Λαχταριστά μπισκότα με κρέμα πορτοκαλιού
06/03/2025
Μία συνταγή για λαχταριστά μπισκότα, για ένα υγιεινό σνακ για το γραφείο και την καθημερινότητα μας. Η συνταγή που παρουσιάζουμε είναι για 12 μερίδες.
Ένα από τα πιο δημοφιλή αλλά και αγαπημένα φρούτα της οικογένειας των εσπεριδοειδών είναι το πορτοκάλι. Μπορεί εύκολα να χαρακτηριστεί ως ο άρχοντας της βιταμίνης C, μιας βιταμίνης με σπουδαία αντιοξειδωτικά οφέλη για την προστασία από το οξειδωτικό στρες, καθώς και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Ταυτόχρονα, μπορεί να αποτελέσει πολύτιμο σύμμαχο, κυρίως για άτομα με υπέρταση, καθώς έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, ενώ περιέχουν ίχνη νατρίου.
Δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στις πλούσιες φυτικές ίνες που δεσπόζουν στο μικρό τους όγκο, εξασφαλίζοντας την εύρυθμη λειτουργία του πεπτικού συστήματος, αλλά και μειωμένα επίπεδα χοληστερόλης. Επιπλέον, αν και τα πορτοκάλια περιέχουν σάκχαρα, όπως η φρουκτόζη, παρουσιάζουν ένα χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη χάρη στις φυτικές ίνες και στις πολυφαινόλες, που εξισορροπούν την αύξηση του σακχάρου στο αίμα.
ΥΛΙΚΑ
- 24 μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ Παπαδοπούλου χωρίς ζάχαρη
- 500 ml χυμό πορτοκάλι
- 40 γρ. κορν φλαουρ
- 100 γρ. κουβερτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετούμε τα μισά μπισκότα σε μια φόρμα. Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, το κορν φλάουρ και το μέλι και ανακατεύουμε καλά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρουν μια βράση. Ρίχνουμε το μίγμα πάνω από τα μπισκότα στη φόρμα και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα. Βάζουμε στο ψυγείο για περίπου μία ώρα. Βουτάμε τα σαντουιτσάκια σε λιωμένη κουβερτούρα από τη μία μεριά και αφήνουμε πάλι στο ψυγείο.
Η Φωτεινή Καρμανιώλου είναι κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος
Σε συνεργασία με το medNutrition