Νέα πρόκληση Ακάρ: Το ψευδοκράτος είναι συμμέτοχο στον φυσικό πλούτο της Κυπριακής Δημοκρατίας

-
153
Πώς η Ελλάδα ακυρώνει την τουρκική προκλητικότητα, Αντωνία Δήμου

Συμμέτοχο στον φυσικό πλούτο γύρω από την Κυπριακή Δημοκρατία  θέλει το ψευδοκράτος ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή, ο Ακάρ δήλωσε, στο πλαίσιο της άσκησης «Γαλάζια Πατρίδα», ότι «η “Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου” είναι συμμέτοχη στον φυσικό πλούτο γύρω από το νησί», ότι «έχει δικαιώματα στην περιοχή» και ότι «όλοι πρέπει να συμπεριφερθούν ανάλογα με αυτά τα δεδομένα».

Τόνισε μάλιστα ότι η Άγκυρα εργάζεται για την υπεράσπιση αυτών των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της στο Αιγαίο και στην Μεσόγειο. Νωρίτερα πάντως είχε αναφερθεί στα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και στις σχέσεις καλής γειτονίας με την Ελλάδα.

«Με την γειτονική χώρα Ελλάδα στα πλαίσια της καλής γειτονίας και του διεθνούς δικαίου προσπαθούμε να βελτιώσουμε τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και να φέρουμε το επίπεδο των σχέσεων μας σε καλύτερο επίπεδο. Με τις συναντήσεις μας με τους ομολόγους μας, με τις επιτροπές που κάνουν συναντήσεις εργαζόμαστε για να φτάσουν οι σχέσεις μας σε καλύτερο επίπεδο» είπε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.