Μελίνα Τραυλού: Μην πυροβολείτε τη ναυτιλία!

Μελίνα Τραυλού: Μην πυροβολείτε τη ναυτιλία!
Από Αριστερά: Γιάννης Α. Ξυλάς Δημήτριος Φαφαλιός Αντώνιος Θ.Ν. Λαιμός Μελίνα Τραυλού Μιχαήλ Χανδρής Ιωάννης Κ. Λύρας Κατερίνα Πέππα

Τα έσοδα από την ένταξη της ναυτιλίας στο EU ETS (ευρωπαϊκό σύστημα εμπορίας ρύπων) θα πρέπει να γυρίσουν στο ναυτιλιακό κλάδο, ως επιδότηση στα καύσιμα ώστε να μειωθεί το χάσμα μεταξύ των νέων ακριβών καυσίμων και των συμβατικών, είπε η πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών ΕΕΕ Μελίνα Τραυλού, σε συνέντευξη, στο κλείσιμο ως είθισται, της διεθνούς έκθεσης για τη ναυτιλία ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2024,. Σήμερα έπεσε η αυλαία μιας ακόμα επιτυχημένης έκθεσης διεθνούς κύρους.

Η πρόεδρος της ΕΕΕ εξήγησε ότι ο κλάδος (μας) είναι ανθρωποκεντρικός και η επιτυχία μας οφείλεται στους ανθρώπους που έχουμε στα καράβια μας, ανθρώπους σωστά εκπαιδευμένους. Και χαίρομαι για την πρωτοβουλία του υπουργείου Ναυτιλίας να ανακηρύξει το 2024 και 2025 έτη ναυτικής εκπαίδευσης, γιατί έτσι υπάρχει και μια δέσμευση από την πλευρά του. Η ελληνική ναυτιλία είναι πιο δυνατή από ποτέ και οι προτεραιότητες που έχει είναι η προσέλκυση νέων ταλέντων στη θάλασσα, και η ενίσχυση της εξωστρέφειας, προτείνοντας την ένταξη του κλάδου κάτω από μία ενιαία διεύθυνση στην Κομισιόν.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης η κα Τραυλού είπε ότι είναι απαράδεκτο η ναυτιλία που είναι ουδέτερη και παγκόσμια να βρίσκεται στο στόχαστρο οποιασδήποτε πολιτικής κρίσης και συνήθως είναι και ανυπεράσπιστη. τονίζοντας: Μην πυροβολείτε τη ναυτιλία!

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι