Brownies φούρνου με φυστικοβούτυρο: Ένα γλυκό με ελάχιστα λιπαρά
30/11/2024Brownies φούρνου με φυστικοβούτυρο: Ένα απόλυτα θρεπτικό, νόστιμο και γλυκύτατο σνακ. Η συνταγή που παρουσιάζουμε είναι για 24 μερίδες.
Όποιος είναι λάτρης τον γλυκών μπορεί δύσκολα να τα βγάλει από την καθημερινότητά του. Για το λόγο αυτό πρέπει να βρίσκουμε πιο θρεπτικές λύσεις και ταυτόχρονα να μας δίνετε η γεύση που έχουμε ανάγκη. Τα brownies με φυστικοβούτυρο είναι πανεύκολα, αφράτα και φυσικά γλυκά. Αποδίδουν ελάχιστα λιπαρά, κορεσμένα και απλά σάκχαρα (ως γλυκά που είναι). Ακόμη μας παρέχουν αρκετό μαγνήσιο και φυτικές ίνες.
Τέλος μια μερίδα δίνει πρωτεΐνες τόσες ώστε στο συνδυασμό με τις φυτικές ίνες να μας δημιουργεί κορεσμό και τελικά να μας καλύπτει σχετικά πιο μικρή ποσότητα από ένα κοινό γλυκό. Έτσι δεν υπερκαταλώνουμε και ταυτόχρονα καλύπτουμε την ανάγκη μας για γλυκό.
ΥΛΙΚΑ
- 2 μέτριες μπανάνες
- 300 γρ. Φυστικοβούτυρο χωρίς αλάτι ή φυστικόπαστα
- 3 κ.σούπας μέλι
- 3 κ.γ. κακάο σε σκόνη
- 4 κ.γ. τριμμένη κουβερτούρα
- 1 φλ. Αλεσμένη βρώμη
- 1 φλ. Γάλα ελαφρύ
Εκτέλεση brownies φούρνου με φυστικοβούτυρο
Βάζουμε καθαρισμένες τις μπανάνες σε ένα μπολ και τις λιώνουμε καλά με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε σταδιακά όλα τα υλικά και ταυτόχρονα ανακατεύουμε. Σταματάμε όταν το μίγμα γίνει ομοιογενές Σε ένα ταψί διαστάσεων περίπου 30 x 20 cm τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί. Τοποθετούμε το μίγμα και απλώνουμε με ένα κουτάλι ή μια μαρίζ ομοιόμορφα. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.
Ελέγχουμε ανά διαστήματα ώστε να μην καεί από πάνω. Αν δούμε ότι αρχίζει να παίρνει χρώμα σκούρο, το σκεπάζουμε. Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι και όταν δεν αφήνει υπολείμματα είναι έτοιμο. Αφαιρούμε από το φούρνο και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια. Αφού κρυώσει το brownies, μπορούμε να το διατηρήσουμε στο ψυγείο (ανάλογα με την γευστική μας προτίμηση).
Η Ελένη Καλογήρου είναι διαιτολόγος-διατροφολόγος
Σε συνεργασία με το medNutrition