Εσείς έχετε φάει πουρέ σκορδαλιά με πράσινη πιπεριά;
19/06/2025
Ο πουρές σκορδαλιά με πράσινη πιπεριά είναι μια παραλλαγή της κλασικής ελληνικής σκορδαλιάς, που συνδυάζει την κρεμώδη υφή του πουρέ πατάτας με το έντονο άρωμα του σκόρδου και τη φρεσκάδα της πράσινης πιπεριάς.
Ο πουρές σκορδαλιά είναι ιδανικός για να συνοδεύσει ψάρι ή κρέας, ή να σερβιριστεί μόνο του ως ορεκτικό.
Για δύο μερίδες θα χρειαστούμε:
- 4 μέτριες πατάτες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κούπα γάλα
- 1 μικρή πράσινη πιπεριά
- 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 πρέζα μαύρο πιπέρι
- 1 βούτυρο αγελαδινό
- 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Προετοιμασία
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Ψιλοκόβουμε την πράσινη πιπεριά και το σκόρδο. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.
Πουρές Σκορδαλιά με Πράσινη Πιπεριά: Μαγείρεμα
Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά, και τις στραγγίζουμε. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο για 2 λεπτά, μέχρι να βγάλει το άρωμά του. Σε ένα μπολ, λιώνουμε τις πατάτες με το βούτυρο με ένα πιρούνι ή πρες-πουρέ.
Προσθέτουμε το γάλα, το μείγμα σκόρδου και πιπεριάς, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι, και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει κρεμώδης πουρές. Προσθέτουμε τον μαϊντανό και ανακατεύουμε απαλά.
Σύνθεση
Σερβίρουμε τον πουρέ σε πιάτο ή σε ξύλινη σανίδα, διαμορφώνοντάς τον σε μια όμορφη μπάλα με το κουτάλι, και τον απολαμβάνουμε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου. Ιδανικά συνοδεύεται με τηγανητό μπακαλιάρο ή κρεατικά, και ένα ποτήρι λευκό κρασί.
Παρασκευή και Φωτογραφίες του Νίκου Ζάππα