Νέα εκπαιδευτικά προγράμματα και ιστορίες επικοινωνίας από το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ

Νέα εκπαιδευτικά προγράμματα και ιστορίες επικοινωνίας από το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ

Εκπαιδευτικά Προγράμματα: «Ένας Κόσμος Ιστορίες» – Από Οκτώβριο 2024 έως Μάιο 2025 με online κρατήσεις στο otegroupmuseum.gr

Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ συνεχίζει για 14η χρονιά με νέα εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις για σχολεία και οικογένειες, που συνδυάζουν τεχνολογία, ψυχαγωγία, μάθηση και δημιουργικότητα. Όπως κάθε χρόνο έτσι και για τα φετινά εκπαιδευτικά προγράμματα «Ένας Κόσμος Ιστορίες» η συμμετοχή είναι δωρεάν για όλους και οι κρατήσεις γίνονται online στο www.otegroupmuseum.gr.

Τα περισσότερα από 300 εκπαιδευτικά προγράμματα που θα πραγματοποιηθούν από τον Οκτώβριο 2024 έως τον Μάιο 2025, απευθύνονται σε παιδιά από 5-12 ετών, σχολεία και οικογένειες. Περιλαμβάνουν εικαστικά εργαστήρια («Ήταν ένα μικρό Καράβι», «Τυπώματα με Ποδήλατο», «Κεραμική στο Μουσειό», VR & 3D Ζωγραφική), εργαστήρια STEM («Ρομπότ στο Διάστημα», «Μήνυμα από τον Άρη», «Ομάδα Διάσωσης AI»), παιχνίδια επικοινωνίας («Ένας Ζογκλέρ στο Μουσείο», «Μουσείο στο Σκοτάδι», «Τσάκα – Τσάκα», «Αγγελιοφόρος της Θεάς», «Από την Πόλη έρχομαι»), θεατρικές παραστάσεις («Κλήση από τον Ισημερινό), εργαστήρια storytelling. Παράλληλα πραγματοποιούνται ξεναγήσεις και ενημερωτικές δράσεις όπως το «Διαδίκτυο με Ασφάλεια», που απευθύνονται και σε μαθητές Λυκείου.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών σχεδιάζονται και πραγματοποιούνται από ειδικούς μουσειοπαιδαγωγούς. Επιπλέον, κάθε χρόνο τον Μάιο πραγματοποιούνται ειδικές επιπλέον εκπαιδευτικές δράσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών και τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων.

smart

Όσοι συμμετέχουν στις εκπαιδευτικές δράσεις του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν και στους εκθεσιακούς χώρους των δύο ορόφων του Μουσείου και να γνωρίσουν  τις νέες θεματικές ενότητες, όπως την ιστορία του internet (διατέθηκε στο κοινό το 1991) και του gaming, καθώς και τα αναλογικά και ψηφιακά κέντρα, όπου ο επισκέπτης μπορεί να δει από κοντά τον τρόπο που γίνονταν οι τηλεφωνικές κλήσεις στο παρελθόν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για 4η συνεχή χρονιά, το Μουσείο ταξιδεύει online στα απομακρυσμένα δημοτικά σχολεία της περιφέρειας με το εικαστικό εργαστήρι «Το Μουσείο στη Βαλίτσα μας», προσφέροντας ίση πρόσβαση στη γνώση και νέες εμπειρίες και στους μαθητές της περιφέρειας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx