ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Παριανός μεζές με τουλουμοτύρι, ντοματίνια και ρόκα

Παριανός μεζές με τουλουμοτύρι, ντοματίνια και ρόκα

Με τον όρο “Μεσογειακή κουζίνα” αναφερόμαστε κυρίως σε κουζίνες με βάση τη γεωγραφική τους προέλευση: Ιταλική, Ελληνική, Ισπανική, Γαλλική, Ανατολική κ.ά.

Υπάρχουν, ωστόσο, και οι σχολές της μοντέρνας ή συνθετικής κουζίνας, όπου η Μεσογειακή συνυπάρχει με άλλες, όπως η αμερικανική ή η γαλλική (Fusion Gastronomy). Σε όλες τις εκδοχές της, η Μεσογειακή κουζίνα έχει στο επίκεντρο κάποια βασικά υλικά που συναντάμε στα περισσότερα πιάτα της.

Σήμερα, θα φτιάξουμε ένα κλασικό Μεσογειακό-Κυκλαδίτικο έδεσμα με αυτά τα διάσημα υλικά: ελαιόλαδο, ντοματίνια, ρόκα και τουλουμοτύρι. Το τουλουμοτύρι, ένα διαμάντι της κυκλαδίτικης τυροκομίας, έχει πλούσια, πικάντικη γεύση που θυμίζει την παράδοση της Πάρου.

Παριανός μεζές με τουλουμοτύρι, ντοματίνια και ρόκα

Παριανός μεζές με τουλουμοτύρι, ντοματίνια και ρόκα

Παραδοσιακά, ωριμάζει για μήνες σε ασκούς από τομάρια ζώων, δίνοντας ένα απαλό, ελαφρώς πικάντικο τυρί, ιδανικό για μεζέδες. Έχουμε προμηθευτεί τέσσερα μπαλάκια τουλουμοτυριού ανά μερίδα, καθώς και αποξηραμένο βασιλικό, χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Παριανός μεζές με τουλουμοτύρι, ντοματίνια και ρόκα

Προετοιμασία για τον μεζέ με τουλουμοτύρι

Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση. Καθαρίζουμε προσεκτικά τη ρόκα, κρατώντας μόνο τα καθαρά κοτσάνια με τα φύλλα, την πλένουμε σχολαστικά και την αφήνουμε με την υγρασία της, αφού τη στραγγίσουμε ελαφρά.

Παριανός μεζές με τουλουμοτύρι, ντοματίνια και ρόκα

Σύνθεση

Σε ένα μακρύ πιάτο απλώνουμε μία χούφτα κομμένα ντοματίνια, 3-4 μπαλάκια τουλουμοτυριού και από πάνω γαρνίρουμε με άφθονη ρόκα. Δεν τα ανακατεύουμε όπως στη σαλάτα, αλλά προσθέτουμε από πάνω ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αποξηραμένο βασιλικό. Σερβίρουμε με παξιμάδι, κράκερ ή μπατόν σαλέ. Ιδανικά συνοδεύεται με ρακή, αν και ένα λευκό κρασί ταιριάζει υπέροχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx