Επίθεση σε παρέλαση στο Ιράν, τουλάχιστον οκτώ νεκροί

-
69

Τουλάχιστον οκτώ μέλη των Φρουρών της Επανάστασης σκοτώθηκαν στην επίθεση που σημειώθηκε σήμερα εναντίον στρατιωτικής παρέλασης στην πόλη Αχβάζ στο νότιο Ιράν, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Οι δράστες, που σύμφωνα με το πρακτορείο Fars ήταν δύο και φορούσαν στρατιωτικές στολές, άνοιξαν πυρ εναντίον του πλήθους και στην συνέχεια επιχείρησαν να πυροβολήσουν εναντίον της εξέδρας των επισήμων. Εξουδετερώθηκαν όμως από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Την ίδια ώρα, άλλα μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για τέσσερις δράστες, από τους οποίους οι δύο έχουν σκοτωθεί και οι άλλοι δύο αναζητούνται. Η κρατική τηλεόραση κατηγόρησε «στοιχεία των απίστων» για την τρομοκρατική επίθεση, χαρακτηρισμός που παραπέμπει σε σουνίτες αντάρτες. Η Αχβάζ βρίσκεται στην επαρχία Κουζεστάν, όπου έχουν πραγματοποιηθεί σποραδικές διαμαρτυρίες από την αραβική μειονότητα του Ιράν.

Η στρατιωτική παρέλαση γινόταν για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων που γιορτάζεται σήμερα, 22 Σεπτεμβρίου, ημέρα κατά την οποία ξεκίνησε ο πόλεμος μεταξύ του Ιράν και του Ιράκ (1980-1988).