ΣΥΝΤΑΓΗ

Πώς να φτιάξετε φυτικό μπέργκερ με γλυκοπατάτες

Πώς να φτιάξετε φυτικό μπέργκερ με γλυκοπατάτες, Μαρία Κίτσου

Πόσες φορές έχει τύχει να έχεις όρεξη για ένα μπέργκερ… όμως οι τύψεις δεν σε αφήνουν να το απολαύσεις; Ωστόσο, το κλειδί για μια ισορροπημένη και ευσυνείδητη διατροφή βρίσκεται στην ισορροπία και όχι στη στέρηση!

Με έξυπνες επιλογές στη διατροφή και γνώμονα το μέτρο, μπορείς να απολαμβάνεις όσα αγαπάς. Αμέσως, αντικαθιστώντας τις τηγανιτές, γεμάτες κορεσμένα λιπαρά, πατάτες με γλυκοπατάτες έχεις ενισχύσει το διατροφικό προφίλ του γεύματος σου, ενώ έχεις μειώσει τη θερμιδική του αξία.

Αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό τους είναι πως αποτελούν πλούσια πηγή β-καροτενίου, το οποίο ο οργανισμός μετατρέπει σε βιταμίνη Α, μια βιταμίνη πολύτιμη για το ανοσοποιητικό, την υγεία των ματιών, αλλά και σημαντικό αντιοξειδωτικό για τη πρόληψη καρκίνου, παθήσεων της καρδιάς και των νεφρών.

Επιπλέον, η γλυκοπατάτα αν και χαρακτηρίζεται για τη γλυκιά της γεύση, παρουσιάζει ένα χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, καθιστώντας την ιδανική επιλογή και για τα άτομα που πάσχουν από ΣΔ2. Τέλος, οι γλυκοπατάτες μιας και είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία του πεπτικού συστήματος, μειώνοντας την εμφάνιση δυσκοιλιότητας, ενώ ταυτόχρονα ενισχύουν το κορεσμό.

Υλικά 

  • 300 γρ. γλυκοπατάτες
  • 2 κ.γλ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, ρίγανη, θυμάρι
  • 4 ψωμάκια για burger
  • 4 Garden Gourmet Sensational Burger
  • 4 κ.σ. σάλτσα BBQ
  • 4 φέτες νηστίσιμο τυρί
  • 4 φέτες ντομάτας
  • 4 φύλλα μαρουλιού4 κ.σ. vegan μαγιονέζα

Εκτέλεση 

  1. Πλένουμε καλά τις πατάτες χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε. Τις κόβουμε κάθετα σε 4 μέρη και τις ρίχνουμε σε ένα μπολ.
  2. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, ρίγανη και θυμάρι και ανακατεύουμε καλά.
  3. Τις απλώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.
  4. Ψήνεις τα Garden Gourmet Sensational Burger σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα.
  5. Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και τα ζεσταίνουμε για λίγα λεπτά στο φούρνο.
  6. Στήνουμε τα burger αλείφοντας στο κάτω ψωμάκι από 1 κ.σ. BBQ σάλτσα, από πάνω προσθέτουμε το μπιφτέκι, 1 φέτα νηστίσιμο τυρί, ντομάτα και μαρούλι.
  7. Αλείφουμε το πάνω ψωμάκι με 1 κ.σ. vegan μαγιονέζα και κλείνουμε τα burger.
  8. Σερβίρουμε με τις πατάτες country.

_____________________________

Η Μαρία Κίτσου είναι Επιστήμονας Τροφίμων και Διατροφής

Σε συνεργασία με το medNutrition

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx