ΣΥΝΤΑΓΗ

Πως θα φτιάξουμε εύκολα μια κλασική Μινεστρόνε!

Πως θα φτιάξουμε εύκολα μια κλασική Μινεστρόνε! Νίκος Ζάππας

Η μινεστρόνε έχει τις ρίζες της στην αρχαία Ρώμη, όπου οι φτωχότερες οικογένειες μαγείρευαν σούπες με ό,τι λαχανικά και όσπρια είχαν διαθέσιμα, δημιουργώντας ένα χορταστικό και θρεπτικό πιάτο που εξελίχθηκε με τον χρόνο στην ιταλική κουζίνα, παίρνοντας τη σύγχρονη μορφή της τον 18ο αιώνα με την προσθήκη ντομάτας από τον Νέο Κόσμο.

Η κλασική μινεστρόνε είναι μια παραδοσιακή ιταλική σούπα, γεμάτη λαχανικά, ζυμαρικά και πλούσιες γεύσεις, που ζεσταίνει την καρδιά και το σώμα. Είναι ιδανική για ένα χειμωνιάτικο βράδυ ή για ένα ελαφρύ γεύμα, φέρνοντας τη νοστιμιά της ιταλικής κουζίνας στο τραπέζι μας.

Κλασική Μινεστρόνε: Υλικά

Για τέσσερεις μερίδες θα χρειαστούμε:

  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 καρότα
  • 1 κολοκυθάκι
  • 1 μικρή κόκκινη πιπεριά
  • 1 κουτί ντοματάκια (400 γραμμάρια)
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 100 γραμμάρια μικρά ζυμαρικά (κοχυλάκια ή ditalini)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 πρέζα μαύρο πιπέρι,
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένος βασιλικός
  • 1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 50 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 φύλλο δάφνης.

Προετοιμασία

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα, το κολοκυθάκι και την κόκκινη πιπεριά σε μικρά κομμάτια. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.

Μαγείρεμα

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα καρότα, το κολοκυθάκι και την πιπεριά, και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Ρίχνουμε τα ντοματάκια κονκασέ, τον ζωμό λαχανικών, το φύλλο δάφνης, την ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι, και ανακατεύουμε καλά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και μαγειρεύουμε για 8-10 λεπτά ακόμα, μέχρι να γίνουν al dente. Αφαιρούμε το φύλλο δάφνης και δοκιμάζουμε για να διορθώσουμε το αλάτι και το πιπέρι, αν χρειάζεται.

Κλασική μινεστρόνε. Ζάππας

Σερβίρουμε την κλασική μινεστρόνε ζεστή σε βαθιά πιάτα, πασπαλίζοντας από πάνω τριμμένη παρμεζάνα σε σκόνη και ψιλοκομμένο μαϊντανό για φρεσκάδα. Ιδανικά συνοδεύεται με φρέσκο ψωμί και ένα ποτήρι λευκό κρασί.

 


 

Εκτέλεση και Φωτογραφίες του Νίκου Ζάππα

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx