Πούτιν: Ανοησίες και σαχλαμάρες τα περί ρωσικής παρέμβασης στις ελληνικές εκλογές

-
175

Με τρεις διαδοχικές οργισμένες αναρτήσεις στο Twitter, αντέδρασε η Ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα και ο Πούτιν, σχολιάζοντας τις φήμες για δήθεν σχέδια ρωσικής ανάμιξης στις επικείμενες εκλογικές αναμετρήσεις της Ελλάδας.

Η αντίδραση οφείλονταν στα όσα μεταφέρθηκαν την Τρίτη σχετικά με δηλώσεις του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, ότι έχει αποδείξεις για προσπάθειες της Ρωσίας να αναμιχθεί στις επερχόμενες ελληνικές εκλογές. Δηλώσεις τις οποίες διέψευσε ο ίδιος ο Αμερικανός πρέσβης κάνοντας και αυτός λόγο για fakenews και σημειώνοντας μέσω Twitter ότι η τοποθέτηση του μεταφέρθηκε λανθασμένα και πως δεν είπε ότι έχει αποδείξεις

Η Ρωσική πρεσβεία στην πρώτη της ανάρτηση, σχολιάζοντας τα όσα μεταδόθηκαν από ελληνικά ΜΜΕ ανέφερε ότι «οι ισχυρισμοί περί δήθεν ρωσικής ανάμιξης στα εσωτερικά ζητήματα και χειραγώγησης πληροφοριών δεν αξίζουν καν σχόλιο. Ανήκουν στη γνωστή πλέον κατηγορία του highly likely, η οποία είναι συνώνυμο των fake news».

Ακολούθησε δεύτερη ανάρτηση στην οποία τονιζόταν ότι «όσον αφορά στις σχέσεις Ρωσίας - Ελλάδας είναι ειλικρινείς, ανοιχτές, έντιμες και ικανές να αντέξουν οποιεσδήποτε εξωτερικές πιέσεις και παρεμβάσεις». Η ρωσική πρεσβεία κοινοποίησε στο Twitter και τις  δηλώσεις του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος είπε ότι δύσκολα μπορεί να φανταστεί πως «κάποιος λογικώς σκεπτόμενος άνθρωπος στην Ελλάδα ή τη Ρωσία μπορεί να σκεφτεί ότι η Ρωσία σχεδιάζει συνωμοσίες εναντίον της Ελλάδας». Ο Ρώσος πρόεδρος χαρακτήριζε τα συγκεκριμένα σενάρια ως «ανοησίες» και «σαχλαμάρες».