Μας κάνει πλάκα ο Ερντογάν, θέλει μιναρέ στην Ακρόπολη για να ανοίξει την Χάλκη

-
849

Σε νέες προκλήσεις κατά της Αθήνας προχώρησε ο Ερντογάν, εκμεταλλευόμενος μια προεκλογική συγκέντρωση στην Αδριανούπολη, και μάλιστα μόλις λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη Τσίπρα στην Τουρκία.

Στην ομιλία του ο Ερντογάν υποστήριξε πως, όταν ο Αλέξης Τσίπρας του έθεσε το θέμα επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, εκείνος του ζήτησε ως αντάλλαγμα να ανοίξει το τζαμί Φετχιγιέ στην Πλάκα. Είπε μάλιστα ότι αναρωτήθηκε γιατί το τζαμί δεν έχει μιναρέ.

«Οι θρησκευτικές μειονότητες μπορούν να εξασκήσουν τα δικαιώματά τους με πολλούς τρόπους. Τους επιστρέψαμε ακόμη και την ακίνητη περιουσία τους. Αντίθετα, τα τζαμιά μας στη Δύση δέχονται βομβιστικές και εμπρηστικές επιθέσεις. Στη “Δυτική Θράκη” και στη Γερμανία», είπε ο Ερντογάν.

Και πρόσθεσε: «Όταν συναντήθηκα με τον κ. Τσίπρα, του είπα το ίδιο. Είπα “κοίταξε, θέλετε κάτι από εμάς. Θέλετε τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης”. Είπα “ας ανοίξουμε το Φετχιγιέ Τζαμί στην Πλάκα. Και όταν μου απάντησε “θα ανοίξουμε το τζαμί” ρώτησα γιατί δεν υπάρχει μιναρές; Θα μπορούσαν οι εκκλησίες να είναι χωρίς καμπαναριό; Ποιο είναι το ουσιαστικό μέρος ενός τζαμιού; Οι μιναρέδες που φτάνουν ως τον ουρανό».

Ο Ερντογάν ανέφερε μάλιστα ότι η απάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού σε όλα αυτά ήταν ότι δέχεται επικρίσεις από την αντιπολίτευση.  Και στην συνέχεια σχολίασε: «Ας κριτικάρουν όσο θέλουν».

Και για να μην ξεχνιόμαστε, αναφερόμενος στην Θράκη μίλησε και πάλι για «Τούρκους» προσθέτοντας ότι οι Έλληνες δεν μπορούν να το δεχθούν αυτό, ενώ οι Τούρκοι όπως είπε δεν έχουν πρόβλημα να χρησιμοποιείται ο όρος «Ρωμιός».