ΣΥΝΤΑΓΗ

Έχετε δοκιμάσει vegan μουσακά;

Έχετε δοκιμάσει vegan μουσακά; Ιωάννα Κατσαρόλη

Μια νόστιμη, γρήγορη και θρεπτική vegan παραλλαγή ενός πολλού αγαπημένου ελληνικού φαγητού.

Μια vegan μεσογειακή συνταγή που δεν απευθύνεται μόνο στους τολμηρούς στη γεύση, αλλά και στους λάτρεις του παραδοσιακού, μαμαδίστικου φαγητού. Το θερμιδικό περιεχόμενο της μερίδας είναι χαμηλό, αναγάγοντάς το σε μια εξαιρετική επιλογή που μπορεί να ενταχθεί εύκολα σε οποιοδήποτε πρόγραμμα διατροφής, ακόμη και σε αυτό μιας προσπάθειας απώλειας βάρους

Αποτελεί ένα γεύμα με υψηλή δύναμη κορεσμού λόγω της ιδιαίτερης σύστασής του σε φυτικές πρωτεΐνες και σε καλά λιπαρά. Η πλούσια ποικιλία λαχανικών απογειώνει τη γεύση και επιπλέον αναβαθμίζει σημαντικά τη θρεπτική σύσταση του γεύματος, ιδιαίτερα σε βιταμίνη C και φυτικές ίνες. Μια πράσινη συνταγή! Μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιοδήποτε λαχανικό υπάρχει στο σπίτι, αξιοποιώντας πρώτες ύλες που έχουν περισσέψει!

Η συνταγή για vegan μουσακά

  • Μουλιάζουμε τις μελιτζάνες σε αλατισμένο νερό για 1 ώρα και ξεπλένουμε.
  • Πλένουμε και στραγγίζουμε σχολαστικά τα λαχανικά μας. Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας σε κυβάκια (πατάτα, μελιτζάνα, πιπεριά, κολοκύθι, καρότο).
  • Στρώνουμε τα λαχανικά μας σε λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί, τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
  • Αλατίζουμε τα λαχανικά και προσθέτουμε τριμμένο κόλιανδρο και λίγο τριμμένο σκόρδο για μυρωδιά.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα για 30 περίπου λεπτά (η διάρκεια του ψησίματος μπορεί να αλλάξει ανάλογα το μέγεθος που έχουμε κόψει τα λαχανικά μας).
  • Σε ένα αντικολλητικό σκεύος τσιγαρίζουμε ελαφρώς το λιωμένο κρεμμύδι και προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας μέχρι να σοταριστεί.
  • Λιώνουμε με το πιρούνι σε μικρότερα κομματάκια τα Garden Gourmet Sensational Burger και το προσθέτουμε στο σκεύος με το κρεμμύδι και τον πελτέ.
  • Σοτάρουμε πολύ ελαφρά ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε λίγο νερό και το αφήνουμε για 5 λεπτά να πιει τα υγρά.
  • Σε ένα μικρό ταψάκι ή πυρέξ στρώνουμε τα λαχανικά μας και καλύπτουμε με το μίγμα Garden Gourmet Sensational Burger.

Για τη μπεσαμέλ

  • Σε αντικολλητικό σκεύος ζεσταίνουμε 2 κτσ ηλιέλαιο σε ήπια φωτιά μαζί με το αλεύρι. Μόλις πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα αρχίζουμε να προσθέτουμε το ρόφημα αμυγδάλου σταδιακά ανακατεύοντας συνέχεια. Τέλος προσθέτουμε , λίγο αλάτι και μοσχοκάρυδο.
  • Περιχύνουμε τη μπεσαμέλ στο σκεύος με τα λαχανικά και το Garden Gourmet Sensational Burger και ψήνουμε στον προ-θερμασμένο φούρνου για 40 περίπου λεπτά.

 

Η Ιωάννα Κατσαρόλη είναι κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος

Σε συνεργασία με το medNutrition

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx