Απίστευτο χουρμαδογλυκό χωρίς ζάχαρη!
03/04/2024Μία συνταγή για παντανόστιμο χουρμαδογλυκό και μάλιστα χωρίς ζάχαρη!
Λέω να γίνω της μόδας. Και τι προστάζει η μόδα; Μα περισσότερο από ποτέ να κόψουμε τη ζάχαρη. Τρέλα έχει πιάσει τους πάντες. Η καημένη η ζαχαρίτσα, έχει φορτωθεί στους λευκούς της κόκκους τα δεινά ολόκληρης της ανθρωπότητας. Εγώ πάλι θα εξακολουθώ να την υπερασπίζομαι όποτε και όπως μπορώ – την αγαπώ ακόμα κι αν την κατηγορούνε όλο…
Πάμε λοιπόν για ένα πολύ ιδιαίτερο γλυκό, νηστίσιμο, πανεύκολο, γρήγορο, χωρίς ψησίματα και κυρίως χωρίς την ζάχαρη που φταίει για όλα.
Χουρμαδογλυκό μοδάτο!
Πήρα τους βασιλικούς χουρμάδες τους σωστούς από κάβα. Στο λέω έτσι χύμα, γιατί εκεί είναι φθηνότεροι. Τους άνοιξα στη μέση, τους έβγαλα το εντόσθιό τους το κουκουτσάκι και τους έβαλα με τις κοιλίτσες τους να κοιτάνε προς τον ουρανό, πάνω σε μια λαδόκολλα και τον ένα κολλητά στον άλλο. Με τον πάτο ενός ποτηριού τα πίεσα λίγο για να ισιώσουνε και να κολλήσουνε όσο γίνεται. Άπλωσα πάνω τους λίγο φυστικοβούτυρο. Μην βάλεις πάρα πολύ, θα γίνει πολύ βαρύ, ασήκωτο.
Καβούρδησα αμύγδαλα ωμά και έριξα από πάνω. Τέλος έλιωσα σε μπεν μαρί μια σοκολάτα κουβερτούρα, αυτή, με το πολύ κακάο και έκανα σχέδια από πάνω. Αφού στεγνώσει σχεδόν η σοκολάτα, μην φοβηθείς, ρίξε και λίγο ανθό αλατιού. Κόψε και φάε. Μετά ξανακόψε και ξαναφάε. Μετά θα τσακωθείς στο σπίτι, ποιός έφαγε το τελευταίο κομμάτι.
Υλικά
- 1 κιλό χουρμάδες
- 150 γρ. φυστικοβούτυρο
- 100 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα
- 1 σοκολάτα κουβερτούρα
- Ανθό αλατιού, λίγο
- Λαδόκολλα
Υ.Γ Αν δεν βρεις βασιλικούς χουρμάδες, πάρε όποιους βρεις, μια χαρά θα είναι το γλυκό σου. Και με το φυστικοβούτυρο το ίδιο. Ό,τι σου αρέσει, θες το απαλό, θες αυτό που κάνει κρατς, ό,τι θέλεις… Όπως και με την κουβερτούρα. Εμένα μου αρέσει αυτή με τα υψηλά ποσοστά σε κακάο, λίγο πικρίζει αλλά στην επίγευση υπερισχύει η γλύκα των χουρμάδων και η νότα του αλατιού. Αρέσει σε όλους αυτό το γλυκό χορτοφάγους, παμφάγους, ωραίους, άσχημους, ψηλούς, κοντούς, δεξιούς, αριστερούς…