Μας έδωσε η Γαλλία ρήτρα αμυντικής συνδρομής; (4':36'')

Λυγερός Σταύρος
12060
Μας έδωσε η Γαλλία ρήτρα αμυντικής συνδρομής; (4':36''), Σταύρος Λυγερός

Η υπόθεση της αγοράς των φρεγατών Belharra έχει προκαλέσει ρήγμα στις ελληνογαλλικές σχέσεις σε μία κρίσιμη συγκυρία, λόγω των κινήσεων του τουρκικού στόλου προς τα νότια της Κρήτης. Το κρίσιμο ζήτημα είναι εάν το Παρίσι έδωσε στην Ελλάδα ρήτρα αμυντικής συνδρομής, δηλαδή δέσμευση ότι θα εμπλακεί στρατιωτικά σε περίπτωση ελληνοτουρκικής σύρραξης.

Ακούστε το ηχητικό σχόλιο του Σταύρου Λυγερού

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.
  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.