ΣΥΝΤΑΓΗ

Τι λέτε για vegan φρικασέ;

Τι λέτε για vegan φρικασέ; Ιωάννα Κατσαρόλη και Αρεστή Μαρία

Χόρτα! Η επιτομή της της ελληνικής μεσογειακής διατροφής! Ένας διατροφικός θησαυρός μοναδικής σύνθεσης σε φυτοχημικά συστατικά. Συνταγή υψηλής περιεκτικότητας σε βιταμίνη βιταμίνη Κ, απαραίτητη για την πήξη του αίματος και σε αντιοξειδωτικά. Μια ιδιαίτερη χορταστική πρόταση γεύματος, ιδιαίτερα πλούσια σε φυτικές ίνες και σε φυτικές πρωτεΐνες.

Η αυξημένη σύσταση σε φυτικές ίνες ενισχύει και κυρίως παρατείνει το αίσθημα κορεσμού, συμβάλλοντας σημαντικά στη μείωση του ρυθμού γαστρικής κένωσης και στην καλύτερη γλυκαιμική απόκριση. Μια εξαιρετική πηγή φυτικών πρωτεϊνών, που συνδυάζει έξυπνα τα αμινοξέα, βελτιώνοντας τη βιοδιαθεσιμότητά τους. Τί θα λέγατε, λοιπόν, για vegan φρικασέ;

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ VEGAN ΦΡΙΚΑΣΕ

  • 1 συσκευασία Garden Gourmet Vegan balls
  • 8-10 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 λευκά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • ½ φλ. φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 2 μαρούλια τρυφερά χοντροκομμένα
  • 1/2 κιλό χόρτα εποχής
  • ½ φλ. άνηθο ψιλοκομμένος
  • 2 κ.σ. μουστάρδα μαλακή
  • 1 λεμόνι
  • 1 κτγ. Corn Flour

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό βαθύ σκεύος σε μέτρια προς δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι.
  • Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια και σοτάρουμε ελαφρά.
  • Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί.
  • Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο, το ψιλοκομμένο μαρούλι, τα χόρτα και 1,5 φλ περίπου νερό.
  • Ανακατεύουμε το μίγμα μας μέχρι να “καθίσει” και προσθέτουμε το αλάτι, και τη μουστάρδα.
  • Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά και όταν τα λαχανικά έχουν ήδη μαλακώσει προσθέτουμε τα Garden Gourmet Vegan balls μαζί με ένα φλιτζανάκι του espresso νερό με το corn flour διαλυμένο μέσα.
  • Προσθέτουμε το λεμόνι και αφήνουμε να βράσει για 5-10 λεπτά το πολύ έως ότου όλα τα υλικά δέσουν μεταξύ τους.


 

Η Ιωάννα Κατσαρόλη είναι κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος. Η Μαρία Αρέστη είναι λινική διαιτολόγος-διατροφολόγος

Σε συνεργασία με το medNutrition

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι