Όμιλος ΔΕΠΑ Εμπορίας: Ισχυρό παρών στη Διεθνή Έκθεση για την Πράσινη & Έξυπνη Ενέργεια «Renewable Energy Tech»

Όμιλος ΔΕΠΑ Εμπορίας: Ισχυρό παρών στη Διεθνή Έκθεση για την Πράσινη & Έξυπνη Ενέργεια «Renewable Energy Tech»

Δυναμική παρουσία έχει ο Όμιλος ΔΕΠΑ Εμπορίας στη Διεθνή Έκθεση για την Πράσινη και Έξυπνη Ενέργεια «Renewable Energy  Tech», η οποία διεξάγεται στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης από τις 7 Μαρτίου ως τις 9 Μαρτίου 2024.

Σε ένα σύγχρονο και φιλόξενο περίπτερο, οι επισκέπτες της Έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις πολυσχιδείς δραστηριότητες  και επενδύσεις του Ομίλου, αλλά και των θυγατρικών του, όπως το Φυσικό Αέριο – Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας, στο τομέα της καθαρής ενέργειας.

Η ΔΕΠΑ Εμπορίας πρωτοστατεί στην πράσινη μετάβαση αναπτύσσοντας ένα χαρτοφυλάκιο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) που ξεπερνά ήδη τα 750MW, με στόχο το 1 GW, σε όλη τη χώρα, καθώς και στις τεχνολογίες και τις υποδομές για την αποθήκευση και την προμήθεια των «ανανεώσιμων» αερίων, όπως είναι το υδρογόνο και το βιομεθάνιο.

Οι επενδύσεις, σε Bio-LNG, Πράσινο Υδρογόνο και Bio-CNG είναι πραγματικότητα και για το FISIKON, το μοναδικό πανελλαδικό δίκτυο πρατηρίων Συμπιεσμένου Φυσικού Αερίου (CNG) της χώρας που διαχέει τα μεγάλα οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη της αεριοκίνησης στους οδηγούς όλης της χώρας.

Παράλληλα, οι επισκέπτες της ‘Έκθεσης μπορούν να ενημερωθούν και για τα μεγάλα διεθνή έργα της εταιρείας που θωρακίζουν την ενεργειακή ασφάλεια της Ελλάδας και τη μετατρέπουν σε ευρωπαϊκό ενεργειακό κόμβο. Η ΔΕΠΑ Εμπορίας πρωταγωνιστείστην ανάπτυξη στρατηγικών υποδομών, όπως ο νέος πλωτός Τερματικός Σταθμός LNG (FSRU) στην Αλεξανδρούπολη και ο ελληνο-βουλγαρικός αγωγός IGB, οι οποίοι ενισχύουν την ασφάλεια εφοδιασμού στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ταυτόχρονα, η ΔΕΠΑ Εμπορίας έχει ισχυρή παρουσία και στη λιανική αγορά ηλεκτρισμού, μέσω της θυγατρικής της Φυσικό Αέριο – Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας, η οποία προσφέρει στους καταναλωτές τα πιο ανταγωνιστικά προϊόντα ρεύματος και φυσικού αερίου και παράλληλα επενδύει συστηματικά στην πράσινη και την ψηφιακή μετάβαση.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ Εμπορίας, Κωνσταντίνος Ξιφαράς, δήλωσε σχετικά: «ΗRenewable EnergyTech αποτελεί για εμάς μια πρώτης τάξης ευκαιρία να ενημερώσουμε το ευρύ κοινό για τις μεγάλες επενδύσεις και πρωτοβουλίες της ΔΕΠΑ, που στηρίζουν έμπρακτα την πράσινη μετάβαση, αλλά και τις στρατηγικές υποδομές που εγγυώνται την ενεργειακή επάρκεια της χώρας μας και τη μετατρέπουν σε διεθνή κόμβο μεταφοράς φυσικού αερίου, στο επίκεντρο των ευρωπαϊκών ενεργειακών σχεδιασμών».

Ο Γενικός Διευθυντής στο Φυσικό Αέριο – Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας, Γιάννης Μητρόπουλος, δήλωσε με τη σειρά του: «Επενδύοντας στην αξιοποίηση νέων τεχνολογιών, το Φυσικό Αέριο – Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας, ο ιστορικότερος πάροχος ενέργειας στην Ελλάδα, στηρίζει έμπρακτα τη μετάβαση στην καθαρή ενέργεια, με σημαντικές πρωτοβουλίες στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, των έξυπνων ενεργειακών υπηρεσιών και φυσικά, προσφέροντας στους καταναλωτές ολοκληρωμένες ενεργειακές λύσεις που καλύπτουν κάθε ανάγκη τους και στις πιο ανταγωνιστικές τιμές της αγοράς».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι