Ακόμη ένα φωτοβολταϊκό πάρκο εντός του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών “Ελευθέριος Βενιζέλος”

Ακόμη ένα φωτοβολταϊκό πάρκο εντός του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών “Ελευθέριος Βενιζέλος”

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε. (ΔΑΑ) στο πλαίσιο της δέσμευσής του, για μηδενικές εκπομπές άνθρακα έως το 2025, (εταιρική πρωτοβουλία “Route 2025”), έχει προχωρήσει τις διαδικασίες για την εγκατάσταση, εντός του χώρου του αεροδρομίου ενός ακόμα φωτοβολταϊκού πάρκου. Θα είναι το τρίτο στη σειρά ισχύος 35,5MW με σύστημα αποθήκευσης ενέργειας με μπαταρία 82MWh, για αυτοπαραγωγή -και ιδιοκατανάλωση.

Το πρώτο φ/β ισχύος των 8 ΜW λειτουργεί από το 2011 και το δεύτερο από τον Απρίλιο 2023 ισχύος 16 MW. Με το τρίτο φ/β θα καλυφθεί το 100% των ημερήσιων αναγκών του «Ελευθέριος Βενιζέλος». Ο διαγωνισμός αναμένεται να ολοκληρωθεί με την υπογραφή της σύμβασης. Το κόστος επένδυσης είναι 50 εκατ. ευρώ.

Το έργο της εγκατάστασης του φ/β πάρκου θα είναι έτοιμο , όπως εκτιμά η διοίκηση τον Σεπτέμβριο του 2025.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι