Νέο πρόγραμμα για 1.000 ανέργους για ψηφιακή κατάρτιση σε cloud services

Νέο πρόγραμμα για 1.000 ανέργους για ψηφιακή κατάρτιση σε cloud services

Από την ΔΥΠΑ και την Amazon Web Services στην ΟΤΕ Academy
Δηλώσεις συμμετοχής έως τις 12/12/2023 στο gov.gr

Ξεκίνησαν οι ηλεκτρονικές δηλώσεις συμμετοχής στο νέο δωρεάν πρόγραμμα κατάρτισης για 1.000 ανέργους 18 έως 60 ετών που υλοποιεί η ΔΥΠΑ, για υπηρεσίες υπολογιστικού νέφους (cloud services), σε συνεργασία με την Amazon Web Services (AWS). Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά τον Ιανουάριο του 2024 από την OTE Academy, επίσημο εκπαιδευτικό φορέα στην Ελλάδα για εκπαιδεύσεις της AWS (Amazon Web Services Training Partner).

Το «AWS Cloud Practitioner Essentials» είναι εκπαίδευση διάρκειας 8 ωρών και πραγματοποιείται αποκλειστικά μέσω διαδικτύου. Στο περιεχόμενο της διδασκαλίας περιλαμβάνονται οι βασικές έννοιες του AWS Cloud, οι υπηρεσίες AWS, η αρχιτεκτονική, η ασφάλεια, η τιμολόγηση, καθώς και η υποστήριξη του υπολογιστικού νέφους (cloud computing). Με την ολοκλήρωση του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης, για να την προσθέσουν στο βιογραφικό τους. Έτσι, θα αποκτήσουν συγκριτικό πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας, καθώς θα έχουν εκπαιδευτεί σε ένα σημαντικό, σύγχρονο αντικείμενο, που συμβάλλει στην ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό των επιχειρήσεων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα έως την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 23:59, ηλεκτρονικά στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη του Ελληνικού Δημοσίου: https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/psephiakes-dexiotetes/dorean-programma-katartises-cloud-practitioner-essentials-aws

Η OTEAcademy, τα τελευταία 3 χρόνια, ως επίσημος εκπαιδευτικός φορέας στην Ελλάδα, έχει εκπαιδεύσει περισσότερα από 2.000 άτομα σε Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) υψηλής εξειδίκευσης και πάνω από 300 άτομα σε υπηρεσίες υπολογιστικού νέφους της AWS.

Οι εγκαταστάσεις της ΟΤΕ Academy στο Μαρούσι.

Σχετικά με την ΟΤΕ Academy

Η OTE Academy, μέλος του Ομίλου ΟΤΕ, είναι o μεγαλύτερος οργανισμός επαγγελματικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Με κύρια δραστηριότητα το business training, σχεδιάζει και υλοποιεί υψηλού επιπέδου εκπαιδεύσεις προσωπικής ανάπτυξης και τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών (ICT), ενώ στις σύγχρονες εγκαταστάσεις 18.500τ.μ. που διαθέτει, παρέχει υπηρεσίες φιλοξενίας για διάφορες δραστηριότητες όπως οργάνωση εκπαιδεύσεων, εταιρικών συναντήσεων, συνεδρίων κ.λπ. Επιπλέον, αξιοποιώντας την πολυετή εμπειρία της στο customer experience, η OTE Academy προσφέρει και τη σειρά επαγγελματικών εκπαιδεύσεων προσωπικής ανάπτυξης με βάση τη φιλοσοφία Love2Learn® με στόχο την εξέλιξη του εκπαιδευόμενου σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο, μέσα από μια ξεχωριστή εκπαιδευτική εμπειρία βασισμένη στις βιωματικές ασκήσεις, το δημιουργικό παιχνίδι και τις τέχνες. Η OTE Academy αποτελεί επίσημο συνεργάτη εκπαίδευσης των μεγαλύτερων διεθνών φορέων και ινστιτούτων τεχνολογίας, όπως η Cisco, η Amazon Web Services, η Oracle, η Microsoft κ.λπ.

Σχετικά με την Amazon Web Services

Εδώ και 14 χρόνια, η Amazon Web Services αποτελεί την πιο πλήρη και ευρέως χρησιμοποιούμενη πλατφόρμα υπολογιστικού νέφους (cloud) στον κόσμο. Η AWS παρέχει περισσότερες πλήρως αναπτυγμένες υπηρεσίες υπολογιστικής ισχύος, αποθήκευσης, βάσεων δεδομένων, δικτύωσης, ανάλυσης δεδομένων (analytics), ρομποτικής, νοημοσύνης των μηχανών (machine learning) και τεχνητής νοημοσύνης, Internet of Things, mobile, ασφάλειας πληροφοριών, υβριδικών λύσεων, εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας (VR & AR), Μέσων, καθώς και ανάπτυξης εφαρμογών και διαχείρισης, από 77 Ζώνες Διαθεσιμότητας (Availability Zones) σε 24 γεωγραφικές περιφέρειες, με περαιτέρω σχεδιασμό για 18 επιπλέον Ζώνες Διαθεσιμότητας και 6 ακόμη περιφέρειες σε Αυστραλία, Ινδία, Ινδονησία, Ιαπωνία, Ισπανία και Ελβετία. Εκατομμύρια πελάτες, συμπεριλαμβανόμενων ταχεία αναπτυσσόμενων startups, μεγάλων επιχειρήσεων και σημαντικών δημόσιων οργανισμών, εμπιστεύονται την AWS για να στηρίξουν τις υποδομές τους, να γίνουν πιο ευέλικτες και να μειώσουν τις δαπάνες τους. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα aws.amazon.com.

Σχετικά με την ΔΥΠΑ

Στο πλαίσιο της μετεξέλιξης του τέως ΟΑΕΔ από έναν γραφειοκρατικό και επιδοματικό οργανισμό σε μια νέα, σύγχρονη και ευρωπαϊκή Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης, η ΔΥΠΑ υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο και συνεκτικό σχέδιο για την καταπολέμηση της ανεργίας. Με επίκεντρο τις ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης, η ΔΥΠΑ αξιοποιεί σημαντικούς πόρους του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» και του ΕΣΠΑ και υλοποιεί μεγάλης κλίμακας δράσεις για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την αναβάθμιση των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας, με έμφαση στην ψηφιακή και πράσινη μετάβαση της οικονομίας.

Ως ο επιχειρησιακός βραχίονας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για την προώθηση της απασχόλησης και κεντρικός πυλώνας για την επαγγελματική κατάρτιση στη χώρα μας, η ΔΥΠΑ σχεδιάζει καινοτόμα προγράμματα «νέας γενιάς», σε συνεργασία με επιχειρήσεις, πανεπιστήμια και παγκοσμίως κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας, ενεργοποιεί νέες υπηρεσίες, αναδιοργανώνει τις δομές και επενδύει στον ψηφιακό μετασχηματισμό της. Επιπλέον, η ΔΥΠΑ αποτελεί πλέον τον φορέα επανεκκίνησης της στεγαστικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Με εξωστρεφή και εκσυγχρονιστικό προσανατολισμό, η ΔΥΠΑ παρέχει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, θέτοντας ως προτεραιότητα την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων, με στόχο την προώθηση της απασχόλησης και την σύζευξη προσφοράς και αίτησης στην αγορά εργασίας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι