ΣΥΝΤΑΓΗ

Τί λέτε, να φτιάξουμε λαχταριστές μηλοτηγανίτες;

Τί λέτε να φτιάξουμε λαχταριστές μηλοτηγανίτες;, Άννα Ναθαναηλίδου

Κάπως έχω στο μυαλό μου ότι χειμώνας δεν μπορεί να βγει αν δεν φάμε μια ωραία μηλόπιτα. Θα μου πεις τι είδους παραξενιά είναι αυτή… Θα σου πω, δίκιο έχεις, αλλά όπως πολύ καλά γνωρίζεις, ο καθένας με την τρέλα του! Στο μεταξύ επειδή έχω φτιάξει πολλές μηλόπιτες στη μέχρι τώρα ζήση μου, δεν φλέγομαι και από πόθο να φτιάξω άλλη μία.

Δεν με πειράζει τόσο πολύ η διαδικασία της παρασκευής, όσο η διαδικασία της αναμονής… Βάλτο στο φούρνο καμμιά ώρα, βγάλτο από το φούρνο, περίμενε να κρυώσει, μαζί θα κρυώσει και ο καφές… ξαναφτιάξε ζεστό καφέ και πάει λέγοντας… Θα κάνουμε λοιπόν κάτι γρήγορο, εύκολο με υλικά που έχουμε όλοι στο σπίτι και θα φάμε ένα ωραίο σπιτικό και εύκολο γλυκάκι, χωρίς ουρές και αναμονές. Μηλοτηγανίτες λοιπόν και μίλα μου για μήλα, μη μου μιλάς για κοτσάνια ούτε για φύλλα! Πάμε…

Βάλε σε ένα μπολ ένα μεγάλο αυγό, ζάχαρη, γάλα, μισό κουταλάκι κανέλα το λιωμένο βούτυρο και ανακάτεψέ τα καλά. Πρόσθεσε το αλεύρι, τη βρώμη και μια τσιμπιά αλάτι και ξανα-ανακάτεψε. Κι έχεις έναν υπεροχότατο χυλό, όλο δικό σου! Τρίψε και μέσα στο χυλό τα δύο μήλα που έχουνε μαραζώσει στη φρουτιέρα και είναι λίγο πριν τα πετάξεις. Αυτό ήταν – πάρε ανάσα και πάμε.

Αντικολλητικό τηγάνι: Βάλε μισό κουταλάκι βούτυρο πιο πολύ για την υπέροχη μυρωδιά που θα δώσει στις τηγανίτες σου, άστο να ζεσταθεί καλά και ρίξε μεγάλες κουταλιές από τον μηλοχυλό. Χαμήλωσε το μάτι σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία και μόλις πάρουνε καλό χρώμα τα γυρνάς από την άλλη. Μην βιαστείς να τα βγάλεις, άστα να ψηθούνε καλά. Και αν χρειαστεί ξαναγύρνα τα.

Τελείωσες όλο το χυλό; Ωραία, τώρα φτιάξε καφέ και… πάρε το μήλο και μην αργείς είναι η αγάπη καραβάκι της γραμμής….
Βάλε δυο μηλοτηγανίτες στο πιατάκι σου, λούστες και με μια σταλιά μέλι ή αγαύη ή σιρόπι σφένδαμου ή σιρόπι χαρουπιού ή δεν ξέρω τι άλλο έχει βγει στα ράφια για να μας παίρνουνε τα λεφτά… Και στην υγειά σου!

Υλικά

  • 1 μεγάλο αυγό
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει ολομόναχο
  • 320 ml γάλα πλήρες
  • 30 γρ. βρώμη
  • 1/2κουταλάκι κανέλα
  • ελάχιστο αλάτι
  • 2 μήλα
  • Μέλι ή αγαύη για το λούσιμο

Υ.Γ Μην αγχωθείς αν δεν έχεις όλα τα υλικά – αυτοσχεδίασε και θα τα έχεις. Δεν έχεις βούτυρο, βάλε λαδάκι. Δεν έχεις γάλα, βάλε συμπυκνωμένο και αραίωσέ το, δεν έχεις βρώμη, μη βάλεις καθόλου, δεν έχεις αλεύρι που φουσκώνει βάλε απλό και πρόσθεσε ένα κουταλάκι μπέϊκιν, δεν έχεις μήλα… ε, πήγαινε να πάρεις!

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι