Μια μέρα με έναν “σομελιέ νερού” στο LG Water Science Lab

Μια μέρα με έναν “σομελιέ νερού” στο LG Water Science Lab
Evoto

Η Παγκόσμια Ημέρα Νερού, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 22 Μαρτίου, υπενθυμίζει σε όλους τη σημασία του καθαρού πόσιμου νερού. Εφιστά την προσοχή στις παγκόσμιες προκλήσεις, όπως η λειψυδρία και η ρύπανση του νερού, και συνηγορεί υπέρ των συλλογικών προσπαθειών για τη διασφάλιση της καθολικής πρόσβασης σε ασφαλές νερό. Στο προσκήνιο αυτής της αποστολής βρίσκεται το εργαστήριο LG Water Science Lab, το οποίο είναι προσηλωμένο στην ανάπτυξη λύσεων για την παροχή υψηλής ποιότητας νερού στους πελάτες. Προς τιμήν της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού, στο άρθρο αυτό ρίχνουμε μια ματιά στο ουσιαστικό έργο των ενθουσιωδών και άρτια εκπαιδευμένων ειδικών του εργαστηρίου, γνωστών ως «σομελιέ νερού».

Αποφασισμένοι να κάνουν την πραγματική διαφορά, οι σομελιέ νερού της LG αναλύουν τη γεύση και την ποιότητα του νερού με το ίδιο επίπεδο ακρίβειας που οι σομελιέ κρασιού αξιολογούν το κρασί. Ο ρόλος τους είναι να διασφαλίζουν ότι το νερό που προέρχεται από τους κορυφαίους καθαριστές νερού και τα συστήματα φιλτραρίσματος της LG είναι όσο το δυνατόν πιο ασφαλές και φρέσκο.

Η διαδικασία αξιολόγησης του νερού στο Water Science Lab ξεκινά με σχολαστικά παρασκευασμένα δείγματα για την πρόληψη της μόλυνσης. Δεδομένου ότι η γεύση και το άρωμα του νερού μπορούν να επηρεαστούν από τις παραμικρές αλλαγές στο περιβάλλον δοκιμής, οι σομελιέ του νερού αποφεύγουν τα έντονα καρυκευμένα τρόφιμα, το αλκοόλ ή τον καπνό του τσιγάρου πριν από τη δοκιμή. Διεξάγουν «τυφλές» αισθητηριακές αξιολογήσεις για να εκτιμήσουν τη γεύση του νερού και χρησιμοποιούν εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας για να αναλύσουν τα συστατικά του νερού για ακαθαρσίες. Πέρα από τις γευστικές αξιολογήσεις και την ανάλυση ποιότητας, στις αρμοδιότητές τους περιλαμβάνονται η έρευνα προϊόντων και η ανάπτυξη φίλτρων, συμβάλλοντας στην εξέλιξη των τεχνολογιών φιλτραρίσματος της LG για σταθερά καθαρό και με εξαιρετική γεύση νερό.

Η LG χρησιμοποιεί επιστημονικά τεκμηριωμένες μεθόδους για να διασφαλίσει την ποιότητα του νερού που παρέχουν οι καθαριστές της, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που βρίσκονται σε άλλες συσκευές της LG, όπως τα ψυγεία. Ενώ η έρευνα επικεντρώνεται κυρίως στα συστήματα φιλτραρίσματος, περιλαμβάνει επίσης τη σύνθεση του νερού και την ανάλυση των ακαθαρσιών, που είναι ζωτικής σημασίας για τη βέλτιστη απόδοση σε διάφορες συσκευές, όπως η αποφυγή κηλίδων νερού στα σκεύη στα πλυντήρια πιάτων.

Πιστοποιημένο από το Korea Laboratory Accreditation Scheme, το εργαστήριο LG Water Science διεξάγει χιλιάδες δοκιμές ετησίως για να ελέγξει την ασφάλεια και τη γεύση του νερού. Το εργαστήριο χρησιμοποιεί τις πλέον σύγχρονες τεχνολογίες για την ανίχνευση επιβλαβών ουσιών σε μικροσκοπικά επίπεδα (0,001 μέρη ανά εκατομμύριο) και διασφαλίζει τη συμμόρφωση με τα πρότυπα ασφαλείας του κλάδου.

Σε συνεργασία με κορυφαίους εμπειρογνώμονες και διεθνείς οργανισμούς, η LG συμβάλλει στην αντιμετώπιση των νέων προκλήσεων για την ποιότητα του νερού. Το εργαστήριο έχει αναπτύξει τα δικά του πρωτόκολλα δοκιμών για την ακριβή αξιολόγηση και τη συνεχή βελτίωση των τεχνολογιών φιλτραρίσματος. Μέσω εκτεταμένης έρευνας και ενός παγκόσμιου δικτύου ειδικών σε θέματα νερού και επιστημονικών συμβούλων, το εργαστήριο έχει καθιερωθεί ως παγκόσμιας κλάσης αυθεντία στην επιστήμη του νερού.Το Water Science Lab συνεργάζεται επίσης εσωτερικά με τα τμήματα της LG που αναπτύσσουν λύσεις σχετικές με το νερό, ανταλλάσσοντας γνώσεις για τη βελτίωση της απόδοσης των προϊόντων.

Evoto

« Γευστικό νερό» μέσω τεχνογνωσίας και καινοτομίας

Η γεύση του νερού επηρεάζεται από τη σύνθεση των μετάλλων του, επηρεάζοντας τη γεύση, την αίσθηση του στόματος και το τελείωμα. Για να διασφαλίσει μια δροσιστική και ουδέτερη γεύση, η LG βελτιώνει συνεχώς τα συστήματα καθαρισμού της, εξισορροπώντας τα ευεργετικά μέταλλα και εξαλείφοντας παράλληλα τις ανεπιθύμητες οσμές και γεύσεις. Η LG διαμορφώνει τα συστήματα φιλτραρίσματός της σύμφωνα με την ποιότητα του νερού της περιοχής και τα σχόλια των πελατών, επανεκτιμώντας και τελειοποιώντας διαρκώς τα φίλτρα για βελτιωμένη συνέπεια.

Το εργαστήριο παίζει καθοριστικό ρόλο στον προσδιορισμό και την παροχή « γευστικού νερού ». Αναλύοντας την ποιότητα των τοπικών υδάτων και συνεργαζόμενη με πιστοποιημένους σομελιέ νερού από την Ένωση Σομελιέ νερού της Κορέας, η LG δημιούργησε έναν ολοκληρωμένο χάρτη ποιότητας νερού. Μέσω τακτικών δοκιμών, το εργαστήριο συμβάλλει ώστε το νερό από τους καθαριστές της LG να ανταποκρίνεται στις γευστικές προτιμήσεις των πελατών της.

Καινοτομία στο φιλτράρισμα του νερού για ένα βιώσιμο μέλλον

Η έρευνα του εργαστηρίου LG Water Science προχωράει ξεπερνά την ανάλυση του προφίλ γεύσης για την αντιμετώπιση ευρύτερων ζητημάτων ποιότητας του νερού. Τα παραδοσιακά συστήματα αντίστροφης όσμωσης, που χρησιμοποιούνται συνήθως σε περιοχές με υψηλή σκληρότητα και θολότητα νερού, είναι γνωστό ότι παράγουν σημαντικά λύματα. Για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, η LG έχει αναπτύξει συστήματα φιλτραρίσματος άμεσης ροής που εξαλείφουν τους ρύπους μειώνοντας παράλληλα τη σπατάλη νερού, διατηρώντας τα βασικά μέταλλα και εξασφαλίζοντας μια σταθερή και αποτελεσματική παροχή νερού.

Δεδομένου ότι παγκόσμιες προκλήσεις για το νερό εντείνονται, η LG παραμένει προσηλωμένη στον έλεγχο των συνθηκών και ηγείται του μέλλοντος του καθαρισμού νερού μέσω καινοτόμων τεχνολογιών για πιο καθαρό και ασφαλές πόσιμο νερό.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx