Κορυφαίες Διακρίσεις για τον Όμιλο Σαράντη στα Procurement Excellence Awards 2024

Κορυφαίες Διακρίσεις για τον Όμιλο Σαράντη στα Procurement Excellence Awards 2024

Ο Όμιλος Σαράντη και το Τμήμα Προμηθειών κατέκτησαν σημαντικές διακρίσεις στα Procurement Excellence Awards, αποσπώντας Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία Best Category Management Initiative με την υποψηφιότητα “Fragrance Excellence: A Category Management journey towards sustainable simplicity and cost optimization” καθώς και Ασημένιο Βραβείο στην κατηγορία Manufacturing με την υποψηφιότητα ”Procurement Team: Mapping the road towards Excellence!”.

Η εντυπωσιακή τελετή απονομής ολοκληρώθηκε με την παρουσία 170 εκπροσώπων του κλάδου, θέτοντας έναν εντυπωσιακό επίλογο στην 1η διοργάνωση των βραβείων. Οι μεγάλοι νικητές, αναδείχθηκαν την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024, στο Radisson Blu Park Hotel. Στον Όμιλο Σαράντη, καθοδηγούμενοι από τον σκοπό μας, ακολουθούμε και επενδύουμε σε μια σαφή στρατηγική και ένα επιτυχημένο επιχειρηματικό μοντέλο που δημιουργούν βιώσιμη κερδοφόρα ανάπτυξη και αξία για όλους τους ενδιαφερόμενους μέσα σε ένα άκρως ανταγωνιστικό διεθνές επιχειρηματικό περιβάλλον.

Η Ομάδα Προμηθειών του Ομίλου δεν ανταποκρίνεται απλώς στους στόχους, αλλά επιδιώκει το Excellence. Με σχολαστικά σχεδιασμένα πλάνα ετήσιας εξοικονόμησης, σύναψη συμβολαίων και open-book συμφωνιών, μείωση αριθμού προμηθευτών και διαχείριση ρίσκου με ενεργούς εναλλακτικούς προμηθευτές του business, αποδεικνύουμε τη δέσμευσή μας για συνεχή βελτίωση, στρατηγικές συνεργασίες και για μετάφραση των εταιρικών στόχων & στρατηγικών, σε ενέργειες και μετρήσιμα αποτελέσματα.

Η Ομάδα Προμηθειών του Ομίλου Σαράντη δεν επιτυγχάνει, αλλά Επαναπροσδιορίζει, προσεγγίζοντας σταθερά την αριστεία, εστιάζοντας στους εξής 3 πυλώνες: Value Creation – Supplier & Risk Management – People & Efficiency Improvement. Μέσα από την πρωτοποριακή πρωτοβουλία “Fragrance Excellence” το Τμήμα Προμηθειών έρχεται να ανατρέψει την κατηγορία Fragrance, εστιάζοντας τόσο στη βιωσιμότητα όσο και στο κόστος. Η ανανέωση της συσκευασίας με ταυτόχρονη μείωση κωδικών υλικών και προμηθευτών, οδηγεί σε βελτιστοποίηση διαχειριστικού χρόνου και κόστους, προωθώντας παράλληλα την κυκλική οικονομία.

Οι καινοτομίες που εισάγει περιλαμβάνουν την απλοποίηση υλικών &παραγωγικών διαδικασιών, τη μείωση βάρους της συσκευασίας και την αύξηση της ανακυκλωσιμότητας των προϊόντων. Η ολιστική προσέγγιση Reduce-Reuse-Recycle υπογραμμίζει τη δέσμευση για υπεύθυνη κατανάλωση. Αυτή η ολοκληρωμένη στρατηγική ενισχύει όχι μόνο την εμπειρία του καταναλωτή, αλλά και την προσφορά του Ομίλου σε ηθικά και βιώσιμα προϊόντα και πρακτικές, στηρίζοντας την πρωτοβουλία για ένα πιο sustainable μέλλον.

Ο Όμιλος Σαράντη με στόχο την υπεύθυνη κατανάλωση, δεσμεύεται να προωθεί έναν πιο βιώσιμο τρόπο ζωής, παρέχοντας οικολογική προοπτική στη χρήση των προϊόντων του, αγκαλιάζοντας τις έννοιες της ανακύκλωσης, τον ορθό διαχωρισμό απορριμμάτων και την επαναχρησιμοποίηση της συσκευασίας. Η επιχειρηματική μας δράση βασίζεται στην κοινωνική υπευθυνότητα και την ηθική. Έτσι μόνο μπορούμε και παράγουμε διαρκώς αξία για τους συνεργάτες μας. Φροντίζουμε σήμερα, για το αύριο!

Όμιλος Σαράντη

Με έδρα την Αθήνα και έχοντας διαγράψει μια ιστορία 60 χρόνων στο χώρο, ο Όμιλος Σαράντη αποτελεί μια πολυεθνική εταιρεία
καταναλωτικών προϊόντων με διαρκώς επεκτεινόμενο γεωγραφικό αποτύπωμα και κορυφαία brands. Η δραστηριότητα του Ομίλου
επικεντρώνεται στα προϊόντα Ομορφιάς – Περιποίησης Δέρματος – Αντιηλιακής Προστασίας, Προσωπικής Φροντίδας, Οικιακής Φροντίδας, καθώς και στις Στρατηγικές Συνεργασίες, προσφέροντας σε κάθε κατηγορία υψηλής ποιότητας σήματα που είναι κορυφαία στις προτιμήσεις των καταναλωτών.

Με έντονη δραστηριότητα σε δεκατρείς χώρες οργανωμένες σε 8 business units – Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένης της
Πορτογαλίας), Πολωνία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Δυτικά Βαλκάνια, Τσεχία & Σλοβακία, Ουκρανία, Ουγγαρία – ο Όμιλος διατηρεί τη δυναμική διεθνή του παρουσία και το αξιοσημείωτο δίκτυο διανομής του σε περισσότερες από 50 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι