Συνταγή για μποέμ: Μεσημεριανό με ροκφόρ, αβοκάντο και λευκό κρασί
11/05/2025
Πολλές φορές, ο γλυκός ή και ο συννεφιασμένος ήλιος μας δημιουργεί τη διάθεση για απόδραση σε γαστρονομικά μονοπάτια με εορταστική ατμόσφαιρα. Το ροκφόρ με αβοκάντο αποτελεί την επιτομή της απλότητας και της κομψότητας, συνδυάζοντας την αλμυρή ένταση του γαλλικού ροκφόρ με την κρεμώδη υφή του αβοκάντο.
Με τα αβοκάντο δίπλα στο ροκφόρ, με τη φρεσκοκομμένη μπαγκέτα, το λάιμ, το πιπέρι και το λευκό γαλλικό κρασί να ενεργοποιεί τις αισθήσεις, αυτό το πιάτο είναι ιδανικό για ένα εορταστικό μεσημέρι γεμάτο κουβέντα, τέχνη και μποέμ διάθεση.
Προετοιμασία
Αφήνουμε το ροκφόρ όπως είναι, χωρίς να το κόψουμε σε κομμάτια. Κόβουμε τα αβοκάντο στη μέση, αφαιρούμε το κουκούτσι και τα αφήνουμε με τη φλούδα τους για να τα σερβίρουμε σαν φυσικά μπολ. Κόβουμε τη μπαγκέτα σε λεπτές πλαϊνές φέτες. Κόβουμε το λάιμ σε 4 φέτες.
Σύνθεση: Ροκφόρ, Αβοκάντο με λευκό κρασί
Σε μια ξύλινη σανίδα τοποθετούμε το ροκφόρ και τα μισά αβοκάντο, τοποθετώντας τα δίπλα-δίπλα με τις φέτες λάιμ στο πλάι, για να στύψουμε από πάνω και να δώσουμε φρεσκάδα. Πασπαλίζουμε το αβοκάντο με τριμμένο μαύρο πιπέρι για ένταση. Βάζουμε τις φέτες μπαγκέτας σε ένα ξύλινο μπολ.
Σερβίρουμε τη σανίδα στο κέντρο του τραπεζιού, με ασημικά μαχαιροπίρουνα και κρυστάλλινα ποτήρια γεμάτα παγωμένο λευκό γαλλικό κρασί, απολαμβάνοντας κάθε μπουκιά συνδυάζοντας το ροκφόρ με το αβοκάντο και το εκλεπτυσμένο κρασί.
Το γεύμα αυτό συνοδεύεται ιδανικά με τζαζ μουσική ιδίως με Βe Bop.