ΑΔΜΗΕ: Παράταση της 2ης φάσης για τη διάθεση του 20% της Αριάδνη Interconnection

ΑΔΜΗΕ: Παράταση της 2ης φάσης για τη διάθεση του 20% της Αριάδνη  Interconnection

Έως το τέλος Ιουλίου παρατείνεται η 2η φάση του διαγωνισμού για τη διάθεση ποσοστού 20% της εταιρείας ειδικού σκοπού «Αριάδνη Interconnection ΑΕΕΣ», με την υποβολή των οικονομικών προσφορών των σχημάτων. Η εταιρεία είναι 100% θυγατρική του ΑΔΜΗΕ και αποτελεί τον φορέα υλοποίησης της ηλεκτρικής διασύνδεσης Αττικής – Κρήτης.

Κατά τη διεξαγωγή της 2ης φάσης του διαγωνισμού, έχει δοθεί στους υποψήφιους πρόσβαση στο Virtual Data Room (VDR) που έχει δημιουργηθεί σχετικά, κατόπιν της αποδοχής των όρων πρόσβασης. Το VDR περιλαμβάνει τα τεχνικά και οικονομικά στοιχεία της εταιρείας, καθώς και το υλικό εκείνο που κρίνεται αναγκαίο για τη διαμόρφωση των δεσμευτικών οικονομικών προσφορών των υποψηφίων.

Υπενθυμίζεται ότι στη 2η φάση του διαγωνισμού συνεχίζουν η εταιρεία State Grid International Development Belgium Limited και η κοινοπραξία των εταιρειών Meridiam Europe IV A SAS και ΦΑΕΘΩΝ Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία Συμμετοχών.

Οι δεσμευτικές προσφορές από τους ενδιαφερόμενους μπορούν να υποβληθούν έως την Παρασκευή 26 Ιουλίου, ενώ στη συνέχεια θα ξεκινήσει η διαδικασία της αξιολόγησης από πλευράς ΑΔΜΗΕ, η οποία εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί εντός του 2024. Η ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με το ηπειρωτικό Σύστημα (Αττική) με ικανότητα μεταφοράς 1 GW, τεχνολογίας συνεχούς ρεύματος (DC), θα τεθεί σε εμπορική λειτουργία το 2025. Το κατασκευαστικό σκέλος του έργου έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, ενώ συνεχίζονται οι εργασίες καλωδίωσης και ανέγερσης του υπαίθριου εξοπλισμού, για να ακολουθήσει η ηλέκτριση του καλωδίου στα τέλη του 2024.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι