Power Up Your Future: Η Sungrow επιταχύνει την ενεργειακή μετάβαση στην Ευρώπη με το PowerTitan2.0

Power Up Your Future: Η Sungrow επιταχύνει την ενεργειακή μετάβαση στην Ευρώπη με το PowerTitan2.0

Η Sungrow, ο κορυφαίος παγκόσμιος προμηθευτής inverter φωτοβολταϊκών και συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας, διοργάνωσε την Power Up Your Future – Sungrow PowerTitan2.0 Experience Day στη Μαδρίτη της Ισπανίας. Καθώς η ευρωπαϊκή αγορά αποθήκευσης ενέργειας αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς, αυτή η συναρπαστική εκδήλωση προσέλκυσε τη συμμετοχή άνω των 200 επαγγελματιών του κλάδου από περισσότερες από 15 ευρωπαϊκές χώρες.

Μια σειρά από παρουσιάσεις, συζητήσεις σε πάνελ με ειδικούς στο χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αλλά και η επιτόπια παρουσίαση του νέου PowerTitan2.0, προσέφεραν στους επισκέπτες μια καθηλωτική εμπειρία.

«Τα τελευταία χρόνια, η Ευρώπη έχει προωθήσει σημαντικά την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) μέσω σχετικών πολιτικών και καινοτόμων τεχνολογιών, κατέχοντας ηγετική θέση σε παγκόσμια κλίμακα. Το σύστημα αποθήκευσης ενέργειας είναι πλέον ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για την οικοδόμηση ενός νέου συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας. Παίζει σημαντικό ρόλο σε όλες τις πτυχές της παραγωγής, της μεταφοράς, της διανομής και της κατανάλωσης, γεγονός που θα συμβάλει στη βελτίωση της αξιοποίησης της ενέργειες από ανανεώσιμες πηγές και στη βελτίωση της συνολικής σταθερότητας και ευελιξίας του συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας. Στη Sungrow, πιστεύουμε ότι τα ηλεκτρονικά ισχύος, η ηλεκτροχημεία και οι τεχνολογίες υποστήριξης του δικτύου είναι οι βασικά στοιχεία για την κατασκευή ενός εξαιρετικά ασφαλούς, οικονομικά βιώσιμου και φιλικού προς το δίκτυο συστήματος αποθήκευσης ενέργειας», δήλωσε ο κ. Lewis Li, πρόεδρος της Sungrow Europe.

«Έχοντας εμπειρία στην αποθήκευση ενέργειας εδώ και 18 χρόνια, οι παραδόσεις συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας της Sungrow κατέχουν την πρώτη θέση στον κόσμο μεταξύ των κινεζικών εταιρειών για 7 συνεχόμενα έτη, ενώ κατέκτησαν και την πρώτη θέση στο παγκόσμιο μερίδιο αγοράς ESS. Βεβαίως μια τέτοια σημαντική επίδοση μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την υποστήριξη όλων των εταίρων μας.» Με γνώμονα τις ανησυχίες για την κλιματική κρίση και την ώθηση προς την ενεργειακή μετάβαση με την υιοθέτηση πηγών καθαρής ενέργειας, η Ευρώπη έχει καταστεί ηγέτης στην παγκόσμια αγορά αποθήκευσης ενέργειας [1][2] . Οι ευρωπαϊκές χώρες επενδύουν επί του παρόντος σε μπαταρίες και τεχνολογίες που σχετίζονται με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για να βελτιώσουν τη σταθερότητα του δικτύου, να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας και να ενθαρρύνουν τη χρήση καθαρής ενέργειας [3] .

Ο Sam Wilkinson, Επικεφαλής του τομέα Clean Energy Technology της S&P Global Commodity δήλωσε σχετικά κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης: «Η ζήτηση για αποθήκευση ενέργειας στην Ευρώπη επιταχύνεται και η S&P Global Commodity Insights υπολογίζει ότι μεταξύ 2024 και 2030 θα εγκατασταθούν πάνω από 140 GW. Τα μεγέθη των συστημάτων έχουν αυξηθεί ραγδαία, πράγμα που σημαίνει ότι η τεχνολογία αποθήκευσης πρέπει να αναπτυχθεί με αυξανόμενη ταχύτητα και κλίμακα». Αξιοποιώντας την ισχυρή ανάπτυξη της ευρωπαϊκής αγοράς αποθήκευσης ενέργειας, μετά τα αποκαλυπτήρια στην Intersolar 2023, η Sungrow παρουσίασε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στη Μαδρίτη το PowerTitan2.0 στους Ευρωπαίους συνεργάτες της και τα μέσα ενημέρωσης.

«Πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι σχετικές τεχνολογίες και η υποστήριξη του δικτύου αποτελούν τα θεμελιώδη δομικά στοιχεία για τη δημιουργία ενός συστήματος αποθήκευσης ενέργειας που θα είναι ασφαλές, οικονομικά βιώσιμο και συμβατό με το δίκτυο. Σήμερα, κάνουμε ένα άλμα προς τα εμπρός στην εφαρμογή της έννοιας της ενσωμάτωσης αυτών των τεχνολογιών πέρα από την παραδοσιακή προσέγγιση όλα σε ένα. Σας παρουσιάζουμε το ολοκαίνουργιο SUNGROW PowerTitan2.0, αυτό το καινοτόμο προϊόν που ενσωματώνει έναν προηγμένο σχεδιασμό αποθήκευσης με ενσωματωμένο PCS, 5MWh διαμόρφωση σε τυπικό κοντέινερ 20 ποδών, πλήρης υδρόψυξη και σύστημα επεκτάσιμο σε 10MWh. Με το λανσάρισμα αυτής της δεύτερης γενιάς PowerTitan, η Sungrow στοχεύει να ξεπεράσει τις δυσκολίες επεκτασιμότητας και απόδοσης που συχνά περιόριζαν τις παραδοσιακές λύσεις αποθήκευσης ενέργειας» δήλωσε ο κ. James Li, Επικεφαλής ESS της Sungrow Europe.

Έχοντας εξασφαλίσει πάνω από 19GWh συμβολαίων σε παγκόσμιο επίπεδο, η σειρά PowerTitan ESS έχει επιτύχει παραδόσεις άνω των 10GWh. Το PowerTitan2.0 δεν αποτελεί αντικαταστάτη του PowerTitan1.0, αλλά μια επιπλέον λύση που αντιπροσωπεύει τη δέσμευση της Sungrow για καινοτομία σε διάφορες τεχνολογίες, ενισχύοντας έτσι την ποικιλία και την προσαρμοστικότητα των συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας για την κάλυψη διαφορετικών αναγκών. Μπορείτε να δείτε το σύνολο των φωτογραφιών από το PowerTitan2.0 Experience μέσω του παρακάτω συνδέσμου: Live Photo (alltuu.com)

Σχετικά με τη Sungrow

Η Sungrow Power Supply Co., Ltd. (“Sungrow”) είναι η πλέον bankable εταιρεία inverter στον κόσμο, έχοντας ήδη εγκαταστήσει περισσότερα από 405GW έως και τον Ιούνιο του 2023. Η Εταιρεία ιδρύθηκε το 1997 από τον Καθηγητή Cao Renxian, και αποτελεί ηγέτη στην έρευνα, εξέλιξη και παραγωγή inverter φωτοβολταϊκών, διαθέτοντας τη μεγαλύτερη ομάδα R&D στον κλάδο, καθώς και ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο προϊόντων, το οποίο περιλαμβάνει inverter φωτοβολταϊκών και συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας, για οικιακές, εμπορικές και μεγάλης κλίμακας εφαρμογές, πλωτά φωτοβολταϊκά, λύσεις φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων και συστήματα παραγωγής υδρογόνου από ανανεώσιμες πηγές.

Με ισχυρή παρουσία άνω των 26 ετών στο χώρο των φωτοβολταϊκών, η Sungrow έχει παρουσία σε 150 αγορές σε όλο τον κόσμο. Στην Ελλάδα, η Sungrow διατηρεί ισχυρή παρουσία με μια πλήρη ομάδα υποστήριξης των δραστηριοτήτων της, οι οποίες περιλαμβάνουν τη συμμετοχή σε σειρά εξαιρετικά σημαντικών έργων φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων, αλλά και τη παροχή στο ευρύ κοινό καινοτόμων λύσεων που περιλαμβάνουν εξαιρετικά αποδοτικούς inverter, προηγμένα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας, αλλά και φορτιστές εξηλεκτρισμένων οχημάτων. Το δίκτυο διανομέων της Sungrow στην Ελλάδα, βρίσκεται στη διάθεση του κοινού για το να το ενημερώσει για τις τεχνολογίες και τα προϊόντα της εταιρείας και να το βοηθήσει στην επιλογή του κατάλληλου εξοπλισμού. Η τεχνογνωσία, και ο επαγγελματισμός του δίκτυο διανομέων, καθώς και το ισχυρό χαρτοφυλάκιο προϊόντων της Sungrow, αποτελούν τον ιδανικό συνδυασμό για την προμήθεια της βέλτιστης επιλογής στον ευρύτερο τομέα των φωτοβολταϊκών συστημάτων. Ανακαλύψετε περισσότερα για τη Sungrow, εδώ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι