Τι θα λέγατε για παντζαροσαλάτα με ντρέσινγκ μέντας;
15/09/2024Η παντζαροσαλάτα με ντρέσινγκ μέντας, σε συνδυασμό με το τυρί είναι μία άλλη εκδοχή της παραδοσιακής σαλάτας για να συνοδεύσει τα γεύματα μας.
Νόστιμη, δροσερή σαλάτα, πλούσια σε: Αντιοξειδωτικά, Κάλιο, Μαγνήσιο, Φυλλικό οξύ. Η συνταγή που θα παρουσιάσουμε είναι για τέσσερεις μερίδες. Η παντζαροσαλάτα με ντρέσινγκ μέντας, σε συνδυασμό με το τυρί αποτελεί ένα ολοκληρωμένο και νόστιμο διατροφικά γεύμα. Μία άλλη εκδοχή της παραδοσιακής σαλάτας για να συνοδεύσει τα γεύματα μας.
Υλικά για την παντζαροσάλατα
500 γρ παντζάρια
250 γρ. πράσινα στρογγυλά φασολάκια
1/4 φλιτζανιού κουκουναρι
1/4 φλιτζανιού ξανθή σταφίδα
2 φλιτζάνια φύλλα από πράσινα σαλατικά της αρεσκείας μας (μαρούλι σαλάτα, σπανάκι)
Για το Ντρέσινγκ Μέντας
1 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα μέντας, ψιλοκομμένα
1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κουτ. της σούπας λιωμένο σκόρδο
1/2 φλιτζανιού λευκό ξίδι
50 ml ελαιόλαδο
Για το Σερβιρισμα (προαιρετικά)
200 γρ cottage cheese
Ελιές
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ. Ρίχνουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ στο μπλέντερ και δουλεύουμε καλά, μέχρι να ετοιμάσουμε λείο μίγμα. Nοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι και τοποθετούμε στο ψυγείο, μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
Πλένουμε καλά τα παντζάρια, τα στεγνώνουμε, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί και τα ραντίζουμε με το ελαιόλαδο. Τα ψήνουμε στο φούρνο στους 220 °C, μέχρι να μαλακώσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα ξεφλουδίζουμε. Εναλλακτικά μπορούμε να βράσουμε τα παντζάρια μέχρι να μαλακώσουν.
Βράζουμε τα φασολάκια για 10 λεπτά στον ατμό μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να παραμείνουν τραγανά. Τέλος, καβουρδίζουμε ελαφρά τα κουκουνάρια στο φούρνο ή σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να ροδίσουν. Ρίχνουμε σε ένα μπολ τα παντζάρια, τα φασολάκια, το κουκουνάρι, τις σταφίδες και τα φύλλα των σαλατικών και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε τις ελιές και τη φέτα και σερβίρουμε μία πεντανόστιμη παντζαροσαλάτα.
Η Στέλλα Μορφογιάννη είναι διαιτολόγος-διατροφολόγος
Σε συνεργασία με το medNutrition