται να επιλύει διαφορές μεταξύ χωρών, είναι στη θεωρία νομικά δεσμευτικές, δεν έχει κανέναν τρόπο να προχωρήσει στην επιβολή της εφαρμογής τους.

Εκρήξεις στη βόρεια Γάζα

Η Πολιτική Προστασία στην πόλη της Γάζας (βόρεια) ανέφερε χθες Πέμπτη πως δυο αεροπορικοί βομβαρδισμοί στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 26 ανθρώπους, ανάμεσά τους 15 παιδιά. Τα δεκαέξι από τα θύματα σκοτώθηκαν σε πλήγμα στο σπίτι τους, τα υπόλοιπα δέκα σε βομβαρδισμούς τζαμιού και σχολείου.

Μαίνονταν παράλληλα οδομαχίες στην Τζαμπάλια (βόρεια) ανάμεσα στους ένοπλους βραχίονες της Χαμάς και του Παλαιστινιακού Ισλαμικού Τζιχάντ και στοιχεία του ισραηλινού στρατού. «Το μοναδικό που ακούμε είναι εκρήξεις και πυρά» στον καταυλισμό προσφύγων, είπε ο Μαχμούντ αλ Σαρίφ, Παλαιστίνιος 31 ετών.

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί συνεχίζονταν στη Λωρίδα της Γάζας, με πηγές σε νοσοκομεία να κάνουν λόγο για πολλούς τραυματίες στη Ντέιρ αλ Μπάλα (κεντρικά).

«Προσοχή και ακρίβεια»

«Διεξάγεται πόλεμος εναντίον των νοσοκομείων της Λωρίδας της Γάζας», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Δρ. Χαλίλ Αλ Νταρκάν, εκπρόσωπος του νοσοκομείου των μαρτύρων του Αλ Ακσά στη Ντέιρ Αλ Μπάλα, προειδοποιώντας πως η δομή υγείας αυτή ενδέχεται να αναστείλει τη λειτουργία της εξαιτίας έλλειψης καυσίμων.

Αφότου ξεκίνησαν χερσαίες επιχειρήσεις στις αρχές Μαΐου σε τομείς της Ράφας και καταλήφθηκε η παλαιστινιακή πλευρά του σημείου διέλευσης στα σύνορα με την Αίγυπτο, ο ΟΗΕ διαπιστώνει πλήρη παράλυση των παραδόσεων καυσίμων, που είναι απόλυτα απαραίτητα για να τροφοδοτούνται οι γεννήτριες των νοσοκομείων και τα οχήματα με τα οποία διανέμεται ανθρωπιστική βοήθεια.

Όσο για το άλλο κρίσιμο σημείο εισόδου εμπορευμάτων, το Κερέμ Σαλόμ, «προς το παρόν δίνεται προτεραιότητα στον ιδιωτικό τομέα» και όχι στον ΟΗΕ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Φιλίπ Λαζαρινί, ο επικεφαλής του Γραφείου Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA).

Ο ισραηλινός στρατός άρχισε χερσαίες επιχειρήσεις στη Ράφα την 7η Μαΐου, με διακηρυγμένο στόχο να εξολοθρεύσει τα τελευταία, κατ’ αυτόν, τάγματα της Χαμάς και να διασώσει ομήρους, αψηφώντας τις διεθνείς προειδοποιήσεις για τους αμάχους. Συνέπεια: 800.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν την πόλη, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

«Δεν κάνουμε εκκωφαντική (εισβολή) στη Ράφα, επιχειρούμε με προσοχή και ακρίβεια», διαβεβαίωσε χθες ο αντιναύαρχος Ντανιέλ Χαγκαρί, εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων.

Περιμένοντας τον διευθυντή της CIA

Παράλληλα με τη δικαστική δραστηριότητα στη Χάγη και τις εχθροπραξίες στη Γάζα, το Ισραήλ βρέθηκε αντιμέτωπο την Τετάρτη με ήττα σε διπλωματικό επίπεδο, την απόφαση της Ισπανίας, της Ιρλανδίας και της Νορβηγίας να αναγνωρίσουν κράτος της Παλαιστίνης.

Χθες Πέμπτη ο διευθυντής του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών Ιακώβ Μπλίτσταϊν προειδοποίησε κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους πρεσβευτές των τριών χωρών πως η απόφαση των κυβερνήσεων θα έχει «σοβαρές συνέπειες» και υποστήριξε επίσης πως κάνει «πιο δύσκολη» τη σύναψη «συμφωνίας για την απελευθέρωση των ομήρων».

Έπειτα από τη μετάδοση βίντεο στο οποίο εικονίζονται νεοσύλλεκτες που απήγαγαν μαχητές της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου, η ισραηλινή κυβέρνηση έδωσε πάντως διαταγή στους ισραηλινούς διαπραγματευτές να «επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να εξασφαλίσουν την επιστροφή των ομήρων», σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο.

Στις αρχές Μαΐου, οι έμμεσες διαπραγματεύσεις Ισραήλ/Χαμάς με τη μεσολάβηση του Κατάρ, της Αιγύπτου και των ΗΠΑ δεν επέτρεψαν να κλειστεί συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και απελευθέρωσης ισραηλινών ομήρων στη Λωρίδα της Γάζας και παλαιστινίων φυλακισμένων στο Ισραήλ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσίευσε ο αμερικανικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Axios, ο διευθυντής της CIA, ο Γουίλιαμ Μπερνς, αναμένεται να ταξιδέψει «τις προσεχείς ημέρες» στην Ευρώπη για συνομιλίες με τον επικεφαλής της Μοσάντ, της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών, και τον πρωθυπουργό του Κατάρ, στο πλαίσιο προσπάθειας να ξαναρχίσουν οι έμμεσες διαπραγματεύσεις.

Ωστόσο, επικαλούμενο «υψηλά ιστάμενη πηγή», το μέσο ενημέρωσης Αλ Καχέρα, που θεωρείται πως έχει δεσμούς με την αιγυπτιακή υπηρεσία πληροφοριών, μετέδωσε πως «ισραηλινή θέση εξακολουθεί να μην ευνοεί» το κλείσιμο συμφωνίας «κατάπαυσης του πυρός και απελευθέρωσης των ομήρων».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx