ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Οι πολιτικές ρήξεις σε κυβέρνηση-αντιπολίτευση και η Γαλλία σαν πολιτικό εργαστήριο της Ευρώπης

Οι πολιτικές ρήξεις σε κυβέρνηση-αντιπολίτευση και το πολιτικό εργαστήριο "Γαλλία για την Ευρώπη"

Ο Σταύρος Λυγερός περιγράφει μεταξύ άλλων την αδιέξοδη κατάσταση σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ με μάχες τοποθέτησης προσώπων, μακριά όμως από τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας. Επιπλέον σχολιάζει την άνοδο της Λεπέν στη Γαλλία.

Ο επικεφαλής του Slpress.gr, αρθρογράφος και συγγραφέας Σταύρος Λυγερός σε μια συνολική συζήτηση στον 98.4 και τον Γιώργο Σαχίνη για τις πολιτικές ρήξεις που σημειώνονται πλέον τόσο στο κυβερνητικό στρατόπεδο, όσο και στα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Όπως σημειώνει, «το πολιτικό 28% είναι εντελώς διαφορετικό από το κοινοβουλευτικό 41% για την ηγεσία Μητσοτάκη, η οποία από χθες με τις κοινές ομιλίες Καραμανλή – Σαμαρά, που κατεδαφίζουν το σύνολο της πολιτικής Μαξίμου, ενός ακραίου νεοφιλελεύθερου κέντρου, αντιλαμβάνεται πλέον ότι η ΝΔ είναι δύο κόμματα στη συσκευασία του ενός.

Η ουσιαστικά σκληρή αντιπολίτευση στα 5 χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη γίνεται από το εσωτερικό της ΝΔ, από ένα πυρήνα γνήσιας λαϊκής δεξιάς και μάλστα με ριζοσπαστικό λόγο, όχι μόνο στα εθνικά θέματα, αλλά και την οικονομία μέχρι την πλήρη ανεξαρτησία της δικαιοσύνης».

Την ίδια ώρα περιγράφει την αδιέξοδη κατάσταση σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ με μάχες τοποθέτησης προσώπων, μακριά όμως από τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας, υποστηρίζοντας πως το σενάριο Δούκα για τη σύγκλιση ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ δεν διακινείται μόνο από την πλευρά Γιώργου Παπανδρέου, αλλά και από την πλευρά Τσίπρα.

Ο Σταύρος Λυγερός, μιλώντας για τις εξελίξεις με τη ραγδαία εκλογική άνοδο της παράταξης Λεπέν στη Γαλλία, εξηγεί γιατί το ιστορικά πολιτικό εργαστήριο της Ευρώπης, που είναι η Γαλλία, θα δώσει τελικά τον τόνο ως προς τα πού κινείται η πλειοψηφία των κοινωνιών.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι